Téma: Micro-t BAJA 1:36
Ahoj chtěl jsem se vás zeptat na tohle autíčko.Jak dlouho v nabíječce vydrží nabíjecí baterie...Jestli to servo něco vydrží...a jak se dá dobře čisti...vaše postřehy...nebo fígli.
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Ahoj chtěl jsem se vás zeptat na tohle autíčko.Jak dlouho v nabíječce vydrží nabíjecí baterie...Jestli to servo něco vydrží...a jak se dá dobře čisti...vaše postřehy...nebo fígli.
Zdravím, co se týče nabíjecích baterek v nabíječce tak 2100mAh mi vydržely asi 15 nabíjecích cyklů. Někde jsem tady na fóru četl že přiložená nabíječka nefunguje s nabíjecíma baterkama (nejspíš kvůli nižšímu napětí oproti alkalickým bateriím), u mne se to ale nepotvrdilo. Po 15 nabitích měly 1,2V a nabíječka ještě normálně fungovala. Co mne ale trápilo nejvíce byla výdrž losinky na jedno nabití. U mne to nebylo více jak 8-9 minut při jízdě po hladké dlažbě (a to už po oložiskování kol a seřízení a promazání difru a převodovky). Vzhledem k nákladnosti a složitosti koupě li-pol baterky (v cz zatím asi není dostupná), jsem to pořešil následovně:
Koupil jsem přijíjmačový pack čtyřčlánek 2/3 AAA (shark) 4,8v 350mAh (stojí méně než polovinu ceny orig. 150mAh 1/3 AAA packu). Vlezl se celý pod kastli, akorát jsem musel anténku vyvést z přijímače směrem dozadu a ne nahoru. Losinka jela jak střelená a výdrž byla cca 35 minut. Ještě po dvaceti minutách ježdění se stavěla na zadní... Problém byl v tom, že se tím extrémně zvedlo těžiště a při každém prudším zatočení šlo auto přes boudu. Tak jsem pak rozdělil zmíněný 2/3AAA pack na 2 a 2 baterky, 2 jsem dal do spodního prostoru místo orig. baterky a další dvě napříč pod kastli těsně za přední sklo a propojil je mezi sebou jako čtyřčlánek. Nyní jsou jízdní vlastnosti o.k, autíčko je živější než na origo článek a těch 16g navíc, kolik váží 2ks 2/3AAA losinka hravě uveze. Výdrž na jedno nabití = 35 minut. Nabíjím normální nabíječkou proudem 0,5A cca 45 min.
Jedinou slabinou, kterou jsem odhalil (po malé výdrži accu) je E.klip který drží kola. Nevim jak komu, ale já jsem takový dřevo, že při sundavání kol mám skóre 1 ztracenej na 3 sundání. :oops:
Já jsem si k Baje pořídil i li-pol od LST jak ji v USA nabízejí, ale ještě jsem ji nezkoušel. Kamarád co ji prubnul je zklamán, nevím jestli ji špatně nenabil (nabíjel ji Sharkem 20), nebo jestli už nebyla špatná, ale vůbec mu nevydrží - jen pár "sekund" ježdění :cry:
...tak jsem včera jezdil s li-pol a musím říct -super-. Je to "neovladatelné" auto. Nemohu říct, jak dlouho vydrží, jezdil jsem s ní asi 10 min a pořád to šlo na zadní, byla už půlnoc, tak jsem šel spát a v bytě to není ono, to dám plnej a jsem ve zdi
Jen jsem měl problém ji dostat do auta, musel jsem růžky malinko "zatlačit", ale byla to jen ta fólie...
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.