1

Téma: 1/18 Crawler od LOSI

Tak uz i Losi hrne sveho crawlera.  8O

http://mikep.chytrak.cz/_crawleni/losi_crawler.jpg

http://www.losi.com/Content/Tours/MiniR … /tour.html

http://www.rccrawler.com/forum/showthread.php?t=125146

http://www.rcpcrawlers.com/product.php? … p;featured

http://www.tcscrawlers.com/Pre-Order-Te … 16947.html

2

Re: 1/18 Crawler od LOSI

Tak já nevím, ale mám takový pocit, že tudy cesta opravdu nevede. Sice na malou skalku to bude asi celkem fajn, ale podle mně je docela blbost, vytvářet nové, menší, kategorie, na které bude nutné shánět buď pouze originál věci, nebo nějaké speciálky. Z komerčního pohledu to je možná zajímavé pro Losi, ale vzhledem k množství cenově srovnatelných věcí (ta RTR souprava od Losi opravdu není žádný zázrak) a mnohem univerzálnějším kouskům ve třídě 2,2" (Berg u mě zatím vede) to zatím vypadá, že tohle bude slepá ulička. I když je teda fakt, že na oko je to docela pěkné...

Losi Mini-LST, HPI Wheely King (tube crawler), En Route Berg 2.2 (šel do světa), Losi Desert truck, Traxxas Revo (VXL), Axial SCX10 Trail Honcho, Losi Mini Desert Buggy, White Wolf (drift), Vaterra Twin Hammers, Vaterra Ascender (Blazer K5), Orlandoo Hunter Jeep a Pajero

3

Myslim, ze si tahle kategorie 1/18 najde svy priznivce, jako si je nasla u on-roadu. To by taky slo rict, ze super class projede vic a 2.2 trida je nanic.

ted si zahraju na vizionare:  wink
Dokonce to bude tak, ze ve velikosti 1/18 bude vyrabet crawlery mnoho vyrobcu vcetne HPI a Axialu. Ted by se hodilo rict, ze pak prijde nekdo, kdo vrhne na trh osy s koncepci motoru na napravach a to cele v kovu. No Duratrax s Cliffem predbeh dobu, ted uz jen kdy to RC4WD daj do kovu jako tuning.

4

Víš, základní průser vidím v tom, že tohle má na všechno (snad kromě hexů a pár blbinek) čistě své a hlavně nestandardní rozměry. Samozřejmě, žesi to svoji sortu lidí najde, ale bude to asi taková grupa, jak fandové Micro-T, kteří to pak stejně za chvilku prodávají. Věř mi, s přístupem Losi, tedy chcát proti větru a hlavně nic standardního jsem si užil dost na MLST, i když tam je aspoň opravdu velká sorta výrobců s tuningem. Tady ale těžko budeš shánět třeba gumy z měkší směsi, jiný motor, jinou boudu a kdo ví, jaké libůstky to bude ještě skrývat. Prostě z mého pohledu je to ztráta času a jako RTR za tuhle cenu i vyhozené prachy.

Losi Mini-LST, HPI Wheely King (tube crawler), En Route Berg 2.2 (šel do světa), Losi Desert truck, Traxxas Revo (VXL), Axial SCX10 Trail Honcho, Losi Mini Desert Buggy, White Wolf (drift), Vaterra Twin Hammers, Vaterra Ascender (Blazer K5), Orlandoo Hunter Jeep a Pajero

5

Jako konkretni model se může chytit a nemusí, ale jako segment trhu si myslim, že má budoucnost. A všechno co píšeš je otázka času i když už teď si myslim, že pravda je to jen z půlky. Zeptej se piškota kolik zůstalo z origoš toyoty na tom jeho monstru, stejný to bude i tady, použiješ osy a zbytek si uděláš domanico, časem se bude objevovat stále více možností jako u třídy 2.2. Současný stav taky nebyl vždycky.

6

souhlasim s tim, ze zmensovani nevidim jako stastnou cestu. (mimochodem na okruhovych zavodech prave vidim jak jde 1:18 do kytek) zima uz byla uplne strasna a v lete to dokonce nekteri poradatele ani nevypisovali, neb dva zavodnici zato nestoji.

cim mensi kara, tim mene realne se chova, a to si myslim, ze se lidem nebude libit. desetiny, respektive ten class 2.2 je nejaky zaklad pro masovku, kdy se auto jeste chova prijatelne dospele a nestojii to ranec jako ty wetsi kramy. ty jsou samozrejme v pohybu realnejsi ale malokdo na to ma, financne i prostorove wink 

zase analogie z tech mejch poraad zminovanejch okruhuu, tak sorry ze to melu dokola furt... vsichni jezdime touring car desetiny, je to takovy utrpny konsensus minimalni velikosti a chovani kary... auta jsou v rychlosti a manevrovani meritkove neproporcionalni sice ale oproti osmnaactinam poraad "zlaty". samozrejme kazdy ale kouka po petinach, ty maji chovani na trati a vsechny parametry kineticke daleko bliz k realnymu chovani kary 1:1 jenze na nee nemaji vsichni... nejen ty prachy ale i to misto doma treba wink

cesta k prckum se, myslim, sama zavre... me se trebas libi piskotuuuf osminovo-sestinovej kraam, to uz je poradnej kus hmoty a jak pekne to zni, kdyz se kutali ze skaly na rozdil od meho prcka axiala, jehoz zvuk pri kotrmelciich nejviic pripomina rozslapavaneee pet-lahvicky wink

7

.....osnactiny onroad na koberci ....

