1

Téma: Jaký je podvozek TT-01

Zdravím, chtěl bych se zeptat, jestli stojí za koupi tento podvozek od Tamye? Nechci s tím závodit, alespoň zatím, ale chci to na normální ježdení po asfaltu, atd. Dá se s tímto podvozkem jezdit drift?

Takový asi hloupý dotaz, viděl jsem tento podvozek na jistých e-shopech cca za 2.000,-Kč, není tam však regulátor a vysílačka. Mohl bych tyhle věci použít z Final Monstera?
Díky

Hpi

2

Re: Jaký je podvozek TT-01

Pokud to chceš jen na ježdění pro radost a necpat do podvozku moc peněz,tak radši koukni po TT-01D.Má už všechny nastavovací prvky,který bys stejně k základnímu TT byl časem donucen dokoupit.Aby se jezdilo pěkně.Jak rally,tak na asfaltu i drifty.
Final Monster by měl mít jeden motor,co?Takže by regl i rádio z něj šlo použít.Jen do toho pak nemůžeš dát extra motor.Regl snese od 18ti závitů výš a ůplně stačí pro auto Mig 500.S nim to lítá dost pěkně.A i vcelku dlouho.

3

OK, ale kde by se dal podvozek TT-01D sehnat? Jinak díky za info.

Hpi

4

Já jsem třeba  s TT 01 začínal,ale jak říka Jirkacbx,je to podovzek,do kterého nacpeš šíleně moc peněz,protože v základu,co se prodává je všechno z plastu a bez ložisek a jsou tam ve všem velký vůle.

5

Zdravím, chtěl bych se zeptat, jestli stojí za koupi tento podvozek od Tamye? Nechci s tím závodit, alespoň zatím, ale chci to na normální ježdení po asfaltu, atd. Dá se s tímto podvozkem jezdit drift?

Takový asi hloupý dotaz, viděl jsem tento podvozek na jistých e-shopech cca za 2.000,-Kč, není tam však regulátor a vysílačka. Mohl bych tyhle věci použít z Final Monstera?
Díky

Doporučuji Ti pročíst si fórum o TT-01 na http://forum.tamiyaclub.net

6

http://www.rcauta.net/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=3776

7

Co se týče "bytelnosti" : před týdnem mi jeden pitomec přejel TT-01 bez karoserie, turbodýzlovým kombi Oplem Astrou ! a to tak že nejdřív předním a pak zadním kolem. Zastavilo se ve mě srdce . Po ohledání škod jsem zjistil že to odnesl jeden ráfek úplně,jeden jen prasknul. Trochu se ohnul horní držák předního tlumiče. Jinak nic. 8O

8

Tak to je slusny! ... btw jak se takova vec stane? .. neni nahodou v manualu psano ze se nema jezdit na komunikacich kde jezdi auta?  wink

9

Tak to je slusny! ... btw jak se takova vec stane? .. neni nahodou v manualu psano ze se nema jezdit na komunikacich kde jezdi auta?  wink

Je to tam napsaný, ale to je hlavně opatření proti amíkům. Ty ted ve vsech navodech maji ruzne blbosti. Napriklad, ze se nesmi susit zvirata v microvlne troube. Bohuze to nekdo uz udelal a pak zazaloval tu firmu o nahradu skody za smrt mazlicka, protoze to nebylo napsany v navodu. A vyhral to. Nebo v navodu od motorky mam napsano: Do ulozneho prostoru nevkladejte lidi, ani jejich casti. To kdyz sem to cet, tak sem se mohl potrhat smichy. A takovejch perlicek byl celej navod.

10

Je to tam napsaný, ale to je hlavně opatření proti amíkům. Ty ted ve vsech navodech maji ruzne blbosti. Napriklad, ze se nesmi susit zvirata v microvlne troube. Bohuze to nekdo uz udelal a pak zazaloval tu firmu o nahradu skody za smrt mazlicka, protoze to nebylo napsany v navodu. A vyhral to. Nebo v navodu od motorky mam napsano: Do ulozneho prostoru nevkladejte lidi, ani jejich casti. To kdyz sem to cet, tak sem se mohl potrhat smichy. A takovejch perlicek byl celej navod.

No protože je to zem plná idiotů. To není nic nového...

11

Stane se to vcelku nevinně.Zákon schválnosti je jasnej. --Po obědě jsem to koupil,odpoledne chvilku polílal, a večer když to kámošové chtěli vidět v akci,tak jsem se nechal přemluvit. Zapnul a dal na zem. Popojel asi 5m a zastavil se,protože těch 5m to bylo to poslední co baterky zvládly. Najednou se objevil na parkovišti jinej kámoš,a jak byla tma tak to šasi neviděl a prtprt.......

12

ALEX: To se Ti stalo ten den, co si to koupil? Tak to fakt nas...

