1

Téma: marder race nebo leopard

Co je lepší leopard nebo marder race. Z Německa mi fto jde už měsíc byl jsem tam před měsícem  a objednal si marder race a, protože ho neměli nechal jsem si ho poslat. Němec mi zavolal že mu místo mardra poslali leoparda tak mi nabízí leoparda a já se ptám co je lepší. Díky za odpověď

2

Re: marder race nebo leopard

Nemám auto téhle kategorie vím ale, že závodnímu poli vévodí Marder. O Leopardovi jsem četl, že má jinou konstrukci přední nápravy a díky ní nemá tak dobré jízdní vlastnosti. Určitě ti ale jezdci kategorie 1:6 napíší více.

3

Podle všeho má Leopard trochu jinak dělanou přední nápravu a taky je neznatelně celkově větší.A všude je prezentován jako čistě závodní auto,jelikož jde už vše myslitelné nastavit.Lepší vejfuk,vyztužení přední nápravy a další věci.Pro srovnání můžeš kouknout na e-shop na dmk.cz.Nebo přímo k výrobci FG,ale tam ted nevim adresu.

4

Asi jednoznačně mardra. Kolega se Leopardem domlouval celou sezonu až se domluvili, že spolu skončí. Sňatek byl rozvázán okamžitě. Už je opět ženatý s Mardrem  smile  big_smile  lol

5

Ako dlho jazdíš šestiny, že vyslovuješ taký kategorický názor? Aké konkrétne problémy mal z Leopardom? Fakt ma to na základe toho kategorického vyjadrenia zaujíma. Kolega Monogas má Leoparda už asi 3 sezonu, mal som párkrát možnosť z jeho autom jazdiť a je to báseň. Ved práve jazdy s Leopardom ma priviedli k šestinám. Ja by som si na záver tiež dovolil jedno malé konštatovanie. Chyby nie sú vždy spôsobené autom. Často  je chyba aj medzi vysielačom a rukou.  tongue

Leopard je v podstate špičkou medzi FG off road podovzkami.

6

Ještě se chci zeptat není opravdu ten leopard lepší. Ona spousta lidí do počáteční investiće neche moc dávat(logické při takovéto ceně). A ten leopard mi připadá jako klasická osmina zatímco ten marder jed osekanej.

7

Ještě se chci zeptat není opravdu ten leopard lepší. Ona spousta lidí do počáteční investiće neche moc dávat(logické při takovéto ceně). A ten leopard mi připadá jako klasická osmina zatímco ten marder jed osekanej.

a tak to aj je. presne ako pises. leopard je prepracovanejsi s lepsimi jazdnymi vlastnostami, s viac moznostami nastavena a mne osobne sa aj viac paci. ak ti to penazenka dovoli, tak by som ti uricite odporucil leoparda.
inak tiez by ma zaujimalo o ake problemy mal na mysli paces!!! -dufam, ze nam viac o tom napises...

8

Ako dlho jazdíš šestiny, že vyslovuješ taký kategorický názor? Aké konkrétne problémy mal z Leopardom? Fakt ma to na základe toho kategorického vyjadrenia zaujíma. Kolega Monogas má Leoparda už asi 3 sezonu, mal som párkrát možnosť z jeho autom jazdiť a je to báseň. Ved práve jazdy s Leopardom ma priviedli k šestinám. Ja by som si na záver tiež dovolil jedno malé konštatovanie. Chyby nie sú vždy spôsobené autom. Často  je chyba aj medzi vysielačom a rukou.  tongue

Leopard je v podstate špičkou medzi FG off road podovzkami.

No ono se stačí podívat do MR. Martin Mádr třeba po přechodu na Leoparda spadnul s výsledky dolů. A protože jsme pod jedním stanem tak vím, co s ním měl za starosti. Proto přechází asi zpět na Mardra.  Já nedávám kategorické rozhodnutí ale vyslovuji názor. Pokud je v rozporu s tvojím tak asi už nebudu psát abych ze sebe nedělal troubu. Jinak já považuji jednoduchost Mardra za jeho velkou přednost. Větší propracovanost a technika u Leoparda je podle mého u buggy resp jiného auta v terénu spíše na obtíž.

9

Nejspíš se asi nakonec přikloním k mardrovi a budu muset čekat než ten Německej bambán si ho objedná a pošle mi ho.

