Téma: RC souprava
Jakou RC soupravu pro FG Marder Race do 5000Kč max 6000Kč
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
FUTABA 40Mhz FM a budeš náramně spokojený.
šlo by tohle http://www.hobbyteam.cz/script/popis.asp?OC=25224MPX&Okruh=6 a jaký servo k tomu
Tady tu používám a jsem s ní maximálně spokojený málo kdo ji u nás používá je vidět celkem dost v Německu používám ji 4 mněsíce a absolutní spokojenost holandani používají DX3 SPEKTRUM nemůžou si ji vynachválit prostě vysílačku nad 5000kč už koupíš jenom dobrou,každý chválí tu svoji to je u nás normální to záleží na tobě která se ti líbí a jak ti padne do ruky.
Jak píše koudy.Futaba 3PM nebo 3PK a jsi bez starostí.O trošku víc vysílacího výkonu,prima do ruky,měkčí volant a hafo nastavení.A ta 3PK asi má i HRS,zrychlený přenos signálu nebo jak to je.A asi by měla mít už v sobě zabudovanej fail safe,což neni na škodu.
Mam 3PM a fakt super.Jsem nadmíru spokojenej.
Dej na Jirku protože na naše motoráky je FUTABA opravdová špička až se proberou po silvestru profíci uvidíš,že nám dají za pravdu nebo alespon doufám ty serva tady chlapy řešili řízaní multiplex rhino a řízení hitec 645 mg.
Please hoďte mi sem nějakej link díky
a nestačilo by toto http://www.hobbyteam.cz/script/popis.asp?OC=3121&Okruh=6 sice je to dražšší ale zase sem ušetřil na autě (ukecal jsem němce na 680euro původně za 739euro jo jo před vánocema se dá zlomit každej :twisted: ) budou ty serva v soupravě stačit.
a nestačilo by toto http://www.hobbyteam.cz/script/popis.asp?OC=3121&Okruh=6 sice je to dražšší ale zase sem ušetřil na autě (ukecal jsem němce na 680euro původně za 739euro jo jo před vánocema se dá zlomit každej :twisted: ) budou ty serva v soupravě stačit. A je to to DSM žejo to je prej supr. A bude opravdu to 5,6Kg servo na zatáčení stačit a na plyn 3,6Kg
Chlape neblbni a neexperimentuj zo servom, Ved tá zostava čo píšeš nie je ani na buggy 1:8. Na šestinu patrí na riadenie zásadne servo formátu "big" Štandartom je Multiplex Rhino. Ten kto to myslí z jazdením vážnejšie osádza dokonca na riadenie dve tieto servá alebo ich ekvivalent. Výrobca asi myslí aj na šetrílkov a preto nie je možné nas riadenie osadiť sevo štandartnej veľkosti. Asi vie prečo.
Na plyn minimálne HS5945. Uvedom si, že auto váži cez 10kg a servo plynu zároveň slúži aj na brzdu. :!:
Chlape neblbni a neexperimentuj zo servom, Ved tá zostava čo píšeš nie je ani na buggy 1:8. Na šestinu patrí na riadenie zásadne servo formátu "big" Štandartom je Multiplex Rhino. Ten kto to myslí z jazdením vážnejšie osádza dokonca na riadenie dve tieto servá alebo ich ekvivalent. Výrobca asi myslí aj na šetrílkov a preto nie je možné nas riadenie osadiť sevo štandartnej veľkosti. Asi vie prečo.
Na plyn minimálne HS5945. Uvedom si, že auto váži cez 10kg a servo plynu zároveň slúži aj na brzdu. :!:
Stačilo by na zatáčení tohle http://cgi.ebay.de/THUNDER-TIGER-DS-1213-Digital-Servo-fuer-Heli-NEUHEIT_W0QQitemZ170063977841QQihZ007QQcategoryZ56617QQrdZ1QQcmdZViewItem
a kdyžtak mi prosím pošli llinky na nějaký serva pro plyn a zatáční nechci koupit nějakou kravinu dík
Prosim ťa, dobre si prečítaj temu 1:6 off road. Téma servá sa tu riešila viacejkrát. Ver, že nenajdeš lepšie kombinácie ako som ti navrhol alebo ktoré boli už preberané. Servá Multiplex Rhino majú aj celkom solídnu cenu. Pri benzinakoch sa prostne na elektronike nedá a nesmie šetriť. Šestina pod plným plynom je už fakt veľmi nebezpečná zbraň. :!: Uplne nakoniec ešte jedna rada. Všímaj si aj odkiaľ sú členovia. V okolí Pardubíc je pomerne silná základňa kolegov šestinárov. Treba si dať rande a pri čajíku nazbierať informácie.
Drago99: tvoj dotaz v inom vlákne som zmazal. Nezakladaj duplicitné témy. :!: Zároveň si uvedom, že veľké mierky nie sú moc rozšírené a ked ti niekto dobre poradí tak zaručene len človek čo má skúsenosti s touto kategoriou. Tých odpovedi na tvoj dotaz je tu fakt veľmi vela. No ty asi nechceš počuť dobrú radu, ale hladáš len niekoho kto ti schváli tvoj super lacný výber. No takého človeka ktorý by si to zobral na zodpovednosť tu fakt nenajdeš. Nechaj si poradiť od ľudí čo sa tomu rozumeju, prípadne sa vykašli na veľké mierky a chod do 1:8 alebo 1:10 pokiaľ je ešte čas a nespôsobíš niekomu ujmu na zdraví alebo majetku. :!:
Model auta z benzínovým motorom nie je hračka. K jeho vybaveniu elektronikou a ovládaniu treba pristupovať s veľkou dávkou zodpovednosti a zdravého rozumu.
