26

Re: Dráha pro mini-z

Ahoj a dík za podnětný návrh,jak jsis mohl všimnout jezdím stejně jak kolegové úplně jiné kategorie, 1:6, 1:8 buggy, 1:10 Open atd. Tady to máme prozatím jak relax. Je jisté, že k tomu penu to dojde, ale první seriál bude takto. Dále se uvidí. Dnes jsem mluvil s majitelem ALS.., ta 240 je super auto a určitě ho časem pořídím. Jezdíme na Kyosho dráze, tak snad těch pár závodů auta vydrží a jak získáme zkušenosti, tak se půjde dál.

No, mluvili jsme nejspíš spolu.... lol
Věřte mi, jde mi hlavně o to pohodový svezení a aby to nestálo hromadu peněz. Ten Stock vážně nefunguje. Chce to otevřený, ale rozumně postavený pravidla a pak to nemá chybu. Navíc to lidem co jezdí jiné větší kategorie dá i hodně dobrý tréninkový zkušenosti, ale to chce aby mohli jezdit s vysílačem na jakej jsou zvyklí, to třeba u mini-z je někdy potíž. Taky počítejte s náročnější údržbou (potenciometr serva mini-z je dost slabý místo). No jak jsem psal je toho víc. Tady jsou pravidla
http://www.alsracing.net/zavody/open28.htm
Zkuste to promyslet jestli by jste s nima neoslovili dostatek lidí. Tyhle modely jsou vesměs regionální věc, ale proč je nejezdit podle jedněch regulí a pak se třeba jednou za rok někde utkat ve větším počtu??? wink
Navíc Kyosho dráha je celkem zákeřná, oč je šetrná ke karoseriím, o to je to horší s rejdovejma kamenama, servem, kolama..... Jakýkoliv zachycení o mantinel tě skoru úplně zastaví a tyhle díly neskutečně trpí. Je ale fakt, že to zase nikomu neodpustí jedinou chybičku.

27

Chlapci jelikoz mezi modelari existuji extremisti, to znamena dokud auto nelita , tak neni neco v poradku a je treba neco prikoupit aby tomu tak bylo , tudiž vas musim  brat s odstupem.
Nechci vas nekam skatulkovat ale muzete byt prave tato skupina.
Vec druha od dobreho kamarada ktery osobne odjel serial ve stocku  plus nejake minimalni upravy loziska hacKa.  me potvrdil ze se to da,  tak neni co resit , tomu cloveku bezmezne verim co se tyka modelareni.
Pristupujeme k tomu silne rekreačne a jde spise o myslenku se dobre pobavit kdyz venku budou sracky.   Tot vse   

Kdo myslenku pochopi tak se prida. Kdo se s myslenkou neztotozni  prijit nemusi   a vo tom to je      wink

S pozdravem Drevokocur

28

Tak to jsem dopoledne volal Vám na ALS Racing?
Jo ta 280 se mi moc líbí a hodně vám, potřebuji pro holku druhé auto. Tak jestli nejezdit závody společně MiniZ et jedním a pořídit toho M280. Musím to zvážit, kolik to vyjde se vším, bez přijímače?  nemáte ICQ ?
Já mám 267807811.

29

Chlapci jelikoz mezi modelari existuji extremisti, ......

No, nevím co je na pravidlech OPEN28 extrémní???
Naopak šlo o to lidi co nejméně omezit a přitom z toho neudělat nezvladatelnou a finančně nesmyslnou kategori. big_smile

30

ta asociace  "existuji extremisti"   nema vazbu na pravidla open 28   Ty ani neznam a nevim proc sis je stim spojil . Prosim o jejich zneni na drevokocur22@seznam.cz  Dekuji

31

Chlapci jelikoz mezi modelari existuji extremisti, to znamena dokud auto nelita , tak neni neco v poradku a je treba neco prikoupit aby tomu tak bylo , tudiž vas musim  brat s odstupem.

