1

Téma: Pouziva nekdo zvas ABS??

Zdravim koupil jsem starsi 3pk a skousel ABS a jeho nastaveni a prislo mi to docela v poho . Pouziva ho nekdo zvas pri zavodech ??? :?:

2

Re: Pouziva nekdo zvas ABS??

Pár lidí to má namixovaný, že se ABS aktivuje, když jsou kola v rejdu. Jinak ne. Podle mě tím strašně trpí servo...

3

ja pouzival ABS u elektry kdyz jsem mel ve predu volnobezu a muzu rict ze to brzdilo lepe nez bez nej ale stejne se auto pretacelo

4

Kdysi jsem to z nadšení nastavil... Výsledek? Všichni si ťukali na čelo, protože prý strašně trpí servo (jak psal i Salvatore) a kromě toho se auto naráz začalo chovat úplně jinak... Prostě syn si pomalu začal zvykat na nějaké charakteristiky a najednou měl pocit, že to vůbec nebrzdí a tak.... Stejně to není dost rychlé na to, jak rychle buggyny jezdí a jak rychle proletíš zatáčku... To je už fakt asi lepší pracovat s plynem... Souhlasí ostatní - zejména ti zkušenější???  wink

5

to ze se nici serva snad neplati pro elektru, ne? smile

6

U několika lidí jsem viděl zapnutý ABS na elektrách, ale osobně zastávám pravidlo - kdo brzdí je druhej.... lol

7

Kdysi jsem to z nadšení nastavil... Výsledek? Všichni si ťukali na čelo, protože prý strašně trpí servo (jak psal i Salvatore) a kromě toho se auto naráz začalo chovat úplně jinak... Prostě syn si pomalu začal zvykat na nějaké charakteristiky a najednou měl pocit, že to vůbec nebrzdí a tak.... Stejně to není dost rychlé na to, jak rychle buggyny jezdí a jak rychle proletíš zatáčku... To je už fakt asi lepší pracovat s plynem... Souhlasí ostatní - zejména ti zkušenější???  wink

Myslím, že platí, ne? To servo prostě rychle škube.....

8

elektriky nemaji servo na plynu, tam se to ridi elektronicky.

9

Pravda, sorry, beru zpět...  8)

10

Stejně to není dost rychlé na to, jak rychle buggyny jezdí a jak rychle proletíš zatáčku... To je už fakt asi lepší pracovat s plynem... Souhlasí ostatní - zejména ti zkušenější???  wink

Nejsem nejzkušenější, ještě budu dlouho sbírat zkuenosti, ale vím, že špička v ČR v buggy ABS nepoužívá. Pokud budeš mít rychlé a silné kvalitní servo - zejména rychlé dá se na některých vysílačích nastvit rychlosl pulsu serva, zkoušel jsem to a můžu potvrdit že to servu rozhodně dobře po duši nedělá.

JB

11

U několika lidí jsem viděl zapnutý ABS na elektrách, ale osobně zastávám pravidlo - kdo brzdí je druhej.... lol

njn já ho jezdím pořád.  s BL mi to připadá lepší, ale jezdil jsem ho i v létě na 7x1

12

njn já ho jezdím pořád.  s BL mi to připadá lepší, ale jezdil jsem ho i v létě na 7x1

jj, ABS na elektre onroad  a jezdil jsem to i u trucku 2wd

13

Dokáže to oddělat i servo za závod

14

Ahoj, dokázal by mi někdo vysvětlit jak funguje ABS, třeba u elektry? Princip ABS znám dobře a právě proto si nedovedu představit jak funguje u modelu, který nemá na kolech čidla. Pochopil bych, že to omezuje jen brzdný účinek motoru, teda sleduje zda motor nestojí. a auto není ve smyku? Jsem zvědav na fundovanou odpověď.

15

Já ho používám na elektrách 1:18, brzdí to lépe u malých motoru (180,280,300) , kde maj běžný regly obvykle problém ...

16

Má to ale asi smysl asi jenom u zpátečkovejch reglu, u reglu bez zpátečky, které mají proporcionální brždění  (např. Alreg_24) to  není  zajímavé ...

17

Ahoj, dokázal by mi někdo vysvětlit jak funguje ABS, třeba u elektry? Princip ABS znám dobře a právě proto si nedovedu představit jak funguje u modelu, který nemá na kolech čidla. ....
.

To je pseudo_ABS (ne pravé) ... nic se neměří prostě signál pro regl (servo ) při zabrždění pulzuje mezi neutrálem a brzdou podle úrovně nastavení ...