13

8O ajajajaajjj

14

... tak, a teď všichni co doporučujete jiné podvozky než TT-01 podrobte je takovou zkouškou... TT-01 zvítězí!!!

15

... tak, a teď všichni co doporučujete jiné podvozky než TT-01 podrobte je takovou zkouškou... TT-01 zvítězí!!!

Jako myslíš přejetí autem 1:1? To je spíš náhoda, že to ta TT-01 přežila. Myslím, že by to byla krutá prohra pro jakékoliv auto.

16

... no jasně podrobujme své miláčky raději obrubníkum a né lisu :-)

17

já začínal s Tl ted mám TT no to TT mi akorát přijde horší v uchycení kol a že je celí podvozek v základu v plastu mě celkem naježilo vlasy bo sem to moc nečekal no už to nějak tuním.Sem chvýlu jezdil a urval se mi přední kloub zatáčení když sem jezdil ve sněhu a bez nárazů do ted mi to trochu vrtá hlavou jak je to možné ted tam mám kloub od GPM tak uvydím  lol .Kromě uchycení kol nemám co by mi na podvozku vadilo

18

... proč se kloub urval nevím, to se mi ještě nepovedlo,
roztrhal jsem (doslova) dvě karoserie ŠkodaRS130,
prodřel jsem jedny pneumatiky, a stále na nich jezdím,
utrhl jsem vnější lem plastovýho ráfku, ohnu jsem ráfek,
nejednou jsem ohnul "naráz" při doskoku všechny poloosy kol.
poztrácel jsem několik plastových poloos mezi kolem a diferenciálem
ulomil jsem řebrování vaničky pod motorem,
poškrábal jsem nárazníky,
zadřel jsem pl.diferenciál - nějak jsem ho jezdil na sucho :-(
ale nikdy se mi nic u řízení ani u zavěšení kol neulomilo, :-)

19

Ty jo,tak to čumím mě se nic s toho nestalo ale každého co znám urval jenom ten kloub zatáčení u TT je to obrovzký problém je to moc špatně zavěšené vepředu narozdíl od TL už mám kovové a pohoda a to sem dokonce urval při jízdě na sněhu ani jsem nenarazil

20

... a nebyla při té sněžné jízdě zima? nebo neskladoval si auto předtím někde kde byla zima? - možná byl podvozek prokřehlý a nevydržel jinak standardní námahu ???

21

Jo zima byla ale i kdyby nebyla tak nejde jenom o můj případ tento týden je urval i kámoš uplně první věc co na podvozku při první jízdě urval a já taky pokud se ti to nestalo tak to můžeš být rád,nebo jsi měl velkou kliku a ty kovové od GPM sou mnohem líp řešené není to jeden díl ale ty klouby sou přišroubované to znamená že pokud se urve kloub tak stačí nový šroubek a znova přišroubovat  big_smile

22

. . . nejde jenom o můj případ . . .  kovové od GPM sou mnohem líp řešené není to jeden díl ale ty klouby sou přišroubované to znamená že pokud se urve kloub tak stačí nový šroubek a znova přišroubovat  big_smile

Hmm, fakt nevim jak je to možné, ale asi je to tím, že každý kdo má autíčko na vysílačku a jezdí s ním venku, bourá všude a skáče a dělá kotrmelce
. . .  - hmm, ale to já vesměs dělám taky.
model1a;model1b;model1c;model1d;model2a;model2b
no a tohle je moje tt01D / a nic, bez poruchy. Mimochodem, dá se na tom obrázku ukázat KDE vám to praská, rupe, láme, odchází??? Tedy já blbnu (skáču a lítám) s TT-01, ale s TT-01D bych se odvážil maximálně sjet pomalu chodník, jinak se nastavitelná ramena rozletěj na atomy

23

Heh pěkná zbírka škodovek :-) no takhle to asi ukázat nejde skusím to trochu vysvětlit jak jsou ty kouby zatáčení pravý a levý vlastně to na čem je nasazené kolo a otáčí se doleva a doprava prostě tam kam zatočím servem tak jak je nahoře a dole taková trubička nasazená do horních a spodních ramen tak ta se urvala.Jo k tomu TT-01D co to vlastně je?co je na tom jiného už jsem o tom slyšel ale nikde jsem to nevyděl

24

. . . TT-01D co to vlastně je?co je na tom jiného už jsem o tom slyšel ale nikde jsem to nevyděl

TT-01d - snad to řeknu správně.
se liší od TT-01 jen tím, že v základu jsou nastavitelná závěsná ramena kol na odklon, hladké tvrdé pneu na drift, podvozek je nízký - to je snad vše - možná mě někdo doplní :-) - no a tím pádem jsou celé závěsy kol náchylnější při nárazu na rozlomení v místech závitových tyčí.

25

Ty závitové tyče to je asi to co jsme urvali to asi nebude moc na rally že?Mylím to TT-01d