Podívej, v momentu, kdy si vedle sebe položíš Mini-Z a ALS280B a pak chvíli počítáš zjistíš, že opravdu není co řešit. Mám Mini-Z z lepší řady MR02 - cena cca 4500, zdánlivě konečná - je to RTR. Jenže minimálně se musí dokoupit ložiska (minimálně 300), lepší obutí (taky cca 300), tuningové kameny kol (cca 500) a nějaká háčka (aspoň 200). Výsledek je už skoro 6000 i v případě, že tedy přijmu tvůj názor a spokojím se s základním stock motorem (a to ještě nepočítám pohonné a TX baterie, ale nebuďme detailisti).
Aby ses ale dostal na patrametry, které má M280B již v základu, tak bys do toho musel rvát další peníze, reálně odhaduju tak 10000 korun, ovšem odolnost je pořád podstatně menší a o jízdních vlastnostech se dá diskutovat. Ovšem za 10k máš už M280B i se slušným vysílačem a reglem, použitelným na cokoli jiného s plnou perspektivou - to je propastně lepší investice. Tohle fakt není o extrémismu, to je realita - sám za sebe musím říct, že si koupi MR-02 až lehce vyčítám, to fakt nebyl právě nejlepší kup  sad
Nemám absolutně nic proti MINI-Z - na ježdění po kanceláři perfektní autíčko, hezky udělané, fungující, pro takovéhle blbnutí asi i spolehlivé, malér nastane až když se s tím začnou dělat plnohodnotné závody (třeba i nějak omezené)...

32

Vidím to asi tak: je jasné, že nějakému drobnému tuningu aby auta fungovala spolehlivě se asi nevyhnem, ložiska jsou pro mně samozřejmost, lepší gumy nebudou na škodu, rád bych si pohrával i s kuličkovým diferenciálem, až praskne Háčko nebo kameny tak je vyměním za kvalitnější, ale ty autíčka jezdí slušně i z krabice. Včera jsme si parádně zajezdili a až na pár ulomených cingrlátek z kastle se nikomu na autě nic nezničilo. Podnětných rad od zkušnených modelářů si velice vážím, ale myslím že vtomto případě chápeme slovo "závody" trochu jinak. Já sám si s autíčkama hraju celkem rok což není dlouho Za tu dobu jsem se zůčastňoval závodu ve čtyřech různých kategotriích.  Je mi jasné že mezi miniZ z krabice a vyladěným závodním podvozkem je podobný rozdíl jako mezi TT01 a T2 (které obě vlastním). Ale mě baví blbnout s TTčkem stejně jako závodit s Xrayem a stejně mě baví i zajezdit si sobyčejným podvozkem od kyosho. I když máme k dispozici kvalitní dráhu a časomíru, doufám že půjde čistě o relax a zábavu na kamaradské bázi a né honění se za maximálními výkony a soupeřením za každou cenu jak to bývá při větších závodech větších měřítek. Tím nechci samozřejmě nikoho odradit aby se na nás přišel podívat, ba naopak. Čas možná ukáže, že jsou moje představy naivní přesto doufám, že se při našich závodech v kategorii MiniZ podaří vytvořit přátelskou atmosféru a závody budou atraktivní jak pro širokou modelářskou veřejnost tak pro naprosté začátečníky.

33

ta asociace "existuji extremisti" nema vazbu na pravidla open 28 Ty ani neznam a nevim proc sis je stim spojil . Prosim o jejich zneni na drevokocur22@seznam.cz Dekuji

Já to nebral nijak osobně, to je v pohodě. Jde hlavně o zábavu, ale přeci jenom na jisté sportovní úrovni. Ta pravidla jsou tady:

http://www.alsracing.net/zavody/open28.htm

toho extremismu je v modelařině dost, souhlasím s Tebou. My jsme hledali rozumnou cestu, jak jezdit společně všichni tak aby nás to nestálo hromadu peněz, ale přitom aby to každému přineslo maximum zábavy a třeba i užitku (je to skvělej tréning pro ruce, hlavu a oči pro toho kdo jezdí třeba velký spalováky). Proto třeba do OPEN28 nemohou neodymové Atomiky, stříďáky a další šílenosti. wink

34

Předjímám postup úprav pravidel:
1. verze: "krabicová" verze
2. verze: povolen "lehký" tuning (ložiska, háčka, kameny, pneu, atp.)
3. verze: uvolňujem tuning ještě více
4. verze: už jsme v OPEN

Jelikož jsem měl možnost poznat MINI-Z i ALS M280, tak Vám přeji, aby jste došli rychle k pochopení jejich síly a předností.
Krabicovou, oložiskovanou verzi MINI-Z proháním po kulečníkovém stole pro radost a potěšení. Pokud závody takto pojmete, tak proč ne. Tento základ není pro závod odolný, takže doporučuji plnit prasátko.
Pokud chcete něco více a model "zodolnit", tak opravdu přistoupíte na pravidla OPEN 28, která jsou na několika místech odzkoušená zábavným a docela pohodovým "bojem".
Jinak ať je to tak, nebo tak, tak je dobré, že se bude jezdit a tak to má být!