10

Pozri si tabulky šampionatov v ostatných krajinách. Málokde najdeš Mardera. Ked ano tak s prednou nápravou z Leoparda, šasi z Leoparda atd. Nesmieš brať ako 100% merítko naše kraje, kde sú šestiny okrajovou záležitosťou a kvalita strojov je  dosť limitovaná kúpnou silou modelárov. Tá sa nedá ešte stále porovnať z ostatnými krajinami EU. Taktiež take kategorické tvrdenia sú zcestné a zavádzajúce. Ja môžem ako majiteľ Mardera ktorý jazdil aj s Leopardom a jazdíme aj spolu 1x Marder a 1x Leopard povedať: Ak nie si obmedzený financiami tak zvol Leoparda. Hlavné argumenty, nastavitelná geometria prednej nápravy, dlhšie a nepamätám presne aj širšie šasi, guličkové zakrytované poloosi, staviteľné tlmiče, kvalitnejšie spojovačky. Tož vše z toho najpodstatnejšieho.
Mohol by si vymenovať nedostatky Leoparda pre ktoré ho kategoricky zavrhuješ?

Ešte by ma zaujímalo čo jazdia Bayerovci. Dúfam že sa ni ekto z ich teamu ozve.

Možno večer, alebo začiatkom týždňa sa tu objaví Monogas a popíše presnejšie vlastnosti Leoparda. Má ho už 3 sezony.

11

Drago99: ked Mardera a máš dosť financií tak verziu Race.

12

Tady je jeden článek ohledně Mardera a Leoparda z RC cars od pana Martina Kubičky, prodejce FG.

http://www.album.cz/moje-alba/zobrazeni-fotografie.php?alb_id=173175&pho_id=3353048&albumid=d56d8be8c882b986a975715e168ec1fa

13

s rogi-m musim len suhlasit.
co sa tyka ucasti leoparda v sutaziach, tak si skus postahovat zopar videi napr z holandskych stranok a stranok okolitych statov-ja som na videach z tychto sutazi mardera ani len nezahliadol.
v kazdom pripade marder je super auticko a ked sa pren rozhodnes, tak ti s nim zelam vela zabavi! smile

14

oprava odkazu:
http://evazaplatova.album.cz/f/ttt3bbc8fae21de0064.jpg

15

Pozri si tabulky šampionatov v ostatných krajinách. Málokde najdeš Mardera. Ked ano tak s prednou nápravou z Leoparda, šasi z Leoparda atd. Nesmieš brať ako 100% merítko naše kraje, kde sú šestiny okrajovou záležitosťou a kvalita strojov je  dosť limitovaná kúpnou silou modelárov. Tá sa nedá ešte stále porovnať z ostatnými krajinami EU. Taktiež take kategorické tvrdenia sú zcestné a zavádzajúce. Ja môžem ako majiteľ Mardera ktorý jazdil aj s Leopardom a jazdíme aj spolu 1x Marder a 1x Leopard povedať: Ak nie si obmedzený financiami tak zvol Leoparda. Hlavné argumenty, nastavitelná geometria prednej nápravy, dlhšie a nepamätám presne aj širšie šasi, guličkové zakrytované poloosi, staviteľné tlmiče, kvalitnejšie spojovačky. Tož vše z toho najpodstatnejšieho.
Mohol by si vymenovať nedostatky Leoparda pre ktoré ho kategoricky zavrhuješ?

Ešte by ma zaujímalo čo jazdia Bayerovci. Dúfam že sa ni ekto z ich teamu ozve.

Možno večer, alebo začiatkom týždňa sa tu objaví Monogas a popíše presnejšie vlastnosti Leoparda. Má ho už 3 sezony.

