1

Téma: koupě 1:6

Ahoj, chtěl bych požádat o srovnání těchto modelů:
1:6 FG Beatle buggy
1:6 FG Beatle monster truck
1:6 FG leopard
1:6 FG Marder

Chci si jeden z Těchto modelů koupit, ale nejprve bych chtěl znát nějaké zkušenosti majitelů, závodníků ... .
Budu rád i za nějaké videa a foto z jízd.
Mail je cotomas@centrum.cz

Díky moc za vše.

FG Marder, FG Monster Beatle, TT-01drift, Xray T2-08, Micro losi = vše jezdí pod Spektrum DX3

2

Re: koupě 1:6

tunu videii najdes na youtube.com a google video staci zadat nazev auta ktere chces videt. a odkazy na 1/6 videa tu sem tam nekdo da tak prolez hezky forum.ono se nejdriv musis rozhodnou kde s tim autem chces jezdit jelikoz MT je lepsi do vetsiho terenu nez buggy.

me osobne prijde 1/6 uz dost neohrabana (ve smyslu moc velky auto na tahani) a na blbnuti je podle me lepsi 1/8 se kterou se da jezdit na vic mistech. ikdyz zase kdyz je hodne mista cim vetsi tim lepsi a neni nad poradne velky auto

3

Hned na začátku se mi líbil Beatle buggy,jelikož se prodával (nebo prodává) jak s buggy pneu,tak i se silničníma.B MT se mi nějak nelíbí.Co tu má Hummera,taky nic moc.Zbytečně vysoký.Leopard je už nastavovací a dost ostrej.Mardera jsem vzal proto,jelikož tu v okolí je ponejvíc příležitosti si s nim zajezdit a tolik netrhá šrajtofli.A až budou peníze,nějaký zbytečný,tak asi koupim monstr pneu a bude se řádit zas jinak.
A ježdění s tim je pěkný.Chce to už víc přemejšlet u řízní,jelikož je to zadokolka.Nebo se kouknout na tady už zminovaný MCD,4x4,a případně koupit to.

4

http://www.youtube.com/watch?v=K4enkr8nrEE&mode=related&search=   tohle vííídeo je dost myzerny ale ukazuje kdo umi delat modely

5

http://www.youtube.com/watch?v=K4enkr8nrEE&mode=related&search=   tohle vííídeo je dost myzerny ale ukazuje kdo umi delat modely  http://www.youtube.com/watch?v=FqmDDoK4q-s&mode=related&search=   a tady ze 4x4 se lip ridi

6

Už som to sem dával asi tak 20x

http://www.rc-freunde-cottbus.de/down/download.php?action=kategorie&kat_id=1&d_anfang=0&as=1
http://www.hudecity.de/rc/rcindex.html
http://www.rcpics.net/ a dať hladať video FG, Marder large scale, bigg scale, atd..

Ak dáš v tých najznámejších serveroch s videom do vyhladávania dotaz tak dostaneš zaručene toľko odkazov, že do dalšej sezony ich neprezrieš. Myslím to vážne. Ja sám ked som sa rozhodoval tak som začal asi tak v 8. mesiaci roku 2005 a auto som kupoval v 4. mesiaci 2006.

Pokiaľ by nehrali rolu peniaze tak by som zaručene kúpil Leoparda. Ak je rozpočet obmedzení tak Marder Race.

7

Především chci poděkovat za odpovědi. Ještě nejsem rozhodnut, ten Marder se mi prostě nelíbí karoska, příjde mi prostě hrozná, pokud jí má někdo udělanou mooc pěkně - ukažte! Třeba se nadchnu, ale copyright nehrozí lol . ¨

Jinak to že je spoustu videii na servrech vím. Já jsem chtěl vidět nějaké, které si někdo natočil sám svoje auto jak jezdí a nejedná se o nějakou reklamu, protože na reklamních videiich jezdí všechny auta.

Prosím pokračujte v posílání názorů, myslím, že to pomůže mě i někomu dalšímu kdo bude řešit podobnou otázku.

A ohledně peněz asi neni třeba se bavit, dám prostě tolik abych si zajezdil a né furt šteloval a čistil 1:8 či menší na nitro.... .

Rád bych i věděl nějaké slabiny, kdo a co už zlomil, měnil, zadřel atd.

