1

Téma: Výkon střídavého motoru - TETON

Jestli jsem pochopil správně, tak se střídavý motor do Tetona nedoporučuje kvůli jeho velkému výkonu, že to prostě konstrukce auta nevydrží, ale pokud mi nejde o výkon, ale odaleko větší životnost ve srovnání se stejnosměrným motorem, tak by to mohlo jít, ne?
Tím chci říct, že aktuální regulátor Tetona umožňuje snížení výkonu motoru na 50% a pokud bych měl i střídavý regulátor, který by to umožnil u střídavého motoru, tak bych se dostal snížením střídavého výkonu na plovinu asi navýkon jaký má stejnosměrný motor na maximální výkon, takže by ty součástkymohly být relativně v pohodě, a já bych nemusel řešit výměnymotoru :-)
Soudím tak podle toho, že se u aut uvádí rychlost 30km/h u stejnosměrných a 70km/h u střídavých, takže polovina střídavéhé rychlosti je rychlost stejnosměrná.

Mohlo by to takhle fungovat?

Jsou střídavé regulátory s omezovačem výkonu?

2

Re: Výkon střídavého motoru - TETON

Šlo by to i zpřevodovat.
Musel by jsi ale koupit senzorový motor, aby měl plynulé rozjezdy a ty jsou zase extrémně náročné na utěsnění před vlhkostí třeba i po rychlejší jízdě po mokré silnici (byl jsem svědkem toho, kdy takhle auto po projetí minikaluže, respektive drobné vyjeté koleji, přestalo jet)

Jinak i střídavé motory se dělají s větší silou a menšími otáčkami. záleží, kolik, to má kV.
Předělávka na stříďák obnáší novej regl a motor, případně pastorek a spur pro správný převod...
Ale kolik kV vybrat, to ti musí poradit někdo jiný, až zas tolik do toho nevidim.

Slash 4x4 VXL, pokukuju po Summitovi, byvalo babyrevo

3

Re: Výkon střídavého motoru - TETON

Tvoje uvažování nemá moc logiku. Pokud chceš výkon ponechat, tak bych tam tu plechovku nechal.
Strkat do toho combo za 2000 a muset to celé předělávat se v tomhle případě nevyplatí. Ten motor nějakou dobu vydrží a jeho náhrada 300Kč Tě nebude tolik bolet.

hmm Traxxas Stampede  hmm Losi Mini 8ight 1/14 4WD hmm Himoto MegaE8MTL Monster Truck hmm  Axial SCX10 II Jeep Cherokee hmm Savage XS Flux VGJR hmm Exceed RC Mad Torque 8x8 Crawler hmm
                                                        http://jackie49.rajce.idnes.cz/