Téma: PTI Rock crawler
Ahoj všem,
objevil jsem tohle:
http://www.ptiracing.net/index2.htm
moc se mi líbí, co na to říkáte?
Jakub
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Ahoj všem,
objevil jsem tohle:
http://www.ptiracing.net/index2.htm
moc se mi líbí, co na to říkáte?
Jakub
Ahoj no Goliáš je 1/18 a vzhledem k tomu za kolik je peněz tak rozdíl mezi AX a Goliášem je 20 dolarů tak že bych volil pokud uvžuješ o koupi radši AX páč to je desetina.
Ale jinak Goliáš je pěknej...na lezení babičce,mamince nebo manželce po skalce na zahrádce by to bylo super,Ovšem viděl jsem,že je to pěknej dravec a rozeklané skály či kmeny kde jezděj desetiny dává levou zadní.Doporučuju zhlédnout videjka na video serverech
...hmmm, taky pěkné. Jak budu mít chvilku, nechám si toho ve vyhledávačích najít víc - o co vlastně jde.
Dík za TIP
...hmmm, taky pěkné. Jak budu mít chvilku, nechám si toho ve vyhledávačích najít víc - o co vlastně jde.
Dík za TIP
tady něco máš
http://www.youtube.com/watch?v=s6y4DFVgP-w
Díkas, musím na to mrknout až doma, v práci mám takové stránky zablokované :evil:
Jako majitel tohoto mazlika bych rad upresnil nekolik veci, ktere tu prosly.
Nejdrive je treba si ujasnit, o ktereho Goliase jde.
PTI nabizi 2 typy:
Goliath MMT (MicroMonsterTruck)
Goliath RockCrawler (GRC)
Puvodni meritko 1:18 vychazi z MMT, ktery je i tak na toto meritko pomerne velky. GRC vznikl zvetsenim MMT a zmenou nekterych dilu.
Puvodni rozvor (wheelbase) byl cca 8", GRC ma 10" a tudiz meritkem patri spise nekam mezi 1:12. Navic ke GRC existuje i extension kit, ktery dal rozsiri vzdalenost naprav na 12". To uz velikosti v podstate odpovida AX10-ce. Videl sem i nekde na webu fotky rozsireneho Goliase a Scorpiona vedle sebe a jsou fakt stejny.
Tudiz meritko bych vubec nebral jako urcujici faktor, daleko zajimavejsi je, co vlastne od modelu pozadujete. AX-10 je kompletni kit, ktery postavite a jedete, zakladni vybava je dostatecna pro vetsinu smrtelniku. Goliath je spise neco na zpusob domanico delanico alias DoDo. Co sem tak projizdel americky weby (a stravil jsem tim dost casu), tak Goliase je potreba v kazdem pripade upravit. Zaklad je rozsirujici kit na 12" a dodělaní převodovky (v zakladu nema). Pokud chcete zavodni special je treba take poridit jina kola (beadlocky) a pneu.
Po techto upravach se da rict, ze GRC je velmi konkurence schopny. A muze se smele merit i se Scorpiony.
Hodlam zalozit na tema stavby vlakno, tam bude vic informaci
Ahoj,
pozitivní reakce od majitele potěší. Autíčko mám už na celnici.
Ta velikost mi zatím vyhovuje, protože jsem si pořídil Gecko crawler 60/40 a ten je zase až moc velkej. Prodloužení na 12" možná až později. Jinak jsem AX taky zvažoval, ale rozhodl menší rozvor.
Jakou převodovku jsi použil?
Jakub
Objednal jsem si na towerhobbies prevodovku od Great Planes GD-600 2.5:1 + pastorek na 3:1, to by melo stacit na dostatecne pomaly chod. Je jednoducha, odolna, funkcni a hlavne levna. Take to nemam ze sve hlavy, ale inspiroval jsem se na foru rccrawler. Problem je s vystupni hrideli 5mm, nemuzu sehnat pastorek (poslat si z usa 1ks se fakt nevyplati), takze reseni bude bud si nechat udelat nejaky na miru (asi moc lidi tu palcove pastorky nedela) nebo vzit na soustruhu hridel z prevodovky z 5 na 3.2mm - to bude asi schudnejsi cesta, protoze lze porizovat ruzne standardni pastorky
jak se rozhodnu se jeste uvidi, zatim mi neprisla, ale uz ji mam taky na celnici
Ahoj,
tak už mám balíček a po podrobnějším ohledání jsem zjistil, že v něm chybí balíček s tlumiči. Asi si tenhle problém neměl, že?
Jakub
Tak to sem mel vetsi stesti, ale PTI jsou timto povestni i na americkych forech. Tam snad neni nikdo, kdo by dostal vse komplet. Jinak me chybela sada kloubu pro uchyceni zadnich kol tak, aby samovolne nezatacely. No to zas tak nevadi, protoze stejne chci objednat 4WS kit,
akorat se modlim, aby byl komplet, protoze v 12" extension kitu prozmenu
byly jine zakladni koleje, na kterych je postavene cele auto. 8O Ted mam 2x stejny, ale nastesti se lisi jen v dirach, holt to necham navrtat.
