1

Téma: Odlepení pneumatik na MT

Mám jeden malý dotaz začínajícího MTrakaře, jak nebo čím odlepit pneu od disku ?   lol

2

Re: Odlepení pneumatik na MT

Mám jeden malý dotaz začínajícího MTrakaře, jak nebo čím odlepit pneu od disku ?   lol

http://www.rcauta.net/modules.php?name=News&file=article&sid=49&mode=nested&order=1&thold=0

3

Tak jsem se pustil do odlepeni pnez na savikoj (dirt bonz) s tim, ze je necham poradne vyschnout a zalepim (misty uz byly odlepene) - no moc se mi to nepovedlo, konce (patku) pneu mam okousanou a potrhanou, misty to povolilo v pohode, uplne jsem z clanku nepochopil, zdali mam 15 minut varit ci jenom dat na 15 minut do vrouci vody (kterou pri vlozeni pneu odstavim z varice) - tak sjem je 15 minut varil na mirnem "ohni" aby voda lehce bublala a vysledek - jedno pneu jsem natrhnul a okousal a druhe pouze okousal - mozna to je pneumatikama (maji slaby matros) mozna dele a intenzivneji varit, proste priste do odlepenych mist dam pouze lepidlo ne nebudu vyvaret - takze jsem po 2 pneu toto pocinani vzdal yikes(

4

Pred casem jsem nemohl dostat vodu z kola u Savika a tak jsem sel vyvaret  podle navodu a clanku Endrjua a vazne to fungovalo... Faktem ale je ze jsem ty gumy nechal varit asi urcite o neco dyl, ale kola se opravdu odlepily. Kazdopadne doporucuju nepodcenit poradne vychlezeni kola a to hlavne zevnitr, hned u prvni mi nedockavosti vklouzly oba prsty do vlozky kola, takze jsem rval jak tur... Proto doporucuju cele kolo zevnitr poradne prolit tekouci studenou vodou. Nektere stale drzici mista jsem tlakem prstu v pohode uvolnil a guma se nijak netrhala, zbytky lepidla odstranil smirkem a bez problemu nalepil zpet...

5

OK, takze kdlidne si dat do druhyho kastrolu studenou vodu a nechat v ni potopeny treba 30 minut aby poradne vychladly a vyvaret klidne dele?

6

jj klidne varit dyl, jen dej bacha at ti nevyvre voda  big_smile .... jinak ta guma celkem dobre tu horkou vodu drzi a az tak rychle nevychladne (funguje to jako termofor), az se ti guma nekde odlepi tak do toho mista nasun rovnou vodovodni baterii a per do toho studenou co se tam vejde, odlepuj radeji pod tekouci studenou vodou nebo primo v tom hrci se stud.vodou jak pises, jinak si spalis pracky jako tenkrat ja  wink

7

OK, dekuji za rady a upresneni (P.S.: mam prilepeno, tak uvidim az vyrazim) - mam i nafoceno prilepovani, takze zkusim udelat clanek

8

Já si přečetl na WDčku, že rozpouští vteřinové lepidlo a musím napsat, že guma šla z ráfku dolu v pohodě.

9

Já si přečetl na WDčku, že rozpouští vteřinové lepidlo a musím napsat, že guma šla z ráfku dolu v pohodě.

Ty jsi sundával pneu z ráfku tak, že jsi ho položil na zem a kolem ráfku nastříkal WD40 a nechal ho tam vtéct - to se prožralo a lepidlo povolilo ? Nebo jsi dělal ještě něco ? (nejdřív povařil .... )

S pozdravem, Aleš.
Mugen Seiki  - MBX6 eco; Spektrum - DX3C; Savöx - 1267 MG; XERUN (2250 kV + 80 A)
Align - T-rex 550 E, Graupner HoTT MX-20

10

To platí pre kolegov ktorí lepia bežným prstolepom. Ten však nie je moc vhodný na lepenie pneu. Po zaschnutí zostáva tuhy. Treba použiť špecial modelárske lepidlá na pneu. Tie aj po zaschnutí udržujú určitú mieru pružnosti. Na tie je WD neučinné.

11

To platí pre kolegov ktorí lepia bežným prstolepom. Ten však nie je moc vhodný na lepenie pneu. Po zaschnutí zostáva tuhy. Treba použiť špecial modelárske lepidlá na pneu. Tie aj po zaschnutí udržujú určitú mieru pružnosti. Na tie je WD neučinné.

Ahá :-( ... já to právě lepil tím na gumu  lol , takže vařit .. joj, to bude "zábava"  :oops:

S pozdravem, Aleš.
Mugen Seiki  - MBX6 eco; Spektrum - DX3C; Savöx - 1267 MG; XERUN (2250 kV + 80 A)
Align - T-rex 550 E, Graupner HoTT MX-20

12

Přesné uvolnění lepidla poznáš,stejně,jako maminka u masa na svíčkovou.
Vidlička na maso musí projet pneumatikou úplně skoro sama,jak je pneu pěkně měkká. wink  big_smile