Téma: Dráha pro mini-z
Je někde na Frýdecku nebo Ostravsku dráha pro mini-z?
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Je někde na Frýdecku nebo Ostravsku dráha pro mini-z?
Nějaká dráha je v Zubří. A chystá se něco ve F-M či okolí.
Ve Vsetíně se chystá dráha pro 1:24 a ,bude-li zájem i pro Mini-Z.
Rozměry 10x6m.
Je v ALCEDU(Středisko volného času).
Koberec je položen.Mantinely cca do 1 měsíce.
Časem přibude i počítání kol Robitronic.
S omezením na cca max. 5 modelů bude vhodná i na 1:18.
Máš SZ když tak se ozvi
Kamarad koupil drahu pro MINI-Z a bude pořadat zavody tak jsem si MINI-Z ihned pořidil bude do na frydeckem naměsti čim vic učastniku by bylo tim lepe když tak se ozvi na icq nebo mejla pres SZ ne
Dráha bude přístupná pouze pro mini-z nebo i pro als m 280 ?
Tak to važně nevim, ale co vim tak to je že zavody se muzou jezdit pouze s MINI-Z MR02 stock a začina se jezdit v lednu.
Dráha bude zastím přístupná asi jen v neděle v den závodu, protože se bude jezdit v resaturačním zařízení kde je jinak normální provoz. Myslím že přijít si zajezdit je možné asi s čímkoliv, ale do závodů by měl být puštěn pouze podvozek Kyosho MR02 s velice omezenými úpravami. Zatím je vše v přípravě a není úplně jistá podoba celého seriálu. Jisté je pouze to že, se našel mecenáš který se rozhodl v zájmu dobré zábavy dráhu a měřící zařízení zakešovat z vlastní kapsy a nám ostatním už zbývá jenom koupit auta a chodit jezdit
jojo ja nebudu chybět
Je na Ostravsku nějaká prodejna která mini-z prodává?
Je na Ostravsku nějaká prodejna která mini-z prodává?
Prodejna to nevim ale pořadatel zavodu je prodava.
Jaký je na toho pořadatele kontakt?
sry bude to na naměsti ve F-M nad D sportem
Od kdy to bude funkční?
Tak nakonec to je ve stolarně u vlakoveho nadraži a dneska byl prvni trenink ve 13:00
A kdy bude další rád bych se podíval.
bude to v neděli tak od 12:30
http://www.rccarostrava.cz/?p=productsMore&iProduct=137&sName=Mini-Z-v-Moravskoslezsk%E9m-kraji
jinak draha se stavi v 11 00 a pak se jezdi
Hoši SUPER! Škoda jen, že závody budou uzavřená MINI-Z společnost a jelikož mám modely pro kat. OPEN 28, tak mi při chuti zazávodit si nezbývá, než jet zase mimo region. Škoda, přeškoda.
To je stejný problém který řeším i já.
Nicmene chlapci prijdte se podivat a aspon zajezdit. O nic nejde vyhledove se pocita i s openem ale nejde vsechno uplne hned. Prijdte dame rec. S pozdravem Drevokocur
Ahoj pánové, tak včera jsme měli to první ježdění a byla to paráda. Z tajného treningu pro 6 osob se stal málem velký závod. Přišlo se podívat plno lidí. Atmosféra byla super a prostředí nemá chybu. Dráha je parádní a bude se zvětšovat. Poděkování za to platí generálnimu sponzorovi Drevokocurovi, který tento projekt zasponzoroval. Hlavní myšlenkou je pohodové ježdění s dobrou partou lidí, stejné podmínky, proto STOCK, jedna kategorie prozatím, aby závody nebyly od rána do večera a hlavně co nejnižší náklady. Časem se plánuje kategorie OPEN, ale nejprve proběhne jeden seriál a uvidí se co a jak. Nemám strach z toho, že bude málo zájemců, ale spíše, že jich bude moc. Veškeré informace se dozvíte na www.rccarostrava.cz , kde dělám admina. Je to fakt super tito "prťavci".
Hlavní myšlenkou je pohodové ježdění s dobrou partou lidí, stejné podmínky, proto STOCK, jedna kategorie prozatím, aby závody nebyly od rána do večera a hlavně co nejnižší náklady.
Jelikož mám se závody těchto modelů jisté zkušenosti, tak si dovolím malinko oponovat. Pokud začnete skutečně závodit, tak velmi rychle přijdete na to že "Stock" s motorem ze základního setu je celkem nuda, nemluvě o tom, že tyhle motory neskutečně rychle ztrácejí výkon a jsou mezi nima obrovské rozdíly i u nových modelů. Další co musíte nezbytně nutně udělat je oložiskovat modely a změnit plastová háčka za laminát nebo carbon, jinak se totiž lidi zblázní z neustálé výměny tohoto dílu. Nemluvě o tom, že i tato auta chtějí trošku ladit a to jde především háčkem. Další díl který nemá ani u pomalého modelu dlouhou životnost je přední rejdový kámen, stačí jedna špatná rána a je po něm.Prostá výměna za plastovej je jenom vyhození peněz oknem. Brzo přijdete i na to že planetový diferenciál není to pravé, nemluvě o tom, že na něj neseženete jedinej náhradní díl. Jak známo převody se skutečně ojíždějí a platí to i o těchto malých modelech. Při závodě je riziko poškození pochopitelně mnohem větší. To že na mechovkách je naprosto jiné svezení asi nemusím moc zdůrazňovat, nemluvě o tom že slušná plastová kola s mechovkou GRP nebo i jiná výrazně kvalitnější duralová jsou dosažitelná. Jen pro ilustraci sada originál měkkých gum Kyosho (k nim většina z vás dospěje, protože jsou jediný rozumně dosažitelný, který opravdu slušně fungují) stojí tolik co dvě sady GRP mechovek na diskách (možná i více).
To jsem popsal jen ty nejpodstatnější věci, je toho jistě výrazně více, ale opakoval bych se z jiných vláken nebo z toho co jsem již třeba psal v časopisech. Myšlenka levné startovní kategorie je dobrá, ale upřimně řečeno nereálná. Aby ta auta jezdila opravdu dobře a lidi nemuseli po každejch závodech něco měnit tak tam stejně nakonec prakticky každej spadne v součtu tak za osmičku (jedno jestli to bude mini-z či jinej model). Proč tedy chcete nějaké nesmyslné omezování. Vhodná a odzkoušená pravidla OPEN existují, máme za sebou deset závodů, zkušeností mnoho. Proč tedy chcete jít cestou, která nakonec nikomu nic pozitivního nepřinese (kromě prodejce náhradních dílů mini-z Kyosho).
Ahoj a dík za podnětný návrh,jak jsis mohl všimnout jezdím stejně jak kolegové úplně jiné kategorie, 1:6, 1:8 buggy, 1:10 Open atd. Tady to máme prozatím jak relax. Je jisté, že k tomu penu to dojde, ale první seriál bude takto. Dále se uvidí. Dnes jsem mluvil s majitelem ALS.., ta 240 je super auto a určitě ho časem pořídím. Jezdíme na Kyosho dráze, tak snad těch pár závodů auta vydrží a jak získáme zkušenosti, tak se půjde dál.
Luis0 má naprostou pravdu.Mini z v základu pro závody absolutně nepoužitelné.
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.