1

Téma: Poprvé na závod

Zdravim ve spolek.Měl bych k vám závodníci prosbu .Vlastnim podvozek TB-02 s nějakým tuningem regl Nosram hawk power(od 15z) a 17z motor a chtěl bych to zkusit poprvé na závodech na Lestr cup.Myslíte ,že je to při nejmenšim nesmysl tam lezt nebo zastáváte názor ,že každej nějak začínal tak proč ne.Vim moc dobře ,že asi jinejm stačit nebudu ale jde mi o to abych tam prostě nebyl za blbce proti klukům co jezděj Xraye.Dík za radu

2

Re: Poprvé na závod

mylej zlatej,klidne jdi na zavody a pokud ti někdo řekne žes tam neměl chodit tak si ho nevsimej,no a co ze maji lepsi podvozky???tady nejde o to vyhrat ale zucastnit se zavodu,a i posledni misto je misto,takze hura na zavod

3

Muzes zkusit i Celakovicky pohar, tam urcite nebudes s podobnym podvozkem sam, i kdyz tam xraye taky uvidis.

4

V pohodě se vyber na závody. kde se myslíš naučíš jezdit  ?
To že tam maj jiní lepší podvozky si nevšímej. Na to abys abys vyhrával se potřebuješ naučit jezdit
... a to na parkkovisti a sám nejde.

5

Kazdy jednou nejak zacinal. smile

Opravdu to ber jako zkusenost, co na tom ze budou mit ostatni lepsi techniku co na tom, ze budou jezdit lepe. S kazdym zavodem se budes zlepsovat az jednou prerostes svuj model a budes pro lepsi vysledky potrebovat lepsi. Ale k tomu je jeste potreba ujit kus cesty a ty ses na zacatku.

A pokud by mel nekdo blby kecy tak si ho proste nevsimej.

6

Chlapi díky moc za vaše názory dost mě povzbudili.Takjá to zkusim.Máte pravdu v tom ,že každej jednou začínal a na parkovišti se člověk skoro nic nenaučí.Takže ještě jednou dík

7

mylej zlatej,klidne jdi na zavody a pokud ti někdo řekne žes tam neměl chodit tak si ho nevsimej,no a co ze maji lepsi podvozky???tady nejde o to vyhrat ale zucastnit se zavodu,a i posledni misto je misto,takze hura na zavod

Joo, přesně, jak píše Huckllebery - i poslední místo je místo závody jsou od toho aby ses vyblbnul i když - přiznejme si - v koutku duše chce každý být lepší a nejlepší.. Jsi ale na začátku a myslím, že solidní vzrůšo zažiješ při normálním závodu, při nějaké kvalifikaci a tak.. A když se Ti podaří potrápit nějakého machra byť třeba jen tím, že mu budeš rovnocenným soupeřem v pár zatáčkách, budeš štěstím rozevlátej nadmíru.. Uvidíš...  wink

8

A pokud by mel nekdo blby kecy tak si ho proste nevsimej.

Tohle jsem ale nikdy nikde neregistroval. Je asi jasné, že si o někom někdy někdo něco poví, ale výsměch fakt ne. Zažil jsem trochu znechucení, když kluk nesl auto na třísky po ráně s chlapíkem co fakt na dráhu nepatřil a kterej ještě neměl ani tolik slušnosti, aby řekl "sorry vole"

9

Joo, přesně, jak píše Huckllebery - i poslední místo je místo závody jsou od toho aby ses vyblbnul i když - přiznejme si - v koutku duše chce každý být lepší a nejlepší.. Jsi ale na začátku a myslím, že solidní vzrůšo zažiješ při normálním závodu, při nějaké kvalifikaci a tak.. A když se Ti podaří potrápit nějakého machra byť třeba jen tím, že mu budeš rovnocenným soupeřem v pár zatáčkách, budeš štěstím rozevlátej nadmíru.. Uvidíš...  wink

s tím posledním,moje oblíbena věta kterou sliším:"to je hrozne v zatačceho předjedu ,ujedu dvě zatačky a už je zase přede mnou"

10

Urcite se vydej na zavody, taky jsem tak zacinal, navic hodne lidi ti pomuze co s autem a pozbiras zkusenosti. Nikdy se nemuzes vyjezdit doma pred barakem, zavody jsou o necem jinym. Hlavne se ze zacatku nesnaz zavodit(viz. rada od Acida) ja ho neposlech a v prvnim zavode jsem neco urval.

