1

Téma: Rc souprava

Mám problém s dosahem vysílačky mám Hitec agressor fm, udělaly jsme trat´ a v koncích tratě ztrácím signál a je to tak 45 metrů úhlopříčka. Čím to, v návodu je že dosah je minimálně 100 metrů , tak nechápu.

2

Re: Rc souprava

Mám problém s dosahem vysílačky mám Hitec agressor fm, udělaly jsme trat´ a v koncích tratě ztrácím signál a je to tak 45 metrů úhlopříčka. Čím to, v návodu je že dosah je minimálně 100 metrů , tak nechápu.

Nemáš uklepanou anténu přijímače?

3

Problem bych take videl v antene primace, dale ve slabych baterkach, vnejsimu ruseni (elektricke draty apod). Kdyz jsem si kupoval vysilacku, tak mi bylo receno ze Hitec ma vetsi sklony k ruseni nez treba Graupner, ale nikdy jsem nemel problem i s 27 MHz, takze toto je spise v mem pripade "jedna pani povidala"

4

Ach Karlosi. Problém se jmenuje HiTec. S nedej bože aby jste se sešli na trati tři. To se pak dějí věci. Auta jezdí po plotě, mladý sotva odrostlý chlapec se snaží dohonit nekontrolovaně jedoucí auto, stejný mladík zděšeně uskakuje před stejným autem. Víš proč dělá Hitec červené plexi na vysílačkách??? Abys ji našel až jí mrskneš do trávy. Jinak rada není. Zatím každého koho jsem s agresorem potkal tak moc slušně němluvil.

5

Ach Karlosi. Problém se jmenuje HiTec. S nedej bože aby jste se sešli na trati tři. To se pak dějí věci. Auta jezdí po plotě, mladý sotva odrostlý chlapec se snaží dohonit nekontrolovaně jedoucí auto, stejný mladík zděšeně uskakuje před stejným autem. Víš proč dělá Hitec červené plexi na vysílačkách??? Abys ji našel až jí mrskneš do trávy. Jinak rada není. Zatím každého koho jsem s agresorem potkal tak moc slušně němluvil.

Já teda nevím. Používám SRXko přes dva roky. Za tu dobu jsem se účastnil rozhodně více než padesáti závodů (každý druhý víkend odpovídá) a nejen že jsem s Hitecem neudělal špatnou zkušenost já, ale když o tom tak přemýšlím, tak vlastně jediný problém s rušením co kdy vyvstal byl výsledkem bystrosti závodníků neschopných si ohlídat instalovaný a předepsaný krystal. Já jsem nikdy s mým rádiem problém s rušením neměl, ať s modulem 40MHz, nebo DSM...

6

Já zase nepotkal nikoho,kdo by měl vlídné slovo na agresora. Ať již na buggy tak na desetinách v tělocvičně nebo venku. Obrovský poroblém s rušením a rozjetými krystaly je docela známý. Možná to bude tím SRX. Je pravda, že před třemi roky jsem nedal třeba na regly od Hitecu dopustim. Potom ale šla kvalita nějak dolů, tak jsem změnil značku. S dosahem měl problém i kolega na trati. S rušením jsou pravidelné problémy v zimě v tělocvičně. Tam prostě dva Hitecy v rozjížďce jet nemohou. U Graupnera třeba taková problém neznám.  Holt každý máme jiné zkušenosti. :idea:

7

Začíná se mě zmocňovat podezření, že to musí být regionem...

8

//Promazan OT, panove nebudeme jen tak bezduse kritizovat, zvlast dokud autor vlakna nezareaguje

Prvni DSM delalo spektrum a u nej dochazi k zamceni konkretniho kanalu v ramci spektra, u tohoto systemu nejake ruseni mozne je jelikoz na 2.4Ghz je takovejch veci az to neni hezke, zvlast wifisti s antenama mnohonasobne presahujici povoleny vykon.

Nyni se zacina objevovat FHSS tedy dsm kde dochazi k preskakovani kanalu kazde 2ms a ruseni je zde defacto nulove. Tyto systemy vyuziva Futaba, Sanwa/Airtronics u MX-3, a nove Spektrum DX3R.

Onehda v tojicich rusila nejaka uranova zila jakoukoliv vysilacku na 27 a 40Mhz. Viz Smrada a E-maxx s XS-6 co odjel 50m ci nejaka buggy v plote.

9

Já vás zdravím mám stejný problém s karlosem  a přitom mám rc soupravu od Graupnera xr6 fm race ale dělá to jen nám dvoum jinak nikomu  já používám kristal 87 a karlos má 83 nebo 84 tet nevím  ale rušit by se to nemnělo nevím

10

Tak anténa je v pořádku a baterie nabité v tom si myslím problém není nejezdím první den. Asi bych to viděl s tím vysokým napětím máme totiž dráty tak asi 5 metrů od tribuny ale kámošům co mají Graupnery to neruší tak sem si dnes obědnal Graupnera XR 6 race sport pro sintéza a bude pokoj snad? Levná souprava špatná souprava.