1

Téma: dotaz : STABILITY CONTROL SYSTEM/DRIFT ASSIST

Co vy na to??? ma to cenu kupovat???
http://www.youtube.com/watch?v=igGA2GV69fo

btw... bude se to dat pouzit na buggy Hyper8 + bude to mit prinos v terenu??? nebo spis to bude mit zapory v tom smyslu, ze RC nebude chtit zatocit ??? roll

2

Re: dotaz : STABILITY CONTROL SYSTEM/DRIFT ASSIST

Myslim si ža na buggy to nebude to pravý ořechový.. smile

3

Todle to mi pripomina gyro jak je u helin :idea:
A myslím si že to doterenu neni urceny-z buggy na off-road draze nedriftujes
A ještě neco já si myslel že driftovaní je o rukách a né že tenhle krám driftuje za tebe sad  sad

4

Todle to mi pripomina gyro jak je u helin :idea:
A myslím si že to doterenu neni urceny-z buggy na off-road draze nedriftujes
A ještě neco já si myslel že driftovaní je o rukách a né že tenhle krám driftuje za tebe sad  sad

prave ze toto bych chtel pouzit na buggy jako k tomu, aby se buggy sklidnila na trati..... proste STABILITY CONTROL SYSTEM  ( to DRIFT ASSIST bych nevyuzil.... )

proste neco jako ESP na autech 1:1 wink

5

Jdi do toho tygře wink  a dej vědět docela by mě to zajímalo jak to bude fungovat.Buď průkopníkem a otestuj to wink

6

Di do tohhooo jak říká Noha,ale můj názor je takovej že na rovince by ti to zklidnit mohlo ale v zatáčce zkončíš ve zdi  lol pokud nepojedeš driftem.
Dyt vlastně ,když se driftuje tak nejdřiv točíš do zatáčky a pak vyrovnáváš nebo li kontruješ táhlý smyk to kontrování pak obstarává D-box,ale s tim D-boxem bo co to je pojedeš do zatáčky zatočíš a pak ti to pošle kola ven a buch...no hele nejspíš tam bude nějaký nastavení,tak jesi to není drahý tak to vyzkoušej smile

7

JJ zkus to a uvidíš.. wink

8

Já teda nevím, ale v pravidlech Czech Open je jakákoliv přídavná elektronika zakázaná... Myslím, že v RCACR to nebude jinak.

9

Já teda nevím, ale v pravidlech Czech Open je jakákoliv přídavná elektronika zakázaná... Myslím, že v RCACR to nebude jinak.

zavody nejezdim....  wink  takze pravidla me netrapi

10

Cau narazil jsem na tohle vlakno a zaujalo mne , neb mne taky kdysy pri nalezeni tohoto zarizeni na netu napadlo pouzit to.... pak jsem to zavrhl pro nedostatek informaci.... a hle zde je nazoru mnoho , ale vysledek a zkusenost s timto zda se zadna......  nebo uz DBOX nekdo testoval na offroadu? na HPI pisi lze pouzit i na offroad. Podle mne je to urcite  jedno-ose gyro - reaguje to na prudke otoceni vozu-smyk ( nastavuje se pri jak prudke zmene se zarizeni spusti)... takze myslim ze to musi pomoct i v terenu..... 
PLS ma nekdo z vas konkretni zkusenost s timto DBOXem ?

HPI Pulse conversion flux & HPI Baja 5BSS
Spectrum DX3S & Futaba 4PK

11

Já ho mám ...
Zůstalo mi na prodejně a testoval jsem ho jak na drift tak v offroadu přesněji bylo namontováno ve Slashi 1/10 se střídavkou a musím říci,že to opravdu pomáhá je to znát na vedení vozu v zatáčkách a řízenej drift jde opravdu sám,model se rychleji rovná,mužeš do zatáček mnohem rychleji najet ale to z tebe lepšího pilota neudělá big_smile
Navíc na závodech to povolené není ,ale na běžné ježdění proč ne?
Nevidím v tom problém dokonce jsem to testoval i v 1/18 když jsem jen tak driftoval doma v kuchyni lol

12

dik za informaci...
na zavody nejeydim.... smile
tak to mozna zkusim....  nasel jsem, ze se vlastne jedna o prebalovane gyro od FUTABY.... ktere se da sehnat skoro za polovic ceny HPI. jen me napadlo ze doba pokrocila a mozna bz se dalo pouzit nejake vyspele gyro....

13

já si běžně dávám do firestorma gyro ( nějaké za 10$ z ebay) a pomáhá to úplně skvěle, na kluzkém podkladu nebo štěrku se to auto velice zklidní. takže na blbnutí venku je to paráda -  ale na závody bych si to nikdy nedal(tam stejne neni nikdy problém s přetáčivostí....)

14

taky to mam v aute.Tady je video kde jsem to nastavil na velikou citlivost aby  bylo videt jak to funguje.http://www.youtube.com/watch?v=9itNEWZ3hLk
Jinak v terenu a hlavne na kluzkem podkladu to funguje velice dobre:-))

je to toto gyro:
http://cgi.ebay.com/Esky-000118-EK2-070 … 20b7697440

E-Revo brushless,E-Revo VXL,Revo platinum edition.Futaba 3PM 2.4 ghz,Hyperion EOS0610i Duo II
Fotogalerie

15

Citlivost gyra nastavuješ klasicky třetím kanálem přijímače?

