1

Téma: Vyztuzeni lexanove karoserie

Zdravim,

po koupi nove karoserie http://www.hpiracing.com/en/part/112893 a jejim namoceni na 24 hodin do vody pro zmeknuti, bych ji rad vyztuzil. Zakoupil jsem http://pelikandaniel.com/?sec=product&id=66934 a na doporuceni jej zredil redidlem C 6000, bohuzel pri nanaseni na karoserii se rozmazava barva, kterou je kastle strikana. Nejaka rada ohledne pouziti vhodnejsiho redidla, ktere tak nereaguje s pouzitou barvou, popr. jiny prostredek pro zpevneni kastle, treba ve speji. Na prvni vrstvu flexafixu planuju nalepit sadrokartonarskou sitku pro zpevneni a dalsi vrstvu flexafixu. Jake lepidlo pouzit pro znovuprilepeni nalepek co se odlepily pri maceni kastle?

Dik moc,
KajosH

HPI WR8 Flux - Upgrade 5/2014 - Mamba Monster 2 ESC + NC1512-2650kV motor + chladič/ventilátor, ALUMINUM THREADED SHOCK SET (67-87mm), Futaba 4PLS + R2104GF + R304SB
HPI Bullet ST 3.0, Nabíječka+Zdroj - Raytronic C60, Power X-80

2

Re: Vyztuzeni lexanove karoserie

Boudy jsme podlepovaly páskou se skříženým skelným vláknem.Pomohlo to,ale stejně jdou do háje,na druhou stranu  je to spotřebák......

Axial, Vaterra, Kyosho, Tamiya, Asso.

3

Ajajaj, kdopak Ti to poradil namáčet kastli do acetonu? Ten rozežere všechno i zředěnej. Nejjednodušší je podlepit celou kastli silnější, dobře lepící páskou. Ta zabrání běžným prasklinám.
Na nálepky můžeš zapomenout, ty už nepřilepíš a když, tak to bude vypadat hrozně.
Jak píše cores, kastle je na chvíli a nemá cenu se s ní moc mazlit a strkat do ní peníze. Za rok si koupíš novou-jinou a budeš mít zas jiný auto.

hmm Traxxas Stampede  hmm Losi Mini 8ight 1/14 4WD hmm Himoto MegaE8MTL Monster Truck hmm  Axial SCX10 II Jeep Cherokee hmm Savage XS Flux VGJR hmm Exceed RC Mad Torque 8x8 Crawler hmm
                                                        http://jackie49.rajce.idnes.cz/

4

Já lexanku podlepoval stříbrnou patexkou dal sem asi 3 vrstvy...  a za rok ježdění jak dobytek kastle praskla nebyla... byla to teda expedicka proline a ten je silnejsi nez treba tamiye nebo vlastne cokoliv jinyho co sem mel....

5

me to vystužení drží jak čert. dal jsem zevnitř skelný vlákno, jen místo pryskyřice sem dal chemopren

6

Já podlepuju tlustou stříbrnou páskou (není to ani 3M ani Pattex), která moc pěkně lepí (při odlepování z cívky se lepidlo hezky jakoby táhne) a snad i po roce pořád drží, i když karoserii nijak nešetřím. Bohužel výrobce je uvedený jen na "igelitovém" obalu a ten už samozřejmě nemám...

Historie: Academy Road Runner II, Tamiya Dirt Thrasher, Carson E-Crasher, HPI Firestorm flux + HPI Blitz brushless.
Současnost: HPI Savage Flux, Thunder Tiger Phoenix/AT-10 (synův)

7

Tak včera jsem po více než roce pásku dodělal a před chvílí si koupil novou. Tím pádem už vím, že je to Polytex 111 od firmy Anticor. Za tu cenu je výborná, si myslím.

Historie: Academy Road Runner II, Tamiya Dirt Thrasher, Carson E-Crasher, HPI Firestorm flux + HPI Blitz brushless.
Současnost: HPI Savage Flux, Thunder Tiger Phoenix/AT-10 (synův)