51

Re: Regulátor/motor na Crawler a trial

to dodík:

díky moc. Nakonec pomohlo dát příjímač dál od motoru. Super.

Jinak co doporučuješ...anténu? nebo jen nechat drát nalepený na kastli?? Já ho mám pod zadní častí (jakoby pod korbou :-))

52

Co sem tak videl, vsichni motame antenu nekde kolem šasi. Na kastli  bych ji nepripevnoval, vadi to pri sundavani a nandavani. Ja mam antenu namotanou mezi drzakama kasle a v pohode.

53

Našel jsem dost dobry nápad na umístěni antény tak se koukni sem.

http://craftlab.net/epage/etech1receiver.htm

54

díky...

55

Když už tady tak rozebíráme ty pohony, co kdo používáte za aku. U promofotek axiala jsou obvykle vidět klasické šestičlánky pro 1/10 ale mám pocit že na axialů používaných v našich končinách jsem viděl servo obalené do malých HR článků. Takže jak je to s těma baterkama. Jak dlouho dejmetomu vydrží ta která baterka rozumně fungovat s 55T uhlíkovým motorem?

56

Taky jeden dotaz. Procetl jsem to tu vicekrat a stale nenachazim odpoved. Zalibil jse mi enroute Berg a az se zmuzu, tak ho poridim. Jen si lamu hlavu nad pohonem.

1) Doma se mi vali spousta 2S Lipolek, tudiz bych ocekaval od regulatoru, ze bude mit integrovany low voltage cutoff.
2) Jako pohon bych si predstavoval stridavy motory (obezky)

Je mozne toto vymyslet s jednim regulatorem? V pripade ze ne, jak se zapojuji regulatory 2 k primaci? Mix? I pres to, ze si uvedomuju, ze budu omezeny, chci nadale jezdit s pistolovkou Futabou 3PM. Diky za odpoved

57

2 stříďáky na jeden regll nejdou, protože musí nejen dávat pulsy, ale i sledovat chod atd. což by jeden regl pro 2 motory nestíhal. Zapojení 2 reglů na jeden kanál pistolové soupravy je u brushless i brushed stejné, tedy přes rozdvojku, kterou píchneš do přijímače a na každy konec připojíš ty 2 regly.

Losi Mini-LST, HPI Wheely King (tube crawler), En Route Berg 2.2 (šel do světa), Losi Desert truck, Traxxas Revo (VXL), Axial SCX10 Trail Honcho, Losi Mini Desert Buggy, White Wolf (drift), Vaterra Twin Hammers, Vaterra Ascender (Blazer K5), Orlandoo Hunter Jeep a Pajero

58

Tak takle jednoduchy zpusob sem opravdu necekal smile

59

1) Doma se mi vali spousta 2S Lipolek, tudiz bych ocekaval od regulatoru, ze bude mit integrovany low voltage cutoff.
2) Jako pohon bych si predstavoval stridavy motory (obezky)

Některé regulace mají, jiné ne. Novaky i CastleCreations mají.

Oběžky jsem zkoušel a neni to moc plynulý. Klidně zůstaň u 55. U stříďáku bych volil jedině se senzory (novak goat combo).

60

No regly me napadly prave MGM Compro, ktere toho hodne umi a jsou pomerne slusne plynuly

61

No regly me napadly prave MGM Compro, ktere toho hodne umi a jsou pomerne slusne plynuly

Regly to sice jsou slušné, ale je potíž v tom, že ne vše umí plynulý chod motoru v minimálních otáčkách a pod velkou zátěží. Třeba já na MLST taky nemám problém s pomalou jízdou, ale jen po rovině. Jakmile jsem zkoušel pomalou jízdu v těžkém terénu a hlavně pak do kopce, není tu už zase tak plynulé. Tady bych se raději opravdu držel buď uhlíků, nebo i BL, ale senzorový. Když se ale nad tím zamyslíš, tak zrovna v případě crawlerů je BL pohon docela o ničem, protože u oběžky se ti bude dostávat do motoru bordel (to i u plechovek, ale ne tolik a zrčitě by ho nepohřbil nijak extrémně brzo, což by se u oběžky stát mohlo), taky bys musel oběžku chránit proti kontaktu s okolím (rotuje tam plášť), když na to přijde, tak pomalejší motor, než vysokozávitový uhlíkáč mezi BL motory taky nenajdeš, ceny jsou úplně někde jinde a jediné, co ještě z kladů BL pohonů zbývá, je nižší spotřeba energie, ale ruku na srdce, kdo z nás jezdí na 1 pack méně než půl hodiny? Prostě je to opravdu jen vyhazování peněz, které podle mě nemá žádné větší opodstatnění. Raději se dívej po reglech, které budou umět podstatnější věci, jako drag brake, zpátečku bez prodlevy, a hlavně hodně silný BEC.

Losi Mini-LST, HPI Wheely King (tube crawler), En Route Berg 2.2 (šel do světa), Losi Desert truck, Traxxas Revo (VXL), Axial SCX10 Trail Honcho, Losi Mini Desert Buggy, White Wolf (drift), Vaterra Twin Hammers, Vaterra Ascender (Blazer K5), Orlandoo Hunter Jeep a Pajero

62

Hoši nezkoušel jste někdo tento komplet Tekin Crawler Systém FXR + 55T Motor nebo jednotlivé díly.

63

Tekin FXR je proste bomba za ty prachy ($99). Aktualne hvezda americkejch crawleru. Umi spoustu veci, je nadherne malej a podporuje 3s Lipo s 55 motorem. Kdybych toho uz nemel tolik, tak do nej du taky.  8)

Pozor pouze brushed motory, jedno servo (BEC 6V/3A)  :!:
Pro vice serv reseni jednou provzdy: Castle BEC  10A   8O  :twisted:

http://www.teamtekin.com/fx.html

64

Anebo druhou baterku pro serva a přijímač.

65

Já objednal 2ks Tekin FXR PRO na každou nápravu jeden kousek ještě musím sehnat vhodné motory.