1

Téma: Reely DT5 Short Course

Zdravím,
prvně bych chtěl předeslat, že jsem totální začátečník, tak mě, prosím, nekamenujte smile
Rozhodoval jsem se mezi SC Himotem (Zenit nebo Corr Truck) a výše uvedeným modelem, a i když mi Himoto přijde podle parametrů na papíře lepší, nějak mi víc pohledově a zpracováním (z fotek) sednul Reely.
Moc jsem ale k tomuto modelu na internetu nenašel a tak bych se chtěl zeptat, co k němu koupit za aku a jakou nabíječku doporučíte, případně na co si dát pozor a i nějaké zkušenosti, pokud ho někdo máte?
Děkuji!

2

Re: Reely DT5 Short Course

No tak je to Reely takže si dej pozor na všechno lol  wink
Aku třeba tuhle : http://www.bighobby.cz/www-bighobby-cz/ … 35C-70C-HC
Ale můžeš i s větší kapacitou , jen si raději zkontroluj rozměry , aby ti šla do toho kastlíku wink

Nabíječka : http://www.bighobby.cz/www-bighobby-cz/ … y-zdroj-6A

Naposledy upravil: Lukidol (08. 07. 2014 23:04:05)

- -  Servis RC modelů :     Fotky    Videa    Blog    Zvuk    Tel:  608 249 147  - -

3

Aha, takže rozdíl mezi Reely a Himoto není lol

Aku už jsem si vyhlídnul LiPo 6200mAh, tak bych si vzal asi dvě a ta nabíječka vypadá parádně, tak tu kdyžtak vezmu, díky smile

4

Nezapomen na konektory a nabíjecí kabel. wink

- -  Servis RC modelů :     Fotky    Videa    Blog    Zvuk    Tel:  608 249 147  - -

5

At hledam jak hledam tak nikde v Čr jsem nenasel nahradni dily na tento model.
Jedine nahradni dily jsem nasel na conrad.cz kde maji pro tento model asi 2ks:)

http://www.conrad.cz/tuning-nahradni-di … 5.c1202232

Takze byt tebou tak bych do neho nesel dokud nemas zajisteny nahradni dily aspon u nekolik prodejcu v CR.

Obecne plati ze nejdulezitejsi je vzdy dostupnost dilu coz ma Himoto u nas bezkonkurenci

Turnigy Desert Buggy Brushless 2WD 1:10
Himoto Monster EMXT 1 4x4 RTR 1:10 (verze 2014)

6

Zítra mi přijde :-) Samozřejmě jsem na díly myslel a taky mi zarazilo, že má Conrad na webu pouze dva, ale německej jich tam má spoustu, takže by to snad neměl být problem... Uvidím smile

7

Dej vědět první dojmy smile

HPI Trophy 4,6, HPI Baja 5T

8

to KaeFko:
Jako nechci ti ten model hanit nebo tak neco kdyz vidim ze z neho mas radost ale psal jsi ze na nemeckem Conradu maji na ten model "spoustu dilu" Ja jich napocital cca 39 dilu a ver ze to neni ani pulka dilu co by tam mela byt.

http://www.conrad.de/ce/de/product/5179 … archDetail

Ke kazdemu autu 1:10 byva v prumeru tak 70-100 nahradnich dilu.

9

Jako nechci nic říka, ale ch jo, zas ty. Sice na Himota náhradní díly jsou  ale sere se to úplně stejně. takže je fuk co koupí jestli reely nebo Himoto.

Tamiya TT01-e->Buggy Tamiya DF-02->MT Himoto EMXT-1 ->nejhorší co jsem kdy měl:( -> SC LOSI STRIKE->SC Durango DESC210->SC TLR22SCT
Sanwya 2,4GHz // iPhone 4S // Audi A4 B6 Quattro :-)

10

hspracing:
Hele zase takovou radost z toho nemam, prostě uvidim, jak mě to vůbec bude bavit smile No jo, tak snad nějaký základní maj... smile Už jsem si tu stačil všimnout, že ty jsi těžce proHimotní, ale když jsem Himoto viděl naživo, tak mě moc nenadchnulo, tak uvidím, jak bude vypadat tohle Reely, hůř už snad nebude... big_smile

Jinak říkam, chci to vyzkoušet a uvidím, jak mě to chytne, případně bych pořídil nějakou kvalitu...

