1

Téma: X-MODS a vse kolem

nevedel jsem kam s tim,
delat novou kategorii kdera je nejblize minizu je zbytecne
a samotneho me to zajima tekze prosim zde mate moznost

velice se mi libi cena 1990 vc RC staci dat baterky,
cena tuningu je cca 1/3 nez u minizu
tak a ted co??

2

Re: X-MODS a vse kolem

Cena je sice atraktivní, ale pokud mám informace, tak kvalita modelů silně zaostává za mini-z. Vysílačky mají problém pracovat společně a při přiblížení na menší vzdálenost (1m=závodníci stojící vedle sebe) dochází k výraznému rušení. Kolega koupil dvě sady modelů pro děti v automodelářském kroužku a tohle mi popsal jako první a zásadní problém. Další potíž je v životnosti vlastních aut, která po cca 4 měsících používání mají většinu dílů značně opotřebených. Jízdní vlastnosti vesměs zaostávají za mini-z. Podobné zkušenosti jsou i s modely Iwaver což je také napodobenina (spíše kopie MR-01). Opět platí že atraktivní cena nemusí být vždy výhrou. Je to jen o trochu lepší Čínská hračka.

3

V podstate mohu potvrdit, co pise luis0. Nez jsem nakonec skoncil u orig. Mini-Zetek, take jsem hodne patral po webu, jak si stoji konkurence. Okolo techto "anglicaku" je prekvapive hodne webu s bohatymi diskuzemi, ze kterych mi v zasade vyplynulo, ze konkurenci treba osolichat, aby jezdila alespon jako Mini-Z z krabice, zvl. markantni rozdil v kvalite je ale v elektronice (Rx, Tx, rizeni, regl) - ovsem o tyto informace jsou se zajimal pred pul rokem, treba doslo k nejake zmene k lepsimu. Vedle orig. tuningovych dilu od Kyosha existuje dost jinych vyrobcu, kteri delaji tyto dily lacineji (Duratrax, Megatech atd.), staci si napr. na Towerhobbies zadat Mini-Z do vyhledavani.

Michal Nováček - RC.305
... zběhl jsem k expedicím.

4

Koupili jsme dva sety pro děcka do kroužku, jelikož to vypadalo zajímavě a bylo to dál tuningovatelné. Praktické skušenosti jsou ale trochu horší.

Postupně:

1. je potřeba hned předělat výchylky, dá se to bud zvednutím serva a prodloužením páky řízení, nebo elektronicky upravit rozsah potenciometru. Puvodní rejd je malý a vyžaduje velký poloměr zatáček.
2. plastová ložiska  je vhodné co nejdříve vyměnit za kuličková (aspoň vnější), jinak se kameny rychle vyvaklají. Náhradní kameny se nedají sehnat, existuje jenom možnost použít je ze setu v setu na 4WD úpravu.
3. elektronika nic moc, pokud se auto dostane na 0,5-0,7m k jinému vysílači zahltí se přijímač a řízení nereaguje. Taky se rychle zanáší potenciometr serva, je to potřeba aspoň jednou za dva týdny rozebrat a vyčistit, protože jinak se řízení pohybuje trhaně. O přesnosti řízení se radši nevyjadřuju.
4. Při nárazech na přední kola muže dojít k vylomení spodního jištění kamene (klukum se to už podařilo) - nutný postup jako u 2.

Takže pokud napočítám co je potřeba dokoupit, jsem pomalu na ceně profi 2WD GM miniraceru 1/24 GM, který jezdí podstatně líp. Pokud v tom mám vyměnit servo a dát tam jinej regl, jak to dělají Brňáci, tak už to
vyjde dráž než Mini_Z (i když i to je jenom přerostlá hračka)  lol

Ty kyvné nápravy X-modsu jsou sice dobře míněny, ale zbytečně komplikovaně řešeny.  Puvodně jsme mysleli, že těch aut do kroužku koupíme víc, ale vypadá to tak, že se vyplatí akorát koupit set disku , set na 4WD který obsahuje 2 diferáky a set pneu a motory. Za cenu cca 1200 Kč tak získáme materiál na postavení dvou aut, které budou se standardními soupravami jezdit o hodně lépe.

5

To jsem rad,ze se na to nekdo zeptal...Tak nejak o tom taky premyslime.Nam jde o to si mezi sebou zajezdit a zazavodit.
Chceme si koupit vice techle auticek,ale jde o to,ze kazdy nema 5400 na auto a s baterkama jeste vice.Osobne mam taky Mini Z Mr-02 a jsem moc spokojenej,ale uz kvuli ostatnim premyslim nad X-mods a to jen kvuli tomu,ze by nas mohlo byt podstatne vice.Myslite,ze to nema ani na Mr-01?

6

Mrknete sem,je tu pekne video ke stazeni.Ma to 12 mb.Pokud na to clovek kouka a nema s tim zkusenost,asi musi byt nadsenej..
http://www.monkeytoys.de/index.php/cPath/155

7

for Luis.Dik za zpravu.Kouknul jsem na to.Asi mas pravdu...

8

hm jak to tak sleduju, tak budu hledat radeji jiny typ vozitka,
preci jen jsou spatne ohlasy nez ty dobre, a to mi staci

9

Ja mam Kyosho MR-02 zatim jen 2 mesice,ale jsem rad,ze jsem si poridil prave to.Fakt je asi lepsi si priplatit trochu.Tohle za to ale stoji...Jinak vim kde se daj poridit nove za 140 Eu..

10

Pro Blacks:
ad 1. - Viděl jsem u Pecky čisto jenom komplet Mini-Z MR-02 podvozek bez rádia, ale stejně to stálo hromadu peněz (kolem 3700,- Kč), jinak ty ostatní ND co tam měly mají šílené ceny  roll ,
ad 2. - Pokud vydržíš do Model Hobby (nechci předbíhat) ale něco nového se chystá v 1/24 .....  smile

11

Chystá se toho hodně. Kompletní uhlíková kolekce podvozků od měřítka 1:28 (mini-z) přes 1:24 a konče osmnáctinama. Pokud se zadaří tak přibude třeba i kuličkový diferenciál pro mini-z ve zcela jiné cenové hladině než je to co se dosud na trhu vyskytuje a řada dalších zajímavých věcí. big_smile

12

Myslite,ze bude neco lepsiho nez Mini Z?Nebo maji byt nove dily na Mini z?
A jeste bych se zeptal,je velky rozdil mezi Mr-01 a Mr-02?

13

Myslite,ze bude neco lepsiho nez Mini Z?Nebo maji byt nove dily na Mini z?
A jeste bych se zeptal,je velky rozdil mezi Mr-01 a Mr-02?

Pokud se bavime o klonech Mini-Z v meritku 1/28, prip. 1/24, tak v soucasnosti asi ne. Mezi MR01 a 02 rozdil je, 02 ma mnohem nize teziste a tudiz lepe sedi.

Michal Nováček - RC.305
... zběhl jsem k expedicím.

14

To by me zajimalo,jestli v rukach prumerneho jezdce by to bylo vubec znat,nebo jestli by to poznal on...

15

To by me zajimalo,jestli v rukach prumerneho jezdce by to bylo vubec znat,nebo jestli by to poznal on...

No jeje, ze poznal. Setsakra dobre. On to teda neni jediny rozdil. Lisi se i predni naprava (tu do MR-01 prebira z MR-02 verze MR-015) a pro zavody povoleny zadni tlumic na naprave u MR-02

16

Jeste bych se teda zeptal jaky je vubec rozdil mrzi mr-02 mm a mr-015 mm.Diky

17

Jeste bych se teda zeptal jaky je vubec rozdil mrzi mr-02 mm a mr-015 mm.Diky

MR-015 je MR-01 s přední nápravou z MR-02. Tudíž rozdíl na který se ptáš je především v uložení baterek a v zadní nápravě. Ale tam není až tak znatelný...

18

A presto stoji myslim MR-015 stejne jako Mr-02.Takze je lepsi asi kupovat jen tu Mr-02 ne?

19

Záleží na tom. Pokud chceš auto na vyblbnutí doma v kuchyni, tak je to úplně jedno. Pokud na závody kup si rovnou Enzo. Je bezkonkurenční.

20

Jaky myslis Enzo?MR-02 s karoserii Enzo?Takze jakykoliv podvozek MR-02

21

Ferrari Enzo má vzadu širší rozchod. Prostě se na něj používají jiný kola.

22

Ja mam prave jedno Enzo a jednoho McLarena.A podvozky stridam.Ten McLaren se mi zda,ze ma stejnou siri kol vzadu.Jeste se zeptam,jezdim na koberci a pri prudsim pridani jde auto hned do smyku a otoci se.Pomohli by jiny gumy,nebo je to stejny..

23

No jasne, ze pomohli. Me se osvedcila kombinace mechu dozadu a dopredu radialky. Podle koberce 30-35. A nebo vsechno mechy, ale pak predek dost gripuje, nicmene u MR-02 to tolik nevadi.

24

Ja mam prave jedno Enzo a jednoho McLarena.A podvozky stridam.Ten McLaren se mi zda,ze ma stejnou siri kol vzadu.Jeste se zeptam,jezdim na koberci a pri prudsim pridani jde auto hned do smyku a otoci se.Pomohli by jiny gumy,nebo je to stejny..

Když jde do smyku s rovnýma kolama, měl bys povolit deferenciál.

25

Prave,ze jedu s rovnyma kolama a vice pridam,treba na rovine a auto okamzite jde do smyku,nebo se otoci..Jak to povolim prosim?