1

Téma: Motor drží otáčky moc dlouho

Ahoj, mám otázku a neznám moc odpověď. Nahodím spalovák, volnoběh bez problému, popojíždím, vš ok, motor se chová jak má, otáčky jsou v pohodě, ale pak dám plný plyn a projedu to (zrhuba tak 10 s) a dojedu k sobě a nechám neutrál, tak se na motoru drží otáčky, prestože mám neutrál ještě tak 3 s odhadem, což mi přijde divné, protože u jiného motoru jsem s tím problémy neměl. Ví někdo co to způsobuje ? Předpokládám že by se asi měla povolit přechodová jehla ? Jinak bylo to v létě ( 25 °C, motor zabíhán také v létě - kubatura 4,1 ccm ). Děkuji .-)

S pozdravem, Aleš.
Mugen Seiki  - MBX6 eco; Spektrum - DX3C; Savöx - 1267 MG; XERUN (2250 kV + 80 A)
Align - T-rex 550 E, Graupner HoTT MX-20

2

Re: Motor drží otáčky moc dlouho

Ahoj, mám otázku a neznám moc odpověď. Nahodím spalovák, volnoběh bez problému, popojíždím, vš ok, motor se chová jak má, otáčky jsou v pohodě, ale pak dám plný plyn a projedu to (zrhuba tak 10 s) a dojedu k sobě a nechám neutrál, tak se na motoru drží otáčky, prestože mám neutrál ještě tak 3 s odhadem, což mi přijde divné, protože u jiného motoru jsem s tím problémy neměl. Ví někdo co to způsobuje ? Předpokládám že by se asi měla povolit přechodová jehla ? Jinak bylo to v létě ( 25 °C, motor zabíhán také v létě - kubatura 4,1 ccm ). Děkuji .-)

Prechodovkou se to da taky ladit, ale spis symbolicky. Jakou mas teplotu? Jak se to auto chova pri rozjezdu?

3

Teplota byla do 130 ( 120-130) právě při rozjezdu v pohodě, možná to trošku trvalo, než chytl otáčky, ... bohužel teď přesně na chlup nevím, protože už je to dlouho ...  jsem doufal, jestli tohle není nějaký typický problém, na který je jasný řešení .. asi né no smile.

S pozdravem, Aleš.
Mugen Seiki  - MBX6 eco; Spektrum - DX3C; Savöx - 1267 MG; XERUN (2250 kV + 80 A)

4

Řekl bych že by to chtělo obohatit na přechodový jehle.

Buggy 4WD 1:8 Mugen MBX Eco;  Buggy 4WD 1:10 HB Cyclon D4   
Buggy 2WD 1:10 Ansmann Mad Rat;  Stadium Truck 2WD 1:18 ZT2

5

Řekl bych že by to chtělo obohatit na přechodový jehle.

Jojo, přesně to mě napadalo smile to je dobře smile. Teď  to bohužel nevyzkouším, ale až bude možnost, tak ano smile.

S pozdravem, Aleš.

6

Myslimsi že teplota je GOOD??Může to bejt taky že ti někde přisává...