Hezký zbytek dne přeji. MiKy; http://mkmiky.wz.cz

35

..... Tím nechci samozřejmě nikoho odradit aby se na nás přišel podívat, ba naopak. Čas možná ukáže, že jsou moje představy naivní přesto doufám, že se při našich závodech v kategorii MiniZ podaří vytvořit přátelskou atmosféru a závody budou atraktivní jak pro širokou modelářskou veřejnost tak pro naprosté začátečníky.

Souhlas,
tak ale potom není nějak důvod lidi omezovat, nebo ano??? Z toho co píšeš chápu, že nejde o výsledek závodu, ale o společný poježdění a o zábavu v rozumných finančních mezích, tak potom proč jen mini-z z krabice????? Proč ne cokoliv co má stejné rozměry a rozumnou motorizaci??? wink
Proč by se měli lidi s jiným modelem než mini-z chodit jen dívat??? big_smile

36

Mini-z opravdu z krabice jezdí, do doby kdy začnou odcházet různé součástky. Pravda je, že M280 je dražší, ale když máte doma vysílačku tak není co řešit. Podle mého názoru mini-z z krabice není určen pro soutěže. S M280 nebudete mít žádné problémy. Pneu na dráhu Kyosho
jen mechovky. Pravidla závodů si samozřejmě může udělat každý podle sebe, ale proč omezovat kategorii 1:28. Každý si myslí, že jeho autíčko je nej... tak proč nenechat závodům volný průběh, ať se ukážou jízdní vlastnosti různých aut.

37

For Luis 0. Původní záměr byl ježdění jen pro 5 - 6 lidí, ne závody. Ale nějak se to rozkřiklo a nikdo nikoho nenutil a všichni chtějí jezdit. Nikdo z nás nic o kategorii 28 nevěděl a padla volba na Mini-Z. Bylo by blbé teď všem říci, že si mají koupit jiná auta, která více vydrží. Musí na to přijít sami,pokud budou chtít. V neděli má přijet borec s M280 , tak se všichni kouknem co to umí. Třeba se k tomu časem přikloníme, vše je možné. Není to omezování lidí. Nejsme klub,ikdyž jsme v jiných klubech v jiných kategoriích. To ježdění je hlavně pro nás, chápeš? pokud se chce někdo přidat, tak může, ale pravidla pro první seriál jsou daná. Dále se uvidí. Já osobně jsem taky pro OPEN a pokud nás bude více, v což doufám, tak se při dalších závodech mohou jet. Jinak zajezdit může přijít každý i s OPEN. Ježdění bude pravidelně, závody jen občas. V tom to je, chápeš?

38

Nechtěl jsem abys všem řekl že mají koupit jiné aut. Jen jsem chtěl upozornit na poruchovost mimi-z a problém ND.
Samozřejmě že jezdíme všichni pro radost, ale když se něco porouchá
tak je jen starost. Hodně úspěchů.

39

Jinak zajezdit může přijít každý i s OPEN. Ježdění bude pravidelně, závody jen občas. V tom to je, chápeš?

Tohle samozřejmě chápu, nicméně opět tvrdím že není důvod něco omezovat (kromě motorů aby se to nezvrhlo)

Při závodním ježdění se nakonec něco poškodí, a pak to vezme ten směr který popsal Miky. Jinak totiž budete muset předepsat jen originál díly Kyosho abyste to udrželi dle pravidel čisté. Jenže všichni víme co stojí originální Kyosho díly ..........
Pokud povolíte neoriginální, tak už to není "Stock z krabice". Někdo koupí Atomic, někdo 3Racing, někdo něco jiného.....a původní myšlenka stejných aut je pryč stejně tak jako původní myšlenka levné kategorie. (např. funkce Atomic kuličkového diferenciálu a obdobného dílu od 3Racing jsou asi jako Porsche a běžná Škodovka),
Dojdete nakonec k tomu co je dnes v pravidlech OPEN28. wink

40

Chlapci vse co pisete se mi libi rad vas uvidim na cumendu v mistku. Vemte auticka a ukazte mi jak maji srovnatelne jizdni vlastnosti a vykon.     Jestli to bude opravdu srovnatelne neni problem a vazne se nad tim zamyslim  , ale jestli ty auta budou opravdu treba i lepsi nebo horsi nez MR02   tak bohuzel nesplnuji myslenku.. 
My hledame nejlepsiho ridice a mechanika a to vse zabaleno jen do  pohody a ne nejakych technickych vyhod soupere.
A to lze jen takhle ze parta nakoupi mr 02   v krabici  a zacne stim bojovat.  Podotykam ze nejsem prodejce modelu ( to u vas asi neplati a proto je zrejme tato diskuse)

Nemluve o lidech kteri s modelarenim nemaji zadnou zkusenost.

