1

Téma: Scháním informace ohledně driftování (tak pls pište)!!!

Zdravím Vás RCčkáři.
Chci začít s driftováním ale ještě bych chtěl nasbírád pár rad jak začít a co je zapotřebí.
Mám: podvozek TB-02, 12cti závitový motor Purple Tiger, reg. Graupner Profi V80R (ale ten si myslím tady nehraje takovou roli teď).

Doposud jsem jsi normálně jezdil, tak mi šlo o co nejvyšší rychlost a to mě vede k první otázce.

Mám pastorek 25T a velké kolo 55T...kroutící moment nic moc ale dobrá dosažená rychlost. Je dobré při driftování mít jiný převod? Prosím pište jaké máte vy.

Druhá otázka se týka diferenciálů. Přední mám víc utažené, takže mi to auto táhne. Tak se ptám jestli je dobré mít jinak ty diferenciály utažené. Prosím opět pište jak to máte vy.

Třetí otázka: Jakou sbíhavost a naklonění by měli mít kola. Já mám sbíhavost asi tak 1-2° a naklonění kol dovnitř přibližně 1-2°. Znovu se opakuji...prosím raďte a jak to máte zařízené vy.

Poslední otázečka :-) PNEU!!! Je dobré mít pneu koupené nebo vyrobené z pvc trubky, (popřípadě...proč musí býd vložka pod trubkou, když je pevná)?
Ti z Vás, kteří mají koupené pneu prosím o zaslaní odkazu...které pneu jste si koupily a jaké doporučujete...popř. odkazy: mz-racing.net nebo foto a atd.

Vím, že tady už některé otázky padly ale proč si je nepřipomenout.
Taky děkuji všem, kteří mi poradíte do mého začínajícího driftování. 8-) big_smile

2

Re: Scháním informace ohledně driftování (tak pls pište)!!!

taaak, myslím že máš zbytečně moc závitovej motor, nebude mít takovej krouták...

převod změn aby nebyl na rychlost,ale na akceleraci. nevím jaký převody má TB...

diferáky bud oba zavři nebo nech uzavřenej pouze zadní a dopředu dej volnoběžku...

vzadu se jezdí sbíhavost i 4stupně třeba na yokomu, já jezdím 3stupně...odklon,ten jsem nikdy nenastavoval,je to na tobě co ti vyhovuje...

PNEU na drift jsou nejlepší ABS z rcstesty.cz opravdu je to mnohem lepší než z PVC trubky a podobný napodobeniny...

A taky napiš odkud seš, jestli z Prahy,mohl by ses přijet podívat na RC drift závody do Čelákovic...

Takže asi tak.

3

Driftersky straky http://www.rc-drift.eu/ ... myslim, ze tam najdes vsechno co hledas wink

Jinak auta se delaji na kroutak, vpredu vetsinou volnobezka, ABS pneu (nic jinyho na zavody povoleny neni)

Ted v sobotu 24.5. jsou v celakovicich zavody asi zase od 8:30 smile  http://www.rcautacelakovice.eu/index.php?option=com_content&task=view&id=53&Itemid=26

4

big_smile pri driftu ten regl krasne zahori

5

big_smile pri driftu ten regl krasne zahori

To jsem nějak nepochopil - proč by měl regl Profi V80R "odejít"??? Vztahuješ to k těm převodům a motoru, co tam má nebo to má jiný důvod? Vysvětli !