OT: jak kde, v brne to v poctu zavodniku velice uspesne konkurovalo desetinam ve stocku :-)

8

Podle me jsou osmnactiny skvelou cestou pro zacatecniky a lidi co nemaji penize na open desetinu, je pravda ze osmnactina je hodne vzdalena od realneho chovani, ale je to zavodni auto za tretinove naklady. Je skoda ze si poradatele zavodnich serialu v cechach techto malych meritek nevsimaji nebo se nesnazi je prosadit (samozrejme jsou zde vyjimky jako cesky pohar nebo open trutnov, omlouvam se jestli jsem na nekoho zapomel), ale je to z prahy kousek cesty. Take ruzna pravidla pro stockove kategorie zacinajicim modelarum moc nepomohou (MCR 10,5z jakykoliv, Korinek 10,5z LRP, v cechach sportovni vozy, trutnov 17z, Celakovice nic).

Je mnohem snazsi zacit s 1/18 nez s desetinou, tezko si predstavim ze prijde syn za tatou a rekne mu kup mi auto s vybavenim za 40 - 60 tisic, chci si to vyzkouset. U 1/18 jsou naklady na prvni zavod odhadem tretinove mozna min (a to nemluvim o stock osmnactinach, kde se da zavodit opravdu za par tisic a to i na tratich 1/10) a to je docela vyznamny rozdil. A ten koho to chyti muze pak za rok nebo za dva premyslet o desetine, ale uz s tim ze vi do ceho jde a kolik casu a penez ho to bude stat a nebo zustane u osmnactin, ktere mu poskytnou stejny adrenalin a zavodni vyziti jako desetiny.

9

admini, muzete naas promaaznout, prosiim? neuvaazene a nechtene jsem rozpoutal diskusi, kteraa sem nepatriiii a navic je uuplne zbytecna.  I v zavodech plati zakon poptavky a nabiidky

10

Si mi to vzal s tim mazanim z ust.
Jeste horsi je to ve vlakne o axialovi.
Konkretne ARTR Scorpion.

TOTO TAKY SMAZAT

11

nojo, kdyz on se nam DJW zamysli nad meritky v ARTR vlakne :-D

TAKY ME SMAZTEEEEEEEE :-)

12

Tady může je deekay tak ho tím to prosíme big_smile

13

No Losi mini crawler az zas takovej propadak evidentne nebude.

Dokonce TCS chysta nejakeho mini tubera a hlavně nový L-TRAIL chassis.  8O

http://www.rccrawler.com/forum/showthread.php?t=135287

Moc pěkný, takovej 3/4-tecni X-TRAIL.

14

co to stoji????

15

nestoji, zatim prototyp.  :cry:

16

zrovna sem na ně koukal...po počáteční nechuti k těmhle prckum sem jim začal postupně přicházet na chuť a a L-trail mě definitivně přesvědčil:) vzhledem k tomu, že Nikko dělá G-Wagen i jako 1/18, GX-Trail asi dostane malýho brášku:)...

17

Jo to zni lakave. Uz ted sem zvedavej.  lol

18

už predávajú TCS Crawler L-Trail Scale Chassis
www.tcscrawlers.com/Proto-Tester-TCS-Cr … 17075.html
a este tam maju aj karoseriu
www.tcscrawlers.com/Small-Scale-Jeep-Bo … 17109.html

19

no spise se zbavuji testovacich vzorku, zato cenu maji zajimavou.

20

tak sem si pořádně přečet rozměry tý losinky a vypadá to, že nápravy s 1,9 kolama budou akorát pod 1/10 scale auta...na 1/18 sou moc široký...takže malej mergl nebude...ale moh by je dostat velkej, aby se kola pěkně schovaly do blatníků:)

21

Mam s X-trailem podobnej problem. Osy od Axiala jsou moc siroky. O Wheely Kingovi ani nemluve. V USA pozivaji osy z tlt nebo Bruisera, to se tady nesezene a tam uz moc taky ne.  wink  Zajimalo by me jak je na tom CR-01 od Tamiye. Posledni moznost pak vidim v osach z Highlifta nebo prave Losi MRC.

Myslim, ze osy od Losi  lol  by mohly byt to prave pro meho Landrovera, ktery se tu vali asi pul roku na zemi. Na axialech jsou kola uplne mimo kastli, je dost uzka.  sad

22

Kola musej z blatníků koukat  8)

23

Jelikož sem zatížený na osmnáctiny, tak jsem neodolal a Losinku pořídil... a dobrý to je smile Na moje rekreační crawlení naprosto v pohodě. Zatím jsem s tím až tak moc nenajezdil, mám ji doma teprve dva dny, ale funguje to podle mě i v základu velice pěkně. Takhle se s tím dá blbnout doma -
http://www.youtube.com/watch?v=sQNgxR_gso0 smile

24

Jelikož sem zatížený na osmnáctiny, tak jsem neodolal a Losinku pořídil... a dobrý to je smile Na moje rekreační crawlení naprosto v pohodě. Zatím jsem s tím až tak moc nenajezdil, mám ji doma teprve dva dny, ale funguje to podle mě i v základu velice pěkně. Takhle se s tím dá blbnout doma -
http://www.youtube.com/watch?v=sQNgxR_gso0 smile

Koukám Jirko, že už si doma hraješ. No já mám CR-01ničku ještě asi někde v letadle.

25

JM: Dobře... pěkný video a dobře vypadající auto!