1

Téma: RC výběr auta pro začátečníka

Ahoj RC maniaci big_smile na stará kolena mě chytli RC modely aut a uvažuji o koupi nějakého modelu. Chtěl bych něco v 1/10 a jelikož jsou všude kolem pole a lesy tak 4x4 buggy. Na netu jsem si našel původně Traxxas X-Maxx 8S, ale to mi bylo rozmluveno jako pro začátečníka nevhodné auto tak jsem trochu snížil nároky a uvažuji o Summitu, ale opět vubec nemám představu jestli to je vhodné auto pro začátečníky. Co jsem tak četl tak to není jen o ježdění ale hlavně o servise což by mě celkem i bavilo a s takovým autíčkem pak máte i lepší vztah než k nějaké hračce kterou jen pohodite do kouta - - - -  no však víte co tím myslím smile)

2

Re: RC výběr auta pro začátečníka

No ...... buggyna a tím spíš 1:10 neni vhodná do lesa a na pole už vůbec ne , jsou určeny na upravené tratě.
X-Maxx ani Summit nemají s buggynou nic společného , navíc X-Maxx je 1:5 a Summit 1:8.
Když to vezmem podle "vzorce - X-Maxx neni vhodný pro začátečníky" tak Summit už vůbec né , protože je ještě o hodně složitější díky redukci a uzávěrkám.
Určit výši tvé zručnosti , nadání a zkušenosti v mechanice a elektrotechnice ti tu nepomůžem.
Důležité je koupit si to co se ti líbí s ohledem na terén po kterém budeš jezdit a pokud netrpíš podprůměrnou zručností , tak se základní údržbu naučíš.

- -  Servis RC modelů :     Fotky    Videa    Blog    Zvuk    Tel:  608 249 147  - -

3

Ahoj, Traxxas sice oznacuje napr. Summita jako 1/10, ale jde o osminovy model, je to velka krava smile Navic pises buggy, ta ale vypada jinak, Summit spada do kategorie monster truck. Co se tyce toho meritka, skutecne desetiny jsou fakt drobna auta o vaze kolem 2kg, buggyny v tomto meritku jsou vhodne na koberec, astro, pripadne upravenou offroad trat. Zpet ale k Summitovi, z meho pohledu mnohem zajimavejsi volba nez E-Revo. Summit mi dava vetsi smysl pro jeho univerzalni pouziti. E-Revo naproti tomu uz trosku zaspalo dobu..
Pokud chces neco na vyblbnuti v lese, na polni cestu a nemas nejake vetsi ambice (jezdeni na draze), tak proc ne, klidne do nej jdi, jezdeni s nim te bude urcite bavit smile Mrkni ale i na Arrmu a jeji modelovou radu v osminach. Hodne Summitu take najdes na bazaru, jako zacatecnik ale muzes naletet.. V pripsde bazaru urcite neni na skodu oslovit nekoho, kdo tomu trosku rozumi.
Ohledne pece o model.. Neni to zadna tragedie, idealni je kompresor v kombinaci s nejakym cisticim pripravkem, pak pretahnout plasty lehkym silikonovym olejem (za pouziti stetce).. Stejne tak striknout silikon na kloubky a jine pohyblive casti. Jednou za cas vymenit olej v tlumicich a diffech, ktere z venkovni strany navic napaplas vazelinou (teflonova/grafitova), take je fajn prubezne kontrolovat dotazeni sroubu, vule..
To je asi tak vse smile

Xray XB8 2016 - Hobbywing Xerun XR8 sct, Xerun 1900Kv G2, Hitec servo
Xray XB2 2016 - esc Hobbywing Xerun 120A, Trackstar 5,5T, Savox servo
Precirotate SB401 - esc Hobbywing Xerun 120A, Hobbywing 5,5T G3, Savox servo

4

To BUGGY mě zmátlo protože hodně shopu ho mají právě v kategorii BUGGY smile Jinak teď si pomalu pročítám zdejší vlákno a sbírám hodně nových informací a je toho opravdu hodně big_smile