1

Téma: Demontáž ventilátoru motoru Zenoah

Ahoj pánové,

poradíte někdo jak sundat ventilátor z motoru? Středovou matici jsem sundal, ale pořád se nedaří, předpokládám, že je tam nějaký kužel??? Máte někdo fígl jak ho bez poškození sundat?  Měl by tam snad být klínek, ale jak ho vyrazit....:/ Díky za tipy. smile

Naposledy upravil: pbike78 (02. 02. 2015 19:53:43)

Tamiya Nitro Crusher => Hpi SAVAGE 4,6 X Big Block => Hpi Baja 5B

2

Re: Demontáž ventilátoru motoru Zenoah

No stahovákem , néé , to je jasný big_smile .  A když ho nemáš , tak na některých jsou dna otvory se závytem , tak když najdeš dost dlouhý šrouby ............ ale opatrně

- -  Servis RC modelů :     Fotky    Videa    Blog    Zvuk    Tel:  608 249 147  - -

3

Povedlo se, díky smile
Teď chci ještě vyměnit gufera na klikovce, takže asi rozpůlit, nahřát a opatrně vyrazit?

4

Rozpulit a vyrazit.Nahrivat nic nemusis.Vymen hned i loziska a tesneni a mas jistotu,ze kdyz to nepojede,neni to spodkem.;)

hormann HT3v3

5

Tak rozpůleno, vyraženo, mám už i nový ložiska a gufera, těsnění sháním, respektive jsem sehnal, ale nechce se mi dávat 2x tolik za poštovné, uvidíme .... ...  zpětná montáž předpokládám skříň ohřát, ložiska podchladit? ... doufám, že se podaří, lis žádný nemám ...

Naposledy upravil: pbike78 (06. 02. 2015 09:49:51)

6

Nic neohrivej ani nechlad.jde to slozit i bez toho.neni to fichtl.;-)

hormann HT3v3

7

Mám hotovo, ale bez ohřátí bych si ani neškrtnul... takže jsem karter pěkně ohřál horkovzduškou a pak tam ložiska krásně zapadla... za studena bych je tam teda nechtěl rvát... Možná když by byl nějaký lis, ale i tak bych se bál ...tohle bylo menší zlo smile

8

Nebo tak  wink

hormann HT3v3