1

Téma: Turbo pro Mini-z

Muze mi nekdo vysvetlit co to je? Nenasel sem nikde zadny obrazek. Dik.

2

Re: Turbo pro Mini-z

http://www.minizturbo.com/portal/modules/articles/article.php?id=1

3

Taky by me to zajimalo,jak to vlastne funguje a jestli vubec..

4

Podle mne to jsou pouze pridavny vykonnejsi FET tranzistory s omackou okolo.

Michal Nováček - RC.305
... zběhl jsem k expedicím.

5

Přesně tak, někde na netu jsem před časem našel v souvislosti s pojmem turbo u Mini-z údaj o přiadaných tranzistorech do elektroniky. Takže se určitě jedná o posílení proudu, respektive o snížení odporu regulace v sepnutém stavu (v originále jsou takové součástky, že bude odpor patrně v řádu desetin ohmu) Silnější tuningové motory originální elektronika buď vůbec nestráví (pokusí se vypařit) a nebo v důsledku velkého odporu regulace na ni budou podstatné ztráty (větší úbytek napětí) které se projeví ve výkonnosti motoru

6

Přesně tak, někde na netu jsem před časem našel v souvislosti s pojmem turbo u Mini-z údaj o přiadaných tranzistorech do elektroniky. Takže se určitě jedná o posílení proudu, respektive o snížení odporu regulace v sepnutém stavu (v originále jsou takové součástky, že bude odpor patrně v řádu desetin ohmu) Silnější tuningové motory originální elektronika buď vůbec nestráví (pokusí se vypařit) a nebo v důsledku velkého odporu regulace na ni budou podstatné ztráty (větší úbytek napětí) které se projeví ve výkonnosti motoru

7

Takze kdyz to shrnu,vyplati se vubec do tehle veci investovat penize?

8

To je těžká otázka, fakt je, že ceny tuningu Mini-z jsou podle mého silně přestřelené a nakonec do toho nacpeš takové sumy že Ti z toho půjde hlava kolem. Kolega to počítal a dostal se s cenou modelu Mini-z v setu plus "smysluplný"  tuning na více jak deset tisíc. Je otázka jestli to má smysl, ale tu si musí každý odpovědět sám. Já osobně si to co chci a potřebuju vyrobím sám, takže tenhle problém jde mimo mně. Ale to je o tom že asi původní myšlenka výrobců byla jiná. Jinak je těžko pochopitelné proč není možné koupit třeba jenom samostatný model s karoserií už třeba v lepším tuningu bez RC, které stejně dost lidí vymění jako první věc. Peníze jsou přeci až na prvním místě. Ostatně každý se pro tuhle zábavu rozhodl obvykle sám. big_smile

9

Takze kdyz to shrnu,vyplati se vubec do tehle veci investovat penize?

Prosim te, nepremyslej, kolik do toho ted nacpat penez. Jako zaklad ti MR02+loziska+Xspeed motorek+lepsi gumy a bez dalsich uprav musi bohate stacit. V zime se prijed podivat na zavody do Celakovic (nebo Radesin na Morave), podivas se, co kdo pouziva za tuning, jake upravy atd., zazavodis si a uvidis - pak se rozhoduj. Na domaci jezdeni je drahy tuning zbytecny.

Michal Nováček - RC.305
... zběhl jsem k expedicím.

10

Jeste bych se zeptal jak se psalo v predchozim prispevku na ty Rc soupravu.Je tahle co se k tomu dava spatna?Obcas mam pocit,ze si auto udela neco co nema,ale to muze byt taky mejma rukama...Jaky jiny Rc na Mini Z pouzivate a jaky jsou priblizne ceny.Muzu vubec prijet na zavody s orig Rc soupravou?Diky

11

95% lidí používá originální rádia. Není to žádnej šlágr, ale s ohledem na elektroniku v autě je to v nejjednoduší řešení. Druhá varianta je rádio s výměným modulem.