Ze zacatku si budes pripadat jako amater, viz naradi atd. Ja na prvni zavod prisel s jednou bednou naradi + igelitky, a pak dorazili ti experti nekolik stribrnych kufru atd. jsem si pripadal jak nejaky tym F1 co ma omezene finance. Ale chce to jezdit, jezdit a jezdit.

11

Už jsem se rozhodl ,že to zkusim a uvidíme .Jenom nevim jakym způsobem pouštět rychlejší najdou si cestu sami?Nebo je nějaké pravidlo jak uvolnit cestu rychlejšímu

12

Pomalejší jezdec by měl uvolnit ideální stopu a umožnit bezproblémové předjetí rychlejším jezdcem.

Xray T4, Xray T4 2015, Sanwa MT-4, Spektrum DX3R Pro

13

Pomalejší jezdec by měl uvolnit ideální stopu a umožnit bezproblémové předjetí rychlejším jezdcem.

Tohle je naprosto spravna praxe pokud ten pomalejsi umi "dat najevo" ze pousti. Pokud je ale clovek ze zacatku rad, ze se trefi do zatacky, je asi lepsi nez se snazit nevypocitatelne nekam uhnout, jet v klidu svou stopu a ten kdo umi si to misto na predjeti v klidu najde. Na to jsou ale dobre ty relaxovanejsi zavody (tedy asi ne MCR). I to pousteni se clovek musi naucit. Alespoň tak muj subjektivni nazor.

14

Tohle je naprosto spravna praxe pokud ten pomalejsi umi "dat najevo" ze pousti. Pokud je ale clovek ze zacatku rad, ze se trefi do zatacky, je asi lepsi nez se snazit nevypocitatelne nekam uhnout, jet v klidu svou stopu a ten kdo umi si to misto na predjeti v klidu najde. Na to jsou ale dobre ty relaxovanejsi zavody (tedy asi ne MCR). I to pousteni se clovek musi naucit. Alespoň tak muj subjektivni nazor.

no ale to taky někdy zaleži koho pouštiš,protože ne každy se umí dohodnout

ja jezdim u okraje nebo na druhe straně takže je skoro vždycky uprostřed volno

a pokud ti předjižděni nepujde,tak si s toho nic nedělej nejen Novačci k Lepšim musí mýt toleranci ale i Lepši k Novačkum musí mýt toleranci

15

Já si myslím, že JINO má pravdu. Jde totiž i o to, že zkušenější jezdec nováčka snáze předjede.

Obecně bych řekl, že poustět je dobré například v zatáčce vyjetím ze stopy. Ale fakt to chce dost dopředu, aby to předjíždějící dobře viděl a chápal. Což je ovšem pro předjížděného větší zdržení. Je to prostě složitá věc...

16

Joo, přesně, ale chce to, aby se ten pomalejší uměl aspoň trefit do zařáčky, když už ne do stopy....  lol  To není ve zlém, myslím, že fakt to chce nechat je jet, zkušenější jezdec by měl být nejen tolerantnější (všichni jednou začínali), ale mít i nadhled, klid a přehled... Samozřejmě dávku tolerance...