11

lol proHimotní lol - jseš tu od včerejška a už si ho prokouknul  lol lol lol

12

Panove ten kluk se ptal na to ze se rozhodoval mezi autama reely a himoto takze je logicke ze na toto tema take reaguji..
Ano pokud mam porovnat Relly a Himoto ve stejne cenove kategorii tak ANO to Relly vypada na prvni pohled lip nez Himoto.
Jenze pokud tady u nas jsou na to jen 2nahradni dily, v nemecku je na to cca 39 nahradnich dilu (pulku proste ani nemaji v nabidce) tak je logicke ze bych se v tomto pripade priklonil k Himotu ktery ma treba i lepsi elektroniku (vodeodolnou) V podstate je me to jedno co si koupi..Jen jsem se mu tady snazil vysvetlit ze drive nez si koupi nejaky model tak nejdulezitesji vec jsou nahradni dily a to se jiste shodneme ze Himoto ji ma na kazdem rohu kdezto Relly velice omezenou nebo zadnou (clovek je odkazany na zahranici kde take nemaji vse komplet)

Naposledy upravil: hspracing (09. 07. 2014 22:34:00)

13

S těma dílama má hspracing naprostou pravdu. Stačí, aby Ti odešla maličkost a už si nezajezdíš a nebo za hodně dlouho.
Ono nejisté a dlouhé čekání na nějaký díleček neni nic příjemného.  mad

Neni nad to, dnes objednat a zítra to mít doma. smile

hmm Traxxas Stampede  hmm Losi Mini 8ight 1/14 4WD hmm Himoto MegaE8MTL Monster Truck hmm  Axial SCX10 II Jeep Cherokee hmm Savage XS Flux VGJR hmm Exceed RC Mad Torque 8x8 Crawler hmm
                                                        http://jackie49.rajce.idnes.cz/

14

Tak jsem volal do Conrada a chlapík mi říkal, že dodávaj ty náhradní díly z německého Conrada do tří dnů, ale jestli říkáte, že je jich málo, tak to možná ještě přehodnotim... Dnes mi přijde ten Reely, tak ho možná otočim a koupim holt Himoto big_smile

15

proč si nepřišetříš a nekoupíš něco lepšího atřeba i jetého? na modelbazaru je toho spousta. Když koupíš himoto, jsi na tom stejně, s tím rozdílem že pár dílů skladem na ně je (když jsem potřeboval já, vždy se na můj díl, čekalo protože zrovna nebyl ač ho pelikán skladem měl). Ale porstě je to bláto jako bláto. Reely vs Himoto.... není nad to si připlatit. Co je to jízda jsem poznal až po přechodu na Durango/HPI/Losi . Himoto jsem furt něco řešil, pak jsem pořídil  savage a poznal co je to jezdit. 6ádne opravy po pár jízdách. Durango to samé, a momentálně jezdím s TLR 22 SCT a to je teprve lahůdka smile

Tamiya TT01-e->Buggy Tamiya DF-02->MT Himoto EMXT-1 ->nejhorší co jsem kdy měl:( -> SC LOSI STRIKE->SC Durango DESC210->SC TLR22SCT

16

Možná to tak udělam, ale ojeté nechci, to bych radši koupil nové. Právě to HPI Blitz se mi líbí. Ale chtěl jsem zkusit nějakou levnější variantu a když se to bude srát, tak do toho aspoň člověk trochu pronikne při opravách. Jinak teď jsem to rozbalil a jsem docela mile překvapen! Chtěl bych ho zkusit, ale nemám aku, nejste někdo z Plzeňska? smile Vložim pár fotek, jestli to půjde...

17

http://kaefko.rajce.idnes.cz/Reely_DT-5_Short_Course

18

Tak pokud k tomu autu nemas baterku ani nabijecku tak pocitej jeste minimalne 1800Kc za nabijecku + nejakou lipolku.

19

Počítám se dvěma baterkama LiPo 6200mAh a nabíječkou, jak do sítě tak na autobaterku... A to za pouhých 2200,- Kč smile

20

Koukal jsem na fotky a s tím autem už někdo lítal ....... big_smile

21

Jojo... Neni tak úplně nový, ale jelo asi jen jednou :-) No a co na to říkáš, jako odborník? Mně se líbí ten spodní hliníkovej, nebo co to je, plech... Myslel jsem, že to bude plastový...

22

Já proti Reely nic nemám . všichni víme že je to model nižší kvality a té odpovídá cena. Jezdil jsem s nima , servisuju je a vím že fungujou a poměrně dost vydrží , dokonce si myslím že víc než Himoto. Jsou to jednoduché modely a opravy zvládne každý. Problémem je nedostupnost dílů pro tento model , ale na německém Conradu základní věci maj tak bych se toho nebál , navíc nějaké díly budou určitě sedět z jiných modelů a de Conrad bