1

Téma: HPI Trophy 4.6 nejde nastartovat

Potřeboval bych radu. Mám trophy a asi cca 2-3 roky jsem s tím nejel. Motor byl zakonzervovany. Ale nemůžu to pořad roztocit. Každopádně mi ani při zacpanem výfuku nesaje benzin, tak jsem si poradil před hadicku a benzin tam dostal. Když tocim přes rotostarter se svickou, proste jen cvak a netoci, vyndam svíčku a motor jde krasne a lehce tocit. Motor jsem i proplachl palivem. Jinak když svíčku povolim o kousek, tak je to samé, ze nejde točit. Aby to šlo, musí byt svíčka jen lehce natočena, možná půl a jeden závit. Mohl bych poprosit o radu co s tím mám udělat? Moc děkuji

2

Re: HPI Trophy 4.6 nejde nastartovat

Ahoj, nemáš tam omylem dlouhou svíčku o níž se píst zasekne?
Nebo nemáš na motoru tahovy startér s jednosměrným ložiskem a netočíš rotostartem na druhou stranu?

- -  Servis RC modelů :     Fotky    Videa    Blog    Zvuk    Tel:  608 249 147  - -

3

Ahoj, děkuji za reakci. Svíčku tam správnou, také mne to napadlo. Tahovej startér nemám, ale rotostarter. Ale teď si mne trosku zaskočil s tím tocenim na jakou stranu se ma vlastně točit...

4

Tak jsem se docela polekal, ze mám ko rotostarter, který jsem tedy koupil starší. Ale točí dobre, směr levá a motor se točí směr práva. Ja to startoval dříve přes startbox, ale ten dostal za své a uz neni funkcni.

5

Motorem jde přes zadní čelo otočit jen jedním směrem, při pohledu zezadu jede po směru hodinových ručiček. Nevím jak v jiných motorech, ale HPI má v zadním čele unašeč, který zabírá přes pojistku v klice a tedy zabírá jen správným směrem.Opačně se protáčí bez odporu s slabým cvaknutím při každé otáčce. Zkus sundat hlavu a uvidíš kam až dojede píst. měl by mít horní úvrať asi 2 mm od horní hrany válce  a na válec si polož vložku hlavy se svíčkou. Při horní úvrati vše uvidíš.

6

Děkuji za odpověď. Motor jsem sundal a když jsem sundal hlavu a viděl ten humus co je uvnitř, tak jsem to cele rozebral a čistím. Ale když jsem koukal na válec, tak nejde uplne nahoru, jde cca 2-3mm pod hranu. Uvidíme až to dam vše dohromady, jak to půjde. I to vnitřní ložisko bylo cele zalepene a spatne se točilo. No a Pokid ani to čištění nepomůže, tak pak uz vazne nevim...

7

Tak super zprava. Motor jsem složil dohromady a vše běží jak ma. Rotostarter krasne točí i s nandanou svickou jako máslo. Takže to bylo tou hnusnou špínou a usazeninou...

8

Občas se vyplatí motor  propláchnout after run    olejem. Vyjde to i při poměrně drahém oleji stále lépe, než kupovat nový motor.

9

To jsem dělal po každém ježdění, ze jsem vyndal svíčku a nakapal par kapek a protocil motor. Ale pak jsem auto skoro dva roky nepoužíval a tak se tam vše usadilo. No a teď se snažím auto oživit. Dnes jsem zkoušel i motor nastartovat, ale bez úspěchu. Dal jsem novou svíčku a ani tak ne. Možná si říkám, ze by to mohlo byt, ze nemám uplne nabité zhavitko a nerozpali tak svíčku. Takže zkusím zítra až bude vše pekne nabité. Nebo nějaká rada? Tovární nastavení je asi vše do hladka, jako myslím sroubek zároveň s hranou?