1

Téma: Probém s vysílačem a příjmačem

Postavili jsme s přítelem auto. Při jízdě nám auto ve vzdálenosti 5 metrů od nás přestává jezdit a chodit řízení.  Auto nezatačí a seká se plyn.Vysílač  s příjmačem je z roku 1996. Jedná se o Futabu 3PJ vysílač, přijímač FP-R113iP(anténa byla zkrácená a pak prodloužená), regulátor GM APOLLO IV, servo KOPROPO PS2001FET.

2

Re: Probém s vysílačem a příjmačem

Pošli do servisu FUTABU a přijímač! Nejlépe přímo k ROBBE (to dokážu zařídit)

A le nejprve zkus jiné servo!

3

Re: Probém s vysílačem a příjmačem

Podobný problém se stejnou Futabou mám také. Přijímač jsem nechal poslatl přez Patrika na opravu do Robe . Zkus jiný přijímač a servo, uvidíš vylučovací metodou kde je problém.

4

Re: Probém s vysílačem a příjmačem

Děkuji vám za odpověď. Vyměnili jsme servo za Sanva 141 z 12náctiny  a zkouseli jsme to doma v 4 metrové chodbě a na konci chodby to nechodí. Závada pořad stejná servo nechodí a plyn se seká. Přijímač na výměnu nemáme. Vadné krystaly být nemohou, nebo regulátor? Nejlepší bude, když to necháme pana Dworschak poslat do Robbe na opravu vysílač s příjímačem a do GM regulátor. Servo  také může stářím a nepoužíváním odejít? Jak dlouho by to trvalo pane Dworschak? Chtěli bychom zkusit závody buggin. Máme staršího Schumachera CAT 2000 a baterie Sanyo 1700.  Dá se s tím ještě trochu jezdit nebo je to už moc staré? Ještě by jsme potřebovali aku pak do vysílače. Děláte ho pane Dworschak? Ještě máme nabíječku Robbe POWER PEAK INFINITY no..8153 na NICD. Aku NIMH se s tím asi nedájí nabíjet? Prosím vás nutně scháníme díl na Schumachera SST 2000 U1877H. Mohl by jste ho sehnat  a cena? Je to kulový šroubek do ramena na který se našroubuje Hub Carrier U1876G. Je to díl který je i na Schumachru Mission. Předem děkuji za odpovědi a asi ve středu se u vás pane Dworschak zastavíme.      Lenka

5

Re: Probém s vysílačem a příjmačem

Na serva Sanva pozor. Mají přehozené kablíky v konektoru a s přijímačem Futaba nechodí. Musely by se přehodit středový kablík na konektoru s jedním z krajních. Ale už si nepamatuji s kterým. Zkuste jakékoli servo jiného výrobce. Jen Sanva má tuto specialitu.

6

Re: Probém s vysílačem a příjmačem

Děkuji za odpověď. To servo do 4 metrů chodí dobře s regulátorem. Kablík  byl před lety přeletovaný a chodilo to výborně. Jen se musi ještě na vysiláči změnit revers. Dali jsme tam ještě jedno servo zase Sanwa chodí to do 4 metrů a pak stejné problémy servo nechodí plyn se seká nebo vubec nejde. Nemohlo to servo KO PROPO poškodit přijímač to ,když je to FET a nebyl propojen ten modrý kablík s regulátorem? Ze serva ale žádný kablík nevede ani s regulátoru. Má někdo  vysílač a příjímač Futaba 3PJ a příjímač PCM FP-R113iP z 1996 a má stejné problemy nebo nemá protože to každý rok posíla do servisu na přeladění?Krystaly také mají omezenou životnost nebo se mohou používat deset let a nebo ležet a nic se jim nestane?Krystaly na to vliv nemají?Děkuji Lenka

7

Re: Probém s vysílačem a příjmačem

Novato prosím tě už jsto dostal zpět? Čím to bylo? Z jakého roku výroby je tvůj vysílač a příjímač? Dávals to také každý rok do servisu jako pan Dworschak na kontrolu? Děkuji za odpověď.

8

Re: Probém s vysílačem a příjmačem

Ještě to zpět není. Je to asi dva roky staré. Jinakloni jsem jezdil serva Sanwa Digital ERG-WRX a nic jsem nepřehazoval a chodilo bez problémů.