Takhle jsme vsichni na startovni care  a po prvnim prezentacnim dnu mame cca 15 jezdcu a tohle jak sami asi vite neni jednoduche sehnat . A to jen pro to, ze se vse obecne velice komplikuje a pro normalniho cloveka, ktereho by to lakalo odrati to, ze kolega vedle ma tohle a ten tohle az se v tom ztrati a nevi co by koupil . Ale my jsme ted na stejne startovaci care  a zvolil jsem   proste kyosho MR02   baterie energizer 1000 mah  a to je cele.   

Ta myslenka je tak jednoducha a neni na ni nic k diskuzi.   Obecne to ti lide prijimaji i z rad zkusenych modelaru .  Jde tady spise o tu prdel , ale to zrejme  kdyz se rekne "zavody" vy nechapete .   Jinak po praktickych zkusenostech s temi modely bude otevrena diskuse co jsou slabiny u autka a co je treba poresit. Ale jak rikam, na zaklade vlastnich zkusenosti od priblizne 15-20 jezdcu a ne na zaklade komentaru na forech.   
  Dekuji za pozornost.       
Omlouvam se za slohovy styl a diakritiku jsem zrejme dislektik jak se na to divam
big_smile

41

Ježdění s mr02 je opravdu jen pro zábavu kde se sejde pár lidí a jen tak si zajezdí.Jenže tohle ježdění po chvilce omrzí a pokud bude větší základna jezdců tak budou chtít závodít-biť i jen pro radost.Ale kde je ta radost když většinou po závodě-a nebo v průběhu budou muset nakupovat náhradní díly za nemalý peníz.I kdyby nic nerozbíli tak stejně se ty díly velice rychle opotřebovávají a je nutná jejich výmena,tomu se nikdo neubrání.Lidi začnou nadávat a nakonec je to odradí od úplného ježdění-víjma některých zbohatlíků kteří na to mají.M 280tka je sice v prvopočátku trošku dražší ale 30 provozních hodin bez výměny náhradních dílů-teda krom mechovek mluví za vše.Pokud bych chtěl jako provozovatel něco rozjed tak si sakra rozmyslím jaké budou pravidla a výmluva že o OPEN 28 jsem nic nevěděl je nesmysl.Tady se toho od jara napsalo už dost a jak se říká neznalost neomlouvá.Taky jsem chtěl jít do Mini zetka ale pro proštudování tohoto fora a účastí na závodech jsem usoudil že je to zbytečnej hazard s mími financemi.S M 280tkou jsem maximálně spokojen.

42

For Jepík. Jak jsem již jednou řekl, teda napsal, že většina z náse jezdí jiné kategorie, třeba MČR šestin, 1:8 buggy a desíky. Toto neděláme jako další závodní činnost. Už bychom to nestíhali, je to jen relax, tak už to pochopte. Když spočítám třeba přes léto počet závodů šestin, tak je to 9 závodů MČR, 8 závodů O Moravský koštéř, Skřipovský pohár a Ostrava CUP. Je toho tolik, že se to nedá sloučit. Proto opět zdůrazňuji, že jde jen ježdění a občas nějaký závod pro radost. Fakt to nejde skloubit. Beru argumenty o výdrži a kvalitě aut a taky si časem pořídím asi jako druhé auto ALS M280. Ale teď je zde MiniZ a ten se pojede. Je nám líto, ale na druhé straně úplně jedno, kde budou závodit ostatní. Nechceme dělat žádné velké regulérní závody. Už to, že nás přibylo tak moc je problém. Nechceme na dráze trávit celý den ale jen pojezdit a pokecat. Prostě přes toto rozodnutí prozatím vlak nejede. 1. seriál se pojede za podmínek, které budou příští týden vyvěšeny na www.rccarostrava.cz.
Jinak ALS M280 se mi moc líbí a má určitě už od pohledu pevnější konstrukci a je zde znát posun od komerčního výrobku k závodnímu speciálu. Jeho možnosti jsou někde jinde. Doposud jsem s nim nejezdil, což doufám v neděli doženu a pak se rozhodnu, zda jej pořídím. A to udělám i s tím výhledem, že prozatím budu jezdit jen mimo závod, ale to mi vůbec nevadí. Ale nebudu předbíhat. Doufám, že toto by už stačilo na závěr a třeba změňme téma natechnické parametry ALS M280 a co s ním je potřeba udělat, aby jezdíl ještě lépe, jak ho chválíte.