Ikdyž jsem přes urážlivý tón tvého příspěvku nechtěl reagovat tak mi to tedy nedá. Doporučuješ Murder Race. Ten má ale stejné stavitelné AL tlumiče jako Leopard?????!!!!!!! Stavitelná přední náprava: Sbíhavot je nastavitelná u obou podvozků. Odklony se dají stavět u Leoparda v základu. To máš pravdu. Dal jsem si na Mardra stavitelná ramena která jsem mimo jiné nevyužil a při nárazu, který je u začátečníka, jak se shora dotazoval předpokládaný se vytrhávají štěfty z kloubků nebo ramen. Dle mého je rameno vcelku pevnější. Kuličkové poloosy?? Já je na Mardu mám. Je to normální výměna opotřebovaného díli. Jinak pokd jsi neviděl prasklou kuličkovou poloosu tak se dívej okolo sebe. I to se stává. To je ke tvým výhodám Leoparda. Ten kluk ale chtěl slyšet asi něco jiného. Hovoříš o kupní síle a přesto doporučuješ podvozek nepoměrně dražší a nákladnější na údrřžbu?? No nevím. Za rozdíl v ceně si pořídí 1/2 špičkové rc soupravy.
Můj názor na oba podvozky shrnu následovně. Leopard je přetechnizovaný a vhodný pro vyspělejšího jezdce. Marder rep Marder Race je na ježdění plně dostačující a pro začátek nebo rekreační ježdění ideální. Dá se z něj časem udělat docela slušný podvozek. Časem znamená co zničíš tak nahraď lepším a u začátečníka je tento předpoklad normální. Pozor ale. Hliníkové není vždy lepší. Já jsem zastáncem plastového předku a Al zadku. Plast narozdíl od Al je pružný a hlavně lacinější. Kolizi se nikdy úplně nevyhneš a protože jede auto dopředu tak to tam i schytá.
Ke stylu moderování fora. Forum je o vyslovování názorů. Můj prvotní příspěvek byl stručná věta a vyslovení osobního názoru. Komentování těchto názorů stylem "Ako dlho jazdíš šestiny, že vyslovuješ taký kategorický názor?" nebo "Taktiež take kategorické tvrdenia sú zcestné a zavádzajúce." mne od dalšího přispívání odrazují.  Obávám se že i mnoho jiných názorů se tady neobjeví aby mne snad někdo nenazval neznalce a troubou jen proto že mám jiný názor než šlověk, který má pod nickem napsáno moderátor. Jinak s RC jezdín cca od roku 1997 a pouze po hlíně.

16

Jěště se omlouvám za chybky a doplním, že Drago99 jak jsem pochopil si kupuje první 1:6 a na závody do evropy a světa se nechystá. Proto bych se díval na domácí tratě.

17

Tak to si ma zle pochopil. Ktorá časť mojeho príspevku je urážlivá? Budeš tak dobrý a môžeš tú časť citovať? Ja som sa len snažil uviesť veci  do nejakého súladu. Totižto ked na nejaký výrobok vyhlásim :

Asi jednoznačně mardra. Kolega se Leopardem domlouval celou sezonu až se domluvili, že spolu skončí. Sňatek byl rozvázán okamžitě. Už je opět ženatý s Mardrem.

tak by bolo dobré aby som hned vysvetli svoje tvrdenie.  Pokiaľ si vysvetluješ skutočnosť, že som žiadal o nejaké konkrétne argumenty na podporu tvojeho tvrdenia za urážlivé tak sa ti fakt hlboko ospravedlňujem.

Alebo ta urazila možnosť vysvetliť si poznámku o  majstrovstvách ČR za bernú mincu na podpretie tvojeho stanoviska? Tak za tým si stojím. V Europe je podstatne viacej krajín kde sa šestiny jazdia na podstatne vyššej úrovni, či už z hľadicka technického zabezpečenia, počtu jazdcov, akcií alebo kvalite tratí.

Záverom konštatujem, že ja sa nehambímna rozdiel od teba  podpísať pod svoje názory a neskrývam sa za nič nehovoriaci pseudoným. wink

Ospravedlňujem sa ostatným kolegom za odbočenie od veci, ale nemám rád ked ma niekto neoprávnené napáda.

S pozdravom,

18

paces: nie sme mali chlapci na pieskovisku a nebudeme sa predbiehat kto dalej docika...
hned prva otazka, resp prispevok od draga99 je co je lepsie? leopard alebo marder? -to je podstata co sa pytal, pokial som ho dobre pochopil.
podla mna je to bez diskusie leopard!!!-a myslim, ze aj rogi bude suhlasit.
druha vec je, ktore auto je vhodnejsie pre draga a vsetky veci s tym suvisiace....
..pritom vsetkom nikto netvrdi ze je marder zly a nikto ti nevyvracia, ze su tvoje skusenosti zle...
..neda sa posudzovat kvalta leoparda podla vysledkov tvojho kamarata..
..nikto tu nerozobera dragove ambicie sutazenia ci uz doma alebo v zahranici-bolo to spomenute vzhladom na kvalitu leoparda...

19

Všechný předem zdryvím,
byl tu dotaz s čím jezdí kluci Bayerovi, takže celou tuto sezonu jeli Mardra.
Další informace:
Letos v MČR v první 10 byl pouze 1 Leopard.
Martin Kubička letos jel s leopardem a nemohl se sním domluvit, to samé i již zmiňovaný Martin Mádr a Marek Toul.
Poslední dva mistři republiky Schiller a Kopec jeli s Mardrem.

Takže co si Myslím  je to že pro závody MČR je vhodnější Marder.
Vždyť sním jezdí takový matadoři jako jsou kluci Bayerovi , Franta Fraňa , Martin Pater.

rogi: promiň nechci se nikoho dotknout, ale je zozdíl jezdit jen tak, a jezdit v plném zatížení při závodech jako je mistroství republiky.
Protože ten kdo tvrdí že s autem nemá žádné problémy tak lže.

