1

Téma: Rozechvělost přední nápravy

Mám problém, už při polovičním rejdu se mi na XRAY T2 rozechvěje přední náprava a i řemínek se více namáhá a v místě kde je pastorek s oběhovým kolem dochází k větší hlučnosti
Dále mám subjektivní pocit, že dlouhý řemínek v spodní části při plném zatočení drhne o kovovou tyčku servosaveru, která je ve spodním platu
Mám něco špatně a nebo je to normální?

2

Re: Rozechvělost přední nápravy

Nemáš povolený červík v poloose na kloubku k ose kola? Pak totiž vyjede ta malá osička a snaží se rozežrat 302252-T2 PŘEDNÍ BLOK ŘÍZENÍ.

Jinak přední řemínek já mám napnutý nejvíce co jde a i to se mi zdá docela málo. Zkus ho napnout a uvidíš, jestli se bude dál opírat o tu osičku servosaveru.

3

Nemáš povolený červík v poloose na kloubku k ose kola? Pak totiž vyjede ta malá osička a snaží se rozežrat 302252-T2 PŘEDNÍ BLOK ŘÍZENÍ.

Jinak přední řemínek já mám napnutý nejvíce co jde a i to se mi zdá docela málo. Zkus ho napnout a uvidíš, jestli se bude dál opírat o tu osičku servosaveru.

Ad1 je v pořádku, druhé zkusím, díky

4

Pokud je volny remen tak ho mirne napni.

To s temi koly dela jen pokud na osach jsou disky s pneu, ze? pokud je sundas tak to nevybruje - je tak?

5

To s temi koly dela jen pokud na osach jsou disky s pneu, ze? pokud je sundas tak to nevybruje - je tak?

Ok, napnu řemen
Ano dělá to z 90% pouze s koly

6

tak mas nevyvazeny kola

7

Ok, napnu řemen

Pak si myslim, ze je vse OK. Jeste muze byt narazeny kardan, ale zadny vetsi problem to nebude.

8

Ok, napnu řemen

Pak si myslim, ze je vse OK. Jeste muze byt narazeny kardan, ale zadny vetsi problem to nebude.

Auto ještě nebylo dráze je komplet nové bez škrábance
Takže jsem přední řemen napnul na max
Koukal jsem na ten spodní a vrchní držák servosaveru. Mám ho uchycen v přední dírce (ta u přední osy) jak nahoře, tak dole.
Jinak sem koukal do setup booku a na straně 17 je popsáno jak uchytit tento servosaver a stavitelné tyčky od řízení.
Bohužel anglicky neumím, byl by někdo ochoten mi vysvětlit to uchycení stavitelných tyček vs uchycení toho servosaveru do přední a zadní dírky?
Jinak stavitelné tyčky mám v přední dírce (ta blíž k servu)
Díky moc

9

mas na ty predni naprave volnobezku, nebo ji nas uplne uzamcenou, ze ti dela tuhou napravu? V pripade tuhe napravy ten problem neres, pacto bys musel dat jine poloosy (myslim konstrukcne jine) ktere se vsak nevyrabeji. Pri pouzivani "solid axle" budes muset casteji menit plastove "podkovicky" na koncich poloos, aby jsi neposkodil vyrezy v unasecich na volnobezce..

10

mas na ty predni naprave volnobezku, nebo ji nas uplne uzamcenou, ze ti dela tuhou napravu? V pripade tuhe napravy ten problem neres, pacto bys musel dat jine poloosy (myslim konstrukcne jine) ktere se vsak nevyrabeji. Pri pouzivani "solid axle" budes muset casteji menit plastove "podkovicky" na koncich poloos, aby jsi neposkodil vyrezy v unasecich na volnobezce..

Ano mám ji zamklou
Podkovičky jsem radši do foroty před časem objednal, bylo mi řečeno, že dost praskají
Tak snad bude časem Hudy dělat kardany na 3 kusy jako ostatní výrobci

11

Myslíte, že s příchodem nové odlehčené, "plastové" volnoběžky odpadnou vibrace přední nápravy?

12

Myslem, že eee ta s tím nemá nic společnýho...

13

Myslem jsem čistě teoreticky, když je plastová, tak oproti tvrzené alu bude mít větší možnost se aspoň trochu zkroutit a tím pádem by se mohli vybrace snížit

14

ee určitě ne! Protože, plastová bude jen klec! ty unašeče budou jako vždy z pružinové ocele!! Tudíš to s tím nemá nic společnýho... Jediná věc která to vyřeší je, že budeme mít ty třídílný poloosy...

15

Ty by to vyřešili, ale zvětší se vůle a bude to víc křehčí při případném nárazu

16

vybrace predni napravy se tady resi v nekolika tematech. tak se zeptam treba zde  smile

Uvazuji o koupi starsiho T1R.
Vybrace jsou problem jen T2 (T2R) nebo i T1 (T1R)?
Jak jsem se docetl, tak vybrace zpusobuje predni osa bez difu. Je velkej problem jezdit s diferencialem na predku, nebo cim je volnobezka tak dulezita a lepsi?

Jsem zacatecnik, tak se mozna ptam na neco, co je vseobecne zname, ale i tak predem dekuji za odpovedi.

17

...Jak jsem se docetl, tak vybrace zpusobuje predni osa bez difu. Je velkej problem jezdit s diferencialem na predku, nebo cim je volnobezka tak dulezita a lepsi?..........

na volnobezku to nedela tolik minimalne takze absolutne neresitelne neni co ale u pevny osy bych ti to pral videt u mne pokud je auto na stojanku spadne z nej pokad nedrzim asi tak 8O