43

Já chápu Vaše aktivity,jenže co Ti lidé kteří ve Vašem okolí chtějí jezdit jen tuhle kategorii.To jste to tady nemuseli rozpumpovat a udělat si jen pro sebe komunitu vyvolených-když už Vám vadí že se hlásí spousta lidí.Co já bych za to dal kdybych v našem okolí měl tolik zájemců.

44

My to tajili, rozjelo se to samo, Časem asi ty OPENy budou. Přejděte na nové tema,co jsem založil o ALS M280.

45

Tajili tajilí a co ta Vaše odpověď na téhle stránce. http://www.rcauta.net/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=5407
Nějak si protiřečíte.

46

a to je presne to proc je lepsi se vyhybat forum.  dochazi k dezinformacim ,   ztratam kontextu, vytrzeni frazi , subjektivnim pohledum na problematiku ktere vytvari dojem obecneho nazoru   a podobne       

A pak se diskutuje a diskutuje a resi a resi.   

Dekuji a rad vas uvidim na draze ve FM 

S pozdravem Drevokocur22

47

For Jepík. Tajili to první ježdění, abychom mohli vyzkoušet dráhu a měřící zařízení, víííííííš? Pak by se vidělo co a jak , ale nějak se to provalilo a nevbyli jsme na to možství připraveni. TAK MYSLÍM, ŽE KONEC TOHOTO TÉMATU.

Teď se věnujme tomu Vašemu speciálu.

48

Chlapci, cením si Vašeho zájmu o uspokojení širokých potřeb zájemce o RC mini "rejdění". Poprosil bych Vás jen o to, ať při ježdění nasloucháte jezdcům a po té názory analyzujte a ty dobré vložte do Vaše počinu. Jen tak nezůstanete po čase osamoceni. Počáteční zájem může nadchnout, ale raději sezonu hodnoťte na základě zájmu na konci jara. Pokud budete mít na dráze i při závěru sezóny nabito, tak jste zvolili dobrý směr, ale pokud zůstanou počáteční nadšenci doma s rozbitými modely nebo finančně vyčerpaný, tak byla určitě někde chyba a to v nastavení pravidel.
Tak závěrem, ať se daří a mnoho spokojených "minikaristů" přeji.
A já jsem zase dostal chuť si zajezdit, tak kráčím do sklepa. Oj, to je krása mít dráhu přímo ve sklepě a nebýt závislí vůbec na ničem, jen na svém čase a chuti. Zkuste to taky tak!

49

Ahoj nadšenci! Tak jsem si právě přečetl na stránce http://www.rccarostrava.cz/?p=productsMore&iProduct=148&sName=-Mini-Z-Racer-Stol%E1rna-Cup-2008
stať Úpravy modelů.
Pravidla respektuji, ale přesto např. už toto, cituji: " ... nejsou povoleny mechové pneumatiky ... Je zakázáno mazání pneumatik ... ", konec citace, Vám tu zamýšlenou pohodu hodně prodraží. Takže pozor na pozdější mračení závodníků při uzavření účetní knihy sezóny.
Na orig. dráze KYOSHO mi "funguje" nejlépe bez mazání nejměkčí směs. Samo, že tato směs je nejdražší a vydrží nejméně.
Jinak závodníkům přeji nekouřové efekty elektroniky, jelikož dýmové signály zvěstují další nemalý peníz do orig. elektroniky.
Přesto, ať se daří, já jsi jdu zase do sklepa zajezdit s mojim nenáročným modelem.

50

Ahoj, neboj, já se někdy zastavím. Byl tam pán s ALS a vůbec mu nefungovala vysílačka, snad příště pojezdím. Napiš mi na email vasnovsky@olny.cz..