Téma: Pouziva nekdo zvas ABS??
Zdravim koupil jsem starsi 3pk a skousel ABS a jeho nastaveni a prislo mi to docela v poho . Pouziva ho nekdo zvas pri zavodech ??? :?:
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Zdravim koupil jsem starsi 3pk a skousel ABS a jeho nastaveni a prislo mi to docela v poho . Pouziva ho nekdo zvas pri zavodech ??? :?:
Pár lidí to má namixovaný, že se ABS aktivuje, když jsou kola v rejdu. Jinak ne. Podle mě tím strašně trpí servo...
ja pouzival ABS u elektry kdyz jsem mel ve predu volnobezu a muzu rict ze to brzdilo lepe nez bez nej ale stejne se auto pretacelo
Kdysi jsem to z nadšení nastavil... Výsledek? Všichni si ťukali na čelo, protože prý strašně trpí servo (jak psal i Salvatore) a kromě toho se auto naráz začalo chovat úplně jinak... Prostě syn si pomalu začal zvykat na nějaké charakteristiky a najednou měl pocit, že to vůbec nebrzdí a tak.... Stejně to není dost rychlé na to, jak rychle buggyny jezdí a jak rychle proletíš zatáčku... To je už fakt asi lepší pracovat s plynem... Souhlasí ostatní - zejména ti zkušenější???
to ze se nici serva snad neplati pro elektru, ne?
U několika lidí jsem viděl zapnutý ABS na elektrách, ale osobně zastávám pravidlo - kdo brzdí je druhej....
Kdysi jsem to z nadšení nastavil... Výsledek? Všichni si ťukali na čelo, protože prý strašně trpí servo (jak psal i Salvatore) a kromě toho se auto naráz začalo chovat úplně jinak... Prostě syn si pomalu začal zvykat na nějaké charakteristiky a najednou měl pocit, že to vůbec nebrzdí a tak.... Stejně to není dost rychlé na to, jak rychle buggyny jezdí a jak rychle proletíš zatáčku... To je už fakt asi lepší pracovat s plynem... Souhlasí ostatní - zejména ti zkušenější???
Myslím, že platí, ne? To servo prostě rychle škube.....
elektriky nemaji servo na plynu, tam se to ridi elektronicky.
Pravda, sorry, beru zpět... 8)
Stejně to není dost rychlé na to, jak rychle buggyny jezdí a jak rychle proletíš zatáčku... To je už fakt asi lepší pracovat s plynem... Souhlasí ostatní - zejména ti zkušenější???
Nejsem nejzkušenější, ještě budu dlouho sbírat zkuenosti, ale vím, že špička v ČR v buggy ABS nepoužívá. Pokud budeš mít rychlé a silné kvalitní servo - zejména rychlé dá se na některých vysílačích nastvit rychlosl pulsu serva, zkoušel jsem to a můžu potvrdit že to servu rozhodně dobře po duši nedělá.
JB
U několika lidí jsem viděl zapnutý ABS na elektrách, ale osobně zastávám pravidlo - kdo brzdí je druhej....
njn já ho jezdím pořád. s BL mi to připadá lepší, ale jezdil jsem ho i v létě na 7x1
njn já ho jezdím pořád. s BL mi to připadá lepší, ale jezdil jsem ho i v létě na 7x1
jj, ABS na elektre onroad a jezdil jsem to i u trucku 2wd
Dokáže to oddělat i servo za závod
Ahoj, dokázal by mi někdo vysvětlit jak funguje ABS, třeba u elektry? Princip ABS znám dobře a právě proto si nedovedu představit jak funguje u modelu, který nemá na kolech čidla. Pochopil bych, že to omezuje jen brzdný účinek motoru, teda sleduje zda motor nestojí. a auto není ve smyku? Jsem zvědav na fundovanou odpověď.
Já ho používám na elektrách 1:18, brzdí to lépe u malých motoru (180,280,300) , kde maj běžný regly obvykle problém ...
Má to ale asi smysl asi jenom u zpátečkovejch reglu, u reglu bez zpátečky, které mají proporcionální brždění (např. Alreg_24) to není zajímavé ...
Ahoj, dokázal by mi někdo vysvětlit jak funguje ABS, třeba u elektry? Princip ABS znám dobře a právě proto si nedovedu představit jak funguje u modelu, který nemá na kolech čidla. ....
.
To je pseudo_ABS (ne pravé) ... nic se neměří prostě signál pro regl (servo ) při zabrždění pulzuje mezi neutrálem a brzdou podle úrovně nastavení ...
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.