HPI E-Firestorm 10T (combo Ezrun 60A/8.5T, LiPo 2s), Hobao Hyper 7 brushless (Xerun 150A, Medusa 3670 2000Kv, LiPo 4s)
rádio Hobbyking GT2

16

Ne  ne.Citlivost si nastavujes primo na gyru pomoci potenciometru.Tedy alespon  na tomto typu.Uprimne receno neznam gyro kde by to bylo jinak resene.Ale jsem primarne autickar takze pokud je to u vrtulniku nebo letadel jinak tak o tom nemuhu podat zadne info.

Toto gyro o kterem mluvim zapojujes do kanalu rizeni a do nej pak servo ktere ridi model.Je to proste jen meziclanek mezi prijimacem a servem.

Ja to vyuzivam tim zpusobem ze:
Kdyz model dostava smyk tak nez to treba na 20 metru zaregistuji tak se auto pretoci protoze nestihnu dat dostatecne rychle kontra.Gyro v podstate podchyti smyk drive nez ja zaregistruji ze k nemu dochazi a zabrani mu.
Chce se to s tim naucit trosku jezdit protoze "nekdy a v nekterych situacich se auto stava velice nedotacive s cimz chce pocitat."Ale obecne mohu rict ze se s tim jezdi vazne dobre a co jsem vysledoval tak pokud auto na nejakem skoku ma snahu jit jinak nez v primem smeru"jako ze ma snahu se treba pretacet na strechu(nemyslim tim pres predek to se resi plynem przdou,myslim pres bok)" tak i v tom to gyro pomaha protoze natoci kola "ty v tu chvilku plni funkci setrvacniku"a auto se srovana.Samozrejme se tu bavim o normalnich situacich a ne o nejakych umyslnych extremech.

E-Revo brushless,E-Revo VXL,Revo platinum edition.Futaba 3PM 2.4 ghz,Hyperion EOS0610i Duo II
Fotogalerie

17

Jasně, princip chápu. Akorát, že obě gyra, které mám k dispozici(každé jiné), potřebujou k nastavení citlivost třetí kanál(který nemám) a je nutný proporcionální. A ke všemu nejenom citlivost, ale i mód činnosti, tedy jestli normální(rate) nebo head lock mód. Bohužel obě gyra jsou po zapnutí v head lock módu, který v autě je naprd a nefunguje(to je pro heli). Takže musim spáchat jednoduchej obvod(asi s 555), kde trimrem nastavím šířku pulzu a tím vyberu mód a nastavím citlivost gyra.
Ty máš zřejmě jednoduchý gyro jenom s tím normálním módem.
Nicméně jsem gyro zkoušel v bugyně s tříkanálovou vysílačkou(abych gyro nastavil) a je to fakt perfektní sledovat, jak to krásně gyro koriguje, přesně jak píšeš.

HPI E-Firestorm 10T (combo Ezrun 60A/8.5T, LiPo 2s), Hobao Hyper 7 brushless (Xerun 150A, Medusa 3670 2000Kv, LiPo 4s)
rádio Hobbyking GT2

18

Myslite, ze by to fungovalo i v aute 1:5 jen se zadnim nahonem?

19

Jo a zapoměl jsem dodat funguje to i na 1/5..... lol

20

Cau tak jsem splasil CSM ICG 180 PIEZO GYRO a zapojil do auta.
Bohužel se však očekávaný efekt nedostavil..... sad
Servo rizeni kmita tam a zpet ( nepravidelne, rychle skubani )
Takto se chova ve vsech polohach nastaveni gyra ....
nevi nekdo co to je? cim to je? s gyroskopy nemam zadnou zkusenost... smile Dik

21

ARI napsal:

Cau tak jsem splasil CSM ICG 180 PIEZO GYRO a zapojil do auta.
Bohužel se však očekávaný efekt nedostavil..... sad
Servo rizeni kmita tam a zpet ( nepravidelne, rychle skubani )
Takto se chova ve vsech polohach nastaveni gyra ....
nevi nekdo co to je? cim to je? s gyroskopy nemam zadnou zkusenost... smile Dik

A mas ho spravne nastavene a ulozene v modelu??V jakem aute to vubec mas namontovane??
http://www.heliservis.cz/puvodni/180man.htm

Fotogalerie

22

Namontovane je to jen provizorne... ostatne o nejakem jizde po zapojeni gyra nemuze byt rec smile
Mam to v HPI Pulse 4.6.... prijimac mam nahrazen Spectrem co patri k ovladaci DX3S...
Orientaci jsem take resil, podle toho jak gyro ulozene ve vrtulniku a v original HPI stability control ,tak jsem dal plosny spoj desky gyra na svislo....

23

Pokud tedy máš gyro správně orientované a umístěné - co se stane, když vezmenš model do rukou(ve vodorovné poloze) a natáčíš ho sem a tam? Přední kola by měla výchylku korigovat(točit "kontra").

rádio Hobbyking GT2

24

Auto v klidu stejne tak i v pohybu nic nekoriguje sad
Jak v klidu, tak pri pootaceni modelu dostava servo zmatecny signal. Je to podobne jako kdyz jsme u starsich modelu s 27MHz vysilacem stratim signal ( nebo chytnul nejaky falesny ) tzn. servo skube kolama tam a zpet - jako v křeči.
Gyro je sic z druhe ruky , ale ujistil mne prodavajici ze je plne funkcni.... mohl me podvest , ale nezda se mi, ze by to nekomu stalo za to.....

25

No ja si myslim ze to gyro bude asi v haji.Pokud mas vse spravne jak rikas, melo by to fungovat bez problemu.

Fotogalerie