Téma: Turbo pro Mini-z
Muze mi nekdo vysvetlit co to je? Nenasel sem nikde zadny obrazek. Dik.
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Muze mi nekdo vysvetlit co to je? Nenasel sem nikde zadny obrazek. Dik.
http://www.minizturbo.com/portal/modules/articles/article.php?id=1
Taky by me to zajimalo,jak to vlastne funguje a jestli vubec..
Podle mne to jsou pouze pridavny vykonnejsi FET tranzistory s omackou okolo.
Přesně tak, někde na netu jsem před časem našel v souvislosti s pojmem turbo u Mini-z údaj o přiadaných tranzistorech do elektroniky. Takže se určitě jedná o posílení proudu, respektive o snížení odporu regulace v sepnutém stavu (v originále jsou takové součástky, že bude odpor patrně v řádu desetin ohmu) Silnější tuningové motory originální elektronika buď vůbec nestráví (pokusí se vypařit) a nebo v důsledku velkého odporu regulace na ni budou podstatné ztráty (větší úbytek napětí) které se projeví ve výkonnosti motoru
Přesně tak, někde na netu jsem před časem našel v souvislosti s pojmem turbo u Mini-z údaj o přiadaných tranzistorech do elektroniky. Takže se určitě jedná o posílení proudu, respektive o snížení odporu regulace v sepnutém stavu (v originále jsou takové součástky, že bude odpor patrně v řádu desetin ohmu) Silnější tuningové motory originální elektronika buď vůbec nestráví (pokusí se vypařit) a nebo v důsledku velkého odporu regulace na ni budou podstatné ztráty (větší úbytek napětí) které se projeví ve výkonnosti motoru
Takze kdyz to shrnu,vyplati se vubec do tehle veci investovat penize?
To je těžká otázka, fakt je, že ceny tuningu Mini-z jsou podle mého silně přestřelené a nakonec do toho nacpeš takové sumy že Ti z toho půjde hlava kolem. Kolega to počítal a dostal se s cenou modelu Mini-z v setu plus "smysluplný" tuning na více jak deset tisíc. Je otázka jestli to má smysl, ale tu si musí každý odpovědět sám. Já osobně si to co chci a potřebuju vyrobím sám, takže tenhle problém jde mimo mně. Ale to je o tom že asi původní myšlenka výrobců byla jiná. Jinak je těžko pochopitelné proč není možné koupit třeba jenom samostatný model s karoserií už třeba v lepším tuningu bez RC, které stejně dost lidí vymění jako první věc. Peníze jsou přeci až na prvním místě. Ostatně každý se pro tuhle zábavu rozhodl obvykle sám.
Takze kdyz to shrnu,vyplati se vubec do tehle veci investovat penize?
Prosim te, nepremyslej, kolik do toho ted nacpat penez. Jako zaklad ti MR02+loziska+Xspeed motorek+lepsi gumy a bez dalsich uprav musi bohate stacit. V zime se prijed podivat na zavody do Celakovic (nebo Radesin na Morave), podivas se, co kdo pouziva za tuning, jake upravy atd., zazavodis si a uvidis - pak se rozhoduj. Na domaci jezdeni je drahy tuning zbytecny.
Jeste bych se zeptal jak se psalo v predchozim prispevku na ty Rc soupravu.Je tahle co se k tomu dava spatna?Obcas mam pocit,ze si auto udela neco co nema,ale to muze byt taky mejma rukama...Jaky jiny Rc na Mini Z pouzivate a jaky jsou priblizne ceny.Muzu vubec prijet na zavody s orig Rc soupravou?Diky
95% lidí používá originální rádia. Není to žádnej šlágr, ale s ohledem na elektroniku v autě je to v nejjednoduší řešení. Druhá varianta je rádio s výměným modulem.
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.