Beru to jako takovou hru. Ukaz co umis udelat z toho, co ti poslem. :evil:
Taky sem se pokousel jim napsat reklamaci, ale zadna odpoved. Naproti tomu, kdyz jsem jim psal dotaz na dily, tak odpoved prisla hned, tak vazne nevim.
Ale Golias se mi libi
Tak jsem jim taky napsal a odpověď přišla téměř obratem, ať jim pošlu adresu a oni mi balíček pošlou poštou.
Tak snad to proběhne.
Jakub
mikep: tak čepy zajišťující zatáčení zadních kol mi tam taky chybí.
U PTI jsou dost nedůslední. Doufám, že aspoň ty tlumiče pošlou.
Jakub
Preju good luck. Me to alespon inspirovalo k tomu, ze jim tam zkusim jeste jednou napsat, jestli mi to teda poslou.
Uz si zacal stavet, ja jen jestli uz jsi dospel k tomu, ze potrebujes palcovy imbusy ?
Pro me to znamenalo 3 tydny zpozdeni, porad je mam nekde na poste spolu s tou prevodovkou.
Provizorně jsem přepiloval 1,5 mm na 0,05", ale nebylo to ono. Ve čtvrtek jsem objednal šroubovák a dneska (v sobotu) dorazil EMSkou.
Stavba jde celkem dobře i když mají v návodu tu a tam chybu. Nelíbí se mi rod-ends, jsou dle mého nepěkně zpracovaný, Traxxas jsou lepší tak je asi časem vyměním. Když zašroubuješ závity do rod-endů, tak aby měly přesnou délku, propíšou se Ti závity kde nemají už být.
Ale jinak v zásadě dobrý. Objednal jsem 4WS kit, tím vyřeším chybějící díly na zadní napravě.
Hodně zdaru, Jakub.
a micro monstra už někdo máte? a kde jste je objednávali přímo u výrobce nebo někde jinde, jestli máte link tak do SZ
Ahoj,
tak jsem stavbu dotáhl kam až to šlo bez tlumičů. Už jsou na cestě.
mikep: trochu mě děsíš s malým rejdem. Nedá se nějak zvětšit?
Jak je na tom Axial s rejdem?
Jakub
S tim zlepsenim nevim, mozna jiny dogbony nebo misto nich cvd.
Co se axialu tyka, tak ma nejlepsi rejd ze vsech podobnych os.
(TLT, WheelyKing, Goliath)
PS: koukam, za mas taky spodni linky zvenku
tady asi vyrobce nepremejslel pri realizaci dna prevodovky.
Spodní linky mám z venku dle některých nákresů z návodu, jsou různě.
Jinak můj předchozí Gecko crawler měl spodní linky taky zvenku, tak jsem to bral za samozřejmost a naopak jsem se divil, proč většina goliathů je má zevnitř.
Na www.rccrawler.com jsem našel srovnání AX-10 a Goliathe a rejd má AX jen o málo lepší, prý.
Jakub
mohl bys zverejnit ten link na to srovnani aut?
Tady je:
http://www.rccrawler.com/forum/showthread.php?t=81772
Jakub
No já sem ho projížděl a můžu říct, že co se týká zatáčení, tak nic moc.
Navíc ani nelze využít celé dráhy zatáčení, i když servo by to utáhlo. Prostě mi to po cestě při plné výchylce tak divně skákalo. Tak sem to celý rozebral, vzal přední osu a točil rukou náhonem k ose a pozoroval jak se to chová při zatáčení. No a blízko konci výkyvu se konec dogbonu kousne do poloosy, na které je přidelané kolo. Je to přesne v míste, kde je poloosa nařízlá napůl. Prostě při velkém úhlu zapadne do ty drážky.
Řešení: omezit úhel
Nebo zkrátit o kousek ten unašeč. Určitě bude stačit pár desetin.
Tak jsem taky trochu pokročil.
Chybějící tlumiče opravdu dorazily. Obdržel jsem i zásilku s dalšími drobnostmi, které jsem si objednal. U PTI jsou opravdu kouzelní, v 4WS kitu chybí táhlo k servu a šroub s kulovou, v zásilce úplně chybí balíček s rod-endy.
Naštěstí se připravuji na výrobu vlastních linků, takže mě už pár chybějících dílů nerozhodí, ale kontrolou u PTI čas neztrácí.
mikep: vahadla mi chodí v pohodě, před osazením ložisek a distančních trubiček jesem nožíkem vyčistil otřepky z otvorů, bylo jich tam dost.
Jakub
jeeeee. 4 ws kit mi prijde do 14 dnu, tak sem zvedavej co bude chybet.
vzdycky neco chybelo a vetsinou bylo uspesne nahrazeno necim jinym.
Ale logiku to ma: :idea: postupnym nahrazovanim starych casti castmi z doplnkovych kitu, ziskavas soucastky puvodniho kitu. Takze az bude k dispozici rozsireni pro 4ws kit, tak ho koupis, tim doplnis puvodni 4ws kit a budes cekat na rozsireni toho rozsireni, abys mohl pouzit puvodni rozsireni.
:arrow: :arrow: :arrow: neustaly prisun penez
Doufam, ze je to vsem naprosto jasny
mikep: jaký používáš baterky?
děkuji, Jakub.
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.