Re: TEAM LOSI Micro-T
Nezbláznil se ti přijímač? Vždycky zapínej auto až při zapnutém vysílači. Nedělal si v tomhle chybu?
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Stránky Předchozí 1 … 8 9 10 11 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Nezbláznil se ti přijímač? Vždycky zapínej auto až při zapnutém vysílači. Nedělal si v tomhle chybu?
Dneska sem odbordelil osy kol, bylo na tom nehoráznejch vlasů, asi vostříhám přítelkyni.
Při té příležitosti sem málem stratil jednu ségrovku, hledat takovou malou svini po pokoji 25m2 je opravdu legrace otočil sem kola takže se rozšířila základna, jestli to bude mít nějakej význam pro zvýšení stability sice nevim, ale líbí se mi to
Už včera sem podložil zadní pružiny, zbytečně to mlátí o podlahu při skocích. Na ty přední se to ale nevejde.
Má někdo nějakou jinou kapotáž než tu standardní ?
Někdo tu psal že v zahraničí předělali ty sériové tlumiče na kapalinové, koukal jsem na to a jde o to, že se na osu tlumiče navlékne nějaká bužírka kraťoučka (1mm nebo i míň) a na tu osu (nad bužírku tzn do těla tlumiče) se dá nějaké mazivo, někdo tam snad dával aj pastu na zuby.
Zkoušel jsme to, tlumilo to pěkně, dokonce až moc.
Takže sem to samé udělal bez té kapaliny (tzn kousíček bužírky na osu, větší tření je mezi bužírkou a stěnou než mezi bužírkou a osou - bužírka je tedy na místě a hýbe se jen ta osička) a funguje to moc pěkně. Na podložení pružin sem tu našel hmoždinky 6x60, pěkně se to řeže nožem a vypadá to poměrně normálně.
Teď to mám jen na předních tlumičích a předek na rozdíl od zadku po vypružení neodskakuje.
Snad to někomu pomůže
A tohle já prosim dělám místo učení na zejtřejší zkoušku....
Tak mám objednáno: Atomic BB2 motor, hliníkovou skříň převodovky, kovové unašeče kol se závitem, 3x 2s lipo 200mAh. Eště mě to svádí k bílejm "wrc" kolům a nějakejm silničním pneu (nebo slickám) ale nejdřív udělám novou kastli...
V tomhle threadu si přijdu značně osamělý
moc lidi micro asi nema a moc se to tunit nevyplati pri prodeji s vetsi cenou moc nepochodis jedine to osadit origo dilama a tuning prodat zvlast, uz si jezdil ty lipolky? jakou maji vydrz?
Nejezdil, jedna se mi nafoukla a zbytek jde z číny. Byla trošku větší a jak jsem zabral tak přestaly fungovat kontakty, když sem jí vyndal tak začala syčet tak sem jí poslal ven z vokna:D
Byla to 280mAh, teď už sem bral radši menší a jistě kompatibilní. BTW ty 200mAh dokonce nabíjejí tím přiloženým nabíječem
Jinak ta onroad kola na micro T už asi nemáš viď?
Naposledy upravil: Trojan (18. 01. 2012 11:35:15)
mam obe sady, ja na ty nimh jezdim okolo 40-50minut su s nema spokojeny
Ach jo, já si vždycky na něco vzpomenu že bych eště dopsal a vono to nejde. Proč je tu ta úprava příspěvků časově omezena?
Eště ložiska sem koupil. Teď sem viděl komplet hliníkové díly za asi 45$ ale nepřijde mi to jako nutná úprava.
Koupil sem jenom to "nutné" ke zlepšení výkonu a výdrže dílů.
A ty ségrovky na kolech to je hrozný zlo, docela nechápu proč to tam je. DT má myslim závitový unašeče v základu ne?
nn v zakladu to mel jen raminator
Ach jo, já si vždycky na něco vzpomenu že bych eště dopsal a vono to nejde. Proč je tu ta úprava příspěvků časově omezena?
Protoze pak by si mohl kazdy svoje prispevky ruzne upravovat nebo mazat a to jaksi neprospiva kontinuite vlakna. Chce to nejdriv myslet a pak psat. A pokud zapomenes, mas 10 minut na opravu, pak uz nezbyde nez novy prispevek...
Jencek7: Aha, já myslel že máš micro T napsané v podpisu jako minulost, tzn že ho už nemáš víš
Tomecek: Jenže já mám nad sebou 4 komentáře ze 4 dní.
Taky moderuju a nikdy sem si nevšiml, že by někdo měnil svoje staré posty Slouží to pro opravu nefunkčních linků, atd. A hlavně aby nikdo neměl zbytečně 2 posty pod sebou, dokonce to máme v pravidlech.
Nechci do toho kecat, na to sem tu malej pán To jen že si reagoval
Nechal sem losinku v Praze, nevíte, jestli kastle z bburaga 1/36 rozměrově seděj? Nechci je tam dávat přímo, jen jako kopyto.
micro-t uz nemam tedka mam micro-dt
No jo, toho DT sem si nevšim
Jinak ze ztráty hodnoty nemám strach. Nerad věci prodávám
Dneska přišel ten Atomic motor, unašeče kol a hliníková převodová skříň. Po sestavení modelu a pár minutách jízdy se mi nějak nezdály rozjezdy, přišlo mi že mám málo utaženou tu spojku. Spojku sem dal na doraz a stále nic - půlka diferenciálu je prosím na maděru. Nemůže za to motor, skříň, dokonce ani já. Vzpoměl sem si, že auto jedním kolem zabíralo víc už od začátku (to bylo vidět při rozjezdech na parketách) Nakonec se mi podařilo zlomit šroubek v diferenciálu, samozřejmě tom hliníkovym. Šroubek sem vyndal to nebyl problém, akorát mi teď jeden chybí.
Reklamovat to asi nemá cenu takže budu o 150kč lehčí a minimálně tejden si nezajezdim.
No tak sem zjistil že je to uplně normální, diferenciál je potřeba vypodložit malejma Tamya podložkama aby se to nestávalo. Mám objednané nějaké součástky takže budu předělávat na kovový diff. Snad se vše podaří.
Zatím jezdím se zalepeným.
Ahoj,
hodne sem toho tady precetl a nejake to vylepseni uz udelal, presto si v nekterych vecech nejsem jist. Kdyz by jste mi pomohli, byl bych moc rad ...
1. Potreboval bych snizit maximalku
Klukovi jsou 4 roky a zatim se uci jezdit. Mame tam nejmensi pastorek ale i presto je hodne rychla.
Nez se pustim do mechanickeho omezeni plynu, nevite jestli se da sehnat jeste mensi pastorek, pomalejsi motor anebo snizit pocet napajecich clanku?
2. Chtel bych prodlouzit dobu jizdy
Chtel jsem puvodne koupit HIGHRollera, jenze se prestal dovazet :-C (tam je vetsi baterie v zakladu)
Jsou mi jasna loziska a cas od casu natahnout baterku na formovacce.
jencek7 ma ve sve galerii upgade na 4ks AAA a zda se, ze jen udelal vetsi diru do podvozku? Ale co to prelepeni zespoda? Nerozpadne se ten podvozek?
3. Konektory
Maji pouzite konektort vliv na dobu jizdy? Trubicky zas budou tezsi a hure schovatelne pod karoserii?
Co treba konektory na vetraky, co jsou v PC? To je takovy kompromisni prurez. (pouzivam v letadlech na balancovani LiPol)
Nebo doporucite jine konektory?
4. Pristup k baterii
Nekde jsem nasel jak vyvest konektor baterie tak, aby se nemusela sundavat karoserie. Nevim jak to bylo konstrukcne udelane, ale nemate s tim zkusenost? (kluk to sam nedokaze a manzelce to taky moc nejde, tak na me s jezdenim musi vzdy cekat :-D
Diky diky za rady!
mech1
muzes vymenit pastorek nebo spur aby si snizil rychlost ale nejlevnejsi zpusob bude kdyz si treba s extrudovaneho polisu nebo balzy udelas trojuhelnik a nalepis ho tam tavnou pistoli mas to za chvily hotove a nemusis cekat nez ti to dovezou
ja mam podvozek micro deser truck ten je asi o 1cm delsi tak stacilo udelat diru v bocnicich ,kryt baterky je na jedne strane klasicky prisroubovany a na druhe je slepeny sekundakem a cely podvozek mam prelepeny takovou izolepou jeste se mi to nerozpadlo ,mam tam kulickove loziska a motor atomic bb a s tou nihm baterkou kdyz jezdim po pokoji asi 4x3m furt plny tam a zpatky tak jezdim okolo 40-50 minut na jednu baterku
konektory mam mezi baterkou a "regulatorem" 2mm pozlacene dutinky myslim ze nekdo psal ze to taky prodluzuje dobu jizdy ale to nemam potvrzene nezkousel sem to, puvodni baterka mi jezdila 5 minut tak sla pryc, mam je i hlavne kvuly tomu abych baterku mohl nabijet na nabijecce co mam na ostatni auta a letadla
to nevim jak to bylo vyresene ale kdyz si udelas na ty sponky uchytky tak se budou snadno vytahovat
http://jencek8.rajce.idnes.cz/e-revo_pr … vo_26_.jpg bohuzel nemam samostanou fotku tech sponek, je to vyrobene z buzirky a dvou pasku
Naposledy upravil: jencek7 (01. 02. 2012 15:09:54)
muzes vymenit pastorek nebo spur aby si snizil rychlost ale nejlevnejsi zpusob bude kdyz si treba s extrudovaneho polisu nebo balzy udelas trojuhelnik a nalepis ho tam tavnou pistoli mas to za chvily hotove a nemusis cekat nez ti to dovezou
Tady ne zcela rozumim ... pastorek uz mam nejmensi, co byl v pytlicku. On se da koupit jeste min zubovej?
"spur" nevim co je, ale jak to popisujes, odhaduju to na mechanicky doraz plynu, aby nesel na max?
Aha, ty mas jinej podvozek sakra :-C A mas tam KANy 2/3AAA ne? Mozna by prolezli i v tom Micro-T, musim to zmerit.
Kluk na tom jezdi kousek pres 10min a pak nasleduje nabijeni, tech 45min by byla spicka.
Sponkama jsem zacal, ale on mel dolu pod kastli vyvedenej konektor. Sam sem se divil ze nerozpojuje baterii!!!, ale zrejme to natvrdo pripajel a pak jen vypnul auto a zespoda nabijel pres ten konektor baterku.
Tim ale zivil i desku ne? To by nebylo dobre ...
spur je to vetsi kolo co motor pohani oboje se da se da sehnat jinsi ale neco to stoji ,dal bych na vysilacku nejaky doraz aby to nemohl uplne promacknout
jezdim na ty kany a na micro-t se vsechny clanky do kastliku nevlezou bud baterku musis rozdelit nebo prodlouzit podvozek
Aha a ten spur a mensi ozubene kolo na motor, to neni originalni? Pomohl by jsi mi linkem prosim?
Nebo je to jen z jineho auta? Dal bych tam oboje, protoze stejne pouziva jen zacatek plynu ...
Cili kdyz bych koupil sasko Micro-Desert Truck a cely to na to prestavel, tak 4ks KAN 2/3AAA to resi?
Dik
podiv se tady sou tam nejake spury a pastorky
http://www.hot-racing.com/index.cgi?c=234
http://thetoyz.com/losi/micro-t-baja-dt/710/
odkaz na baterku mas sz je to komplet baterka jen prehodis konektor
Tak mám objednaný diferenciál pro 1/24 auta, Tamiya podložky, přední bumper a 22 onroad kola. Celé za ucházejících 540káčék. Zatím jezdím se zalepeným difem ale není to ono. Přidělal sem taky lipo alarm, nevejde se mi ale kastlička Musím udělat nějakou buggy klec.
Mech1: Já sem si koupil lipo, 2S, 200mAh. Regulátor to drží bez problému, jezdím s motorem Atom BB2 a středním pastorkem. Přesnou dobu jízdy neznám, dřív mě to ale přestává bavit než vyjedu baterku
Stačilo odříznout jeden bok prostoru pro baterii a předělat dráty baterie z boků. Ty baterie mám ještě 2 nepoužité. Proti jencekově řešení je to lehčí a rychlejší. Což ty ale nepotřebuješ
U lipo bys taky mohl mít vyvedený balancovací konektor ven z kastle (či zastrčený pod bok) a při nabíjení ho jen vytáhnout.
Ježišmarjá, já se z těch zakázanejch úprav zbláznim. Motor je Atomic a ne Atom, Atom je Mugen a na ten teprv šetřim
Naposledy upravil: Trojan (11. 02. 2012 14:11:26)
Mech1, tohle by tě ještě mohlo zajímat, kdyby si vyvedl baterii venkem, nemusela by se sundavat kastle.
foto od orangejulius z microtforum.com
Tak mi včera přišly díly, úspěšně sem předělal hlavní kolo diferenciálu aby pasovala ta boční z 1/24, s podložkama sem si hrál asi 3/4 hodiny, nakonec to funguje s 0,2mm na každé straně - kdyby měl někdo zájem klidně v Praze pár předám (u ČVUT).
Nové pneu je docela tvrdé, auto při plynu na parketách skoro nezatáčí (to je taky kvůli odlehčení předku) a zatáčky projíždí efektním driftem:))
Z jednoho setu na diff 1/24 se dá 2x postavit tenhle "kovový diff", kdyby náhodou boční kola zas odešla. Pokud vám diferenciál odejde, němá cenu IMO kupovat další plastový.