Líbila se mi poznámka, žě někteří tímto neoplývají a "dohodnout" se nechtějí... Noo, to je pravda, není nutné jim dávat hned najevo, že jsou blbci a zasévat tak hádky... Stačí si to pomyslet, stejně jich je (myslím těch nervních, netolerantních machrů) naštěstí drtivá menšina...    wink   Co já vím, tak většinou jezdí rozumní nadšenci, sice občas v rámci závodnických "nervů" ulítně nějaký to sprostý slovo, ale po závodě je cítit, že to v podstatě nikdo tak moc vážně nemyslí....  wink

17

Nervy které u závodících nadsencu pracují, to je pro me osobne spíš zdrojem zábavy , je sranda sledovat seriozní pány v širokém vekovém spektru jak zcela polhceni atmosferou  řvou na "nahazovače" , vyplazují jazyk jak na píškovišti u svojí první  bábovky  a po jízde si nic z toho nevybavují ...
Neposmívám se, spíš naopak, mají muj obdiv že se dokáží v dnešní době "zažrat" do nečeho tak "zbytečného a neužitečného"  (to není ze me, to riká moje žena) jako jsou tyhle složité a drahé hračky. Závody pro me , zatím jako pro diváka mají fajnovou atmosferu pohody a legrace  ...  priznám se že se mi víc líbí Czech Open,  (sleduju závodení v kategorii 1/8buggy) protože tam jde zdánlivě o méně.. ale to je muj názor :-)

18

"zbytečného a neužitečného"  (to není ze me, to riká moje žena)

Myslím, že má zbytečně dlouhej řetěz od sporáku...

19

lol

20

První závody na které jsem se synkem vydal byl kdysi o prázdninách sranda závod ve Svitavách. S naprosto nekonkurenceschopným autem ... spíš okouknout jak to chodí. Nejelo se klasicky ale jel se kombat - dva jezci proti sobě. A dva přední jezdci v kat. spalovákú, oba páni středního věku, na sebe na tribuně pokřikovali, hecovali se a provokovali vzájemně. A pak když slézali dolu, pošťuchovali se jak malí kluci.  A další čtyřicátník, vedle mne sedící,  při pohledu na ně prohlásil: Tak tohle je přesně to, proč to děláme, a co žádná manželka nikdy nemuže pochopit. Takže vzhuru mezi tyhle blázny - stojí to za to.

21

už aby něco bylo, taky se těším až to poprvé vyzkouším :-)

22

na sebe na tribuně pokřikovali, hecovali se a provokovali vzájemně. A pak když slézali dolu, pošťuchovali se jak malí kluci.  A další čtyřicátník, vedle mne sedící,  při pohledu na ně prohlásil: Tak tohle je přesně to, proč to děláme, a co žádná manželka nikdy nemuže pochopit. Takže vzhuru mezi tyhle blázny - stojí to za to.

Ano, byl to nejlepší závod co jsem s MT absolvoval.

23

"zbytečného a neužitečného"  (to není ze me, to riká moje žena)

Myslím, že má zbytečně dlouhej řetěz od sporáku...

Možná to je schválně... Třeba mají hrozně daleko pračku....  lol  big_smile  lol     (Tímto se omlouvám všem tolerantním dámám, manželkám, milenkám, dcerám, vnučkám, sestrám, mechaničkám, babičkám, atd..... A vlastně i těm méně tolerantním, páč vydržet někdy s modelářem je asi fakt očistec..... Prostě mi Salvatoreho poznámka připadala dost vtipná...   lol

24

Ahoj všem,letos jsem sice začínal se spalovákem 1:8, ale všude jde o to samé....jde akorát o ten pocit, že někdo má něco lepšího, ale to neznamená, že bude taky lépe jezdit....jde o ruce....např. sem letos na prvních závodech dojel někde v polovině a hned jsem se toho chytnul a baví mě to...strach jsem měl, ale na závodech ty zkušenosti chytneš nejvíc....nic víc v tom neni.Výsměch nebo něco podobného jsem nikdy nezažil, šlo akorát o můj pocit, že měl někdo něco lepšího.To už je pak jen na tobě!!

_M!K!_