(tenhle článek obsahuje pouze můj vlastní názor)

20

No jistě !!!! :-)

21

Finance nejsou pro mě již problém mě se jedná akorát o to jestli mám vzít mardra race nebo leoparda zatím myslím na ježdění na dráze s klukama v Choťánkách u Poděbrad. Pokud bue pro mě finančně únosné zamýšlím i na závody to ale předbíhám tak 1,5 roku do předu. Ještě se chci zeptat vejdu se do 20 000Kč při závodění (bez paliva a oleje) za sezónu.

22

V pohode, som rád, že som si zvolil na rekračné jazdenie Mardera. Plne mi postačuje, na súťažné jazdenie som mal osmičkovú buggy, no vzhľadom na moje oči a ruky bola pre mňa malá a moc rychlá tak som skončil u šestín ako rekreant big_smile  big_smile  big_smile

Takže ešte by ma zaujímalo koľko Marderov, Marderov Race jazdí V MR v stavebnicovej verzii. Dalej aké úpravy je potrebné urobiť na seriovom Marderovi aby bol konkurencie schopný a na akú sumu sa približne dostnete pri úprave.
Dakujem,

23

V pohode, som rád, že som si zvolil na rekračné jazdenie Mardera. Plne mi postačuje, na súťažné jazdenie som mal osmičkovú buggy, no vzhľadom na moje oči a ruky bola pre mňa malá a moc rychlá tak som skončil u šestín ako rekreant big_smile  big_smile  big_smile

Takže ešte by ma zaujímalo koľko Marderov, Marderov Race jazdí V MR v stavebnicovej verzii. Dalej aké úpravy je potrebné urobiť na seriovom Marderovi aby bol konkurencie schopný a na akú sumu sa približne dostnete pri úprave.
Dakujem,

Přece jen mi to nedá a odpovím i na shora příspěvek.
Ad. 1 citoval jsem tě v příspěvku před tím je to v uvozovkách.
Ad. 2 Pokud používáš citaci mého příspěvku tak prosím i se smajlíky, které jsem tam nedal samoúčelně ale odlehčují větu.
Ad. 3 Argumenty jsem napsal
Ad. 4 jsem nepochopil
Ad. 5 přihlášení provádím standartně jako každý uživatel fora a údaje které tam mám si může prohlédnou každý. nic netajím.
Ad. 6 k neoprávněnému napadání tak si nejsem jistý zda jsem tě neoprávněně napadl.

A k dotazu poslednímu. Prostě ti to nedá že by měl někdo jiný názor než ty. Pochopitelně Mardrů ze stavebnice jezdí v MR pomálu ale to je přirozený vývoj auta. Co poškodím nahradím lepším. Každý na to má jiný názor a postup. Já jsem si nechal poradit od Marka Toula a nechal si vysvětlit co a proč. A ono to funguje.
Jinak toto je poslední příspěvek od nicku Pačes. Nemám zapotřebí pod příspěvek psát že se jedná o vlastní názor.

24

Zase sa nechapeme. Uvažujeme s kolegom, že by sme skúsili učasť na nejakých volných závodoch. Tak pri tejto téme by som chcel zistiť, čo všetko by bolo potrebné vymeniť.

K ostatnému sa nebudem pre upokojenie diskuzie vyjadrovať. big_smile

25

Zase sa nechapeme. Uvažujeme s kolegom, že by sme skúsili učasť na nejakých volných závodoch. Tak pri tejto téme by som chcel zistiť, čo všetko by bolo potrebné vymeniť.

K ostatnému sa nebudem pre upokojenie diskuzie vyjadrovať. big_smile

Dobrá. Na volný závod ti bez problémů stačí stavebnice ale hlavně dobré RC. To předpokládám máš. Pak už jen ruce. Letos došlo ke změnám u neregistrovaných takže nevím přesně zda můžeš nebo jen nejde na závodech vydávat registrace. Pokud reg máš tak přijeď.  V každém případě nejlepší cesta je ulámat co se dá a  zeptat se čím to nahradit. Buggy není náchylné na techniku a motory. Protože je trať kolo od kola různá tak nepotřebuješ přesný úhlový setup ani špičková nadstandartní výkon motoru. Stavitelné tlumiče? pokud je prorazíš jako já na začátku rozjížďky tak ti je jejich stavitelnost nanic.  Hlavně ruce. Ty potřebuješ nejvíc.