Drago99: tvoj dotaz v inom vlákne som zmazal. Nezakladaj duplicitné témy. :!: Zároveň si uvedom, že veľké mierky nie sú moc rozšírené a ked ti niekto dobre poradí tak zaručene len človek čo má skúsenosti s touto kategoriou. Tých odpovedi na tvoj dotaz je tu fakt veľmi vela. No ty asi nechceš počuť dobrú radu, ale hladáš len niekoho kto ti schváli tvoj super lacný výber. No takého človeka ktorý by si to zobral na zodpovednosť tu fakt nenajdeš. Nechaj si poradiť od ľudí čo sa tomu rozumeju, prípadne sa vykašli na veľké mierky a chod do 1:8 alebo 1:10 pokiaľ je ešte čas a nespôsobíš niekomu ujmu na zdraví alebo majetku. :!:
Model auta z benzínovým motorom nie je hračka. K jeho vybaveniu elektronikou a ovládaniu treba pristupovať s veľkou dávkou zodpovednosti a zdravého rozumu.
Takže toto fórum je na pytel já už jsem byl za klukama v Choťánkách, kteří mi doporučili Xs-6 synt. a ktomu mult. jumbo a ješte nějaký servo myslím futaba PDS-8044 ICS a chtěl jsem se jenom zeptat na DX3 SPEKTRUM (moje prvotní investice se měla vejít do 30 000Kč auto mám 20 000Kč a elektronika my chybí 30 000-20 000 je 10 000Kč (4000Kč vysílačka 6000kč serva (jumbo 2800Kč futaba 3700Kč). Ještě něco. Pochybuju že do toho můžu narvat elektroniku z 1/10 co mám.
Kedže toto forum je podľa teba na pytel, tak posledná odpoved. Elektronika z 1:10 je pre benzinák absolutne nevhodná.
Veľa úspechov pri jazdení a čo najmenej problemov. Dúfam, že najdeš iné forum ktoré ti bude kvalitou rád na modely mierok 1:6 a 1:5 plne vyhovovať.
Čauko,
Už se těším na jaro a novou elektroniku do mardra
prosím vás o je lepší
1) DX-3 SPEKTRUM 4999Kč
Multiplex Jumbo na řízení 2800Kč
Kopropo PDS-8044 ICS na plyn 3700Kč
celkem: 11 499Kč
2) XS-6 Race Synthesizer 4699Kč
Multiplex Rhio na řízení 2500Kč
Kopropo PDS-8044 ICS na plyn 3700Kč
celkem: 10 899Lč
Na plyn a brzdu bohatě stačí Hitec 645MG, při dobrém seřízení zablokuje kola - ale u Mardera se brzda stejně moc nepoužívá a ušetřený peníz radší investuj do druhého serva na řízení
Na plyn a brzdu bohatě stačí Hitec 645MG, při dobrém seřízení zablokuje kola - ale u Mardera se brzda stejně moc nepoužívá a ušetřený peníz radší investuj do druhého serva na řízení
a kdybych to prohodil na plyn rhio a na řízení kor.
Ale rogi,neříkej,že elektronika z 1/10 je na 1/6 špatná.Vůbec ne.Třba se s ní nechá zapínat výstražný majáček nebo spínač světýlek. 8)
Ale rogi,neříkej,že elektronika z 1/10 je na 1/6 špatná.Vůbec ne.Třba se s ní nechá zapínat výstražný majáček nebo spínač světýlek. 8)
Ze začátku té věty jsem skoro omdlel :oops: , na konci se ale zasmál
Mal som podobný stav. 8) 8) 8) No Jirkovi treba veriť. Je tu jeden z najstarších majiteľov buggy 1:6 a veľmi rád sa vždy podelí o svoje skúsenosti.
To Kopropo je cca o 40 Eur drahšie a nedá sa povedať, že dostaneš aj o toľko kvalitnejší výrobok. Musím to napísať aj napriek tomu, že v osminách a aj osemnástkach používam elektroniku Kopropo. Aj vysielač mám Kopropo EX-1 Mars.;) Tam platíš za značku. Fakt ti úplne stačí Multiplex Rhino. Na HS 645 radšej zabudni a aj na teoriu o tom, že u Mardera sa brzda nepoužíva. Nebrzdi ten kto nezvláda jazdu z dvojkolkou. Ver radám ľudí čo majú autá 1:6 poriadne ošahané priamo z praxe.
Ahojte, sleduju tuhle debatu dlouho a musím dát za pravdu, že nejlepší volba na řízení je opravdu Muliplex Rhino 4 - buď jedno nebo dvě. Já osobně mám na plyn/brzda Futabu S9351, K tomu vysílačka Futaba 3PK. Tato kombinace se mi osvědčila - jedna sezona intenzivního ježdění a vše OK.
Šetření na elektronice opravdu nemá smysl, to je jak letět na dovolenou na Bali a jíst tam konzervy:-)
Ad používání brzdy - zejména na okruhu já brzdu používám, např. při brždění do pomalé vracečky nebo pokud potřebuju auto rozhodit do smyku. Na další sezonu bych chtěl nainstalovat přední brzdy, jen nevím jestli které jsou lepší, jestli hydro nebo kabelové? Máte názor?
Ježiši kriste pardon pánové, hlásilo mi to chybu, tak jsem zkoušel opakovaně a udělal jsem asi 5 příspěvků. Sorry, omlouvám se!
Ježiši kriste pardon pánové, hlásilo mi to chybu, tak jsem zkoušel opakovaně a udělal jsem asi 5 příspěvků. Sorry, omlouvám se!
Premazal som to. V buducnosti si tej chybovej hláška nevšímaj.
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.