Ještě jednou díky všem přispěvovatelům. 8)

FG Marder, FG Monster Beatle, TT-01drift, Xray T2-08, Micro losi = vše jezdí pod Spektrum DX3

8

Nehnevaj sa, ale chceš veci ktoré sa tu už omielajú stále dokola, napr, slabé stránky, kto čo zlomil atd.  Možno by bolo užitočnejšie si prečítať celú tému 1:6 off road. Potom by si nepotreboval ani takú nič nehovoriacu anketu.  Zistil by si., že v prevažnej väčšine je rozdiel len v karoserii, použitých kolesách prípadne rozšírenie o nejaké tunnigove dielce už v základe. Vyberať auto podľa karosérie je absolutný nezmysel. Sú asi aj dôležitejšie kritéria. Kasnu možeš vymeniť za pomerne lacný peniaz, no šasi, motor, prevedenie náprav atd atd  buď nie sú možné alebo stoja pekný balík.  Nuž a to, či sa chceš venovať buggy, stadium tracku, monster tracku alebo jazdiť aj po asfalte fakt žiadna anketa nevyrieši. V prvom rade musíš mať sám jasno čo chceš jazdiť.

Čo sa týka tých videí. Keby si si pozrel linky ktoré som ti dal, videl by si, že ani jedno video nie je továrenské alebo od predajcu.Ani sa v tých zrojoch ktoré sa tu uvádzali nenachádzajú.  Sám totižto takýmto videám neverím.  Vieš celý tvoj prístup k veci ( a nielen v tejto téme) je dosť pohodlný. Dajte mi všetko na zlatom podnose až pod nos. Modelárstvo je asi aj trocha o niečom inom ako len naliať palivo naštartovať,  točiť volantom a tlačiť plyn.

Znova doporučujem, čítať, čítať, čítať.... , pozerať, pozerať,... a potom sa pýtať.
Vieš, tých pár ľudí čo šestinám rozumeju na tom to fore asi nebaví stále dookola vypisovať tie isté veci. wink

Ja som napríklad skoro polroka zo slovníkom na stole študoval všetky možné zdroje ktoré som na webe našiel než som sa rozhodol. Tento proces za teba nevyrieši žiadna anketa. Podľa mňa je napríklad aj z tohot dôvodu vela šestin k predaju po bazároch. proste niekto videl u kamarata alebo na webe, bez bližšieho oboznámenia sa s modelom a jeho možnosťami nakúpil a po dvoch troch jazdách mnodel sklamaný predáva a prípadne ešte po forach a medzi kamarátmi šíri reči aké sú tie šestina na h...o.  sad

9

to "rogi": Vůbec nevíš jak dlouho se dívám po 1:6, (taky minimálně půl roku), tohle je pro mě poslední fáze, která mi dá tu poslední indícii ke koupi. Čekal jsem i na Baju, ale když stále neni...  :cry: .
Prostě nevidím důvod se nezeptat na jednom z nej servrů o rc modelech!!! A pokud to tu je, přesně takhle stejné vlákno, ktéré zobrazuje popis všech těchle mnou vytipovaných modelů, pak fakt sory přehlídl jsem!!!

Nevidim však důvod, psát, že jsi to sem dal fakt tolikrát, že to již dáváš 20x apod. ale pokud jsi moderátor, tak si s tím musel počítat již na začátku, kdy ses toho moder. ujmu.  No a jestli Tě to tak obtěžuje, nepiš již takovýmto klučinům, nic si skoro z tohoto vzkazu nevezmou a zabírá to jen místem.

Jinak ostatních rad si obzvláště cením!!!

Jak si psal o menších modelech, tak jsem již skusil a prostě to není ono, to už radši mám štelování s 1:1, než s angličákama. I cenově je to hodně blízko třeba v náhradních dílech Felicii.
Ta 1:6 je prostě něco co hodím na korbu a když budu mít zájem sjedu a pokosím zádokolkou trávník... tongue
Tu ve Znojmě mám cca 3000m2 na ježdění, tak si myslím, že se tam nějak vejdu :oops:

Se zádokolkou jsem smířenej, jezdím se zádokolkou 1:1 již 6 rok, 150000km!!! (Bez nehod) 8)  Dovoluji si říct, že praxi již mám. wink

10

Taky mě udivuje, že nikdo nehlasuje pro leoparda??? To proč?

11

Kde som ti doporučoval menší model? Stále hovoríme o šestinách. Leoparda má málo ľudí. Je to najdrahší model z rady buggy tak nejako sa predáva menej. Poznám aj Leoparda, lebo kolega s ktorým chodiť jazdiť ho má, V podstate skúšobné jazdy s Leopardom ma priviedli k šestinám.

Žiadne vlákno ktoré zahrňuje popis všetkých tvojich typov neexistuje. Existuje len téma 1:6 kde sú tieto informácie. Fakt len treba čítať. Ešte ma napadá, že niekde v Znojme alebo okolí je pomerne silná skupina šestinových maniakov. Skús pohladať kontakt na niektorého, dojednaj si nejaké testovaníčko a potom sa rozhodni. No najlepšia voľba je fakt Marder. Aj celá česká špička v tejto kategorii jazdí v MR Mardera s väčším či menším tuningom. 

Ono vieš, človeka zamrzí, že reaguješ napríklad na tie videá tak ako reaguješ a pritom si ich podľa tej reakcie ani nevidel. Tie videa z Cotbusu patria modelárskemu klubu a sú aj po stránke kvality veľmi pekne spracované. Chalani tam jazdia prakticky zo všetkými bežnými šestinami ktoré sú dokonca aj aktérmi tvojej ankety. Možeš tam sledovať správanie jednotlivých aut v roznych podmienkach. Nuž, ale pre teba je to nedoverihodné reklamné videá.  Fakt potom neviem čo chceš vidieť a počuť, alebo sa len pýtaš a linky o ktoré žiadaš ignoruješ. Ak budeš mať záujem, tak ti môžem mailom poslať komplet moju zbierku odkazov na veľké merítka.

K tým osobným pripomienkam nemám čo povedať a stále za nimi stojím. Najprv čítať a potom sa pýtať, tož pravidlo. big_smile

12

Rogi, já jsem se asi nějak špatně vyjádřil, to co zde je za videa, tak se mi líbí!!! a děkuji. 8) 
Nejsou to reklamní videa a to je to co jsem hledal.
Jsem rád, že mi i spousta lidí píše na mail.
Musím říct, že toto vlákno splnilo svoji funkc - aspon pro mě.
Díky lol

13

Když se dívám na hlasovíní vede tam Marder - nechápu proč? Dyť je hnusnej a co jsem slyšel, praskaj přední ramena.
Taky bych se chtěl zastat Big foota, co jsem ho viděl, tak jen měl předek ve vzduchu a nedokázal zatáčet, ale šikovný ruce a pár drobných úprav z něho udělali velice reagující autíčko!

14

Neni to o tom,jestli je auto hnusný nebo ne,ale aby bylo schopný pořádně jezdit a i vyhrávat.Třeba i na poježdění pro hobby provoz.Co mam Mardera,tak s přehledem kámošovo bigfootovi ujedu.

15

Neni to o tom,jestli je auto hnusný nebo ne,ale aby bylo schopný pořádně jezdit a i vyhrávat.Třeba i na poježdění pro hobby provoz.Co mam Mardera,tak s přehledem kámošovo bigfootovi ujedu.

No to bych se hadal, dyt sme spolu poradne ani nejezdili  big_smile

16

Mám Bog Foota a max spokojenost

17

Já právě slyšel že ty přední ramena, jak jsou dělena tím šroubkem, tak tam pravidelně praskaj. U Big foota to neni a tam mi to přijde lepší. Čím jednodušší, tím to je mín náchylný na bolesti.

18

chtěl bych potkat mardera který mně to nandá na hobby trati a hlavně marder race postavený na monstr kolech jako mám já na monstr beetlovi chlapci moji je to o rukách a o hlavě protože tyto auta mají až neskutečný výkon a když to někomu nestačí at si koupí laděný výfuk pak se to nedá ani uřídit jak se to pořád přetáčí.

19

RE:koudy

Až se Ti někdo ozve, rád se na to podívám  big_smile

Jinak jsem domluvenej s lidma na slovensku(40kilometrů od Uh. Brodu), že tam jezdí s Mardrem, tak až budu od nich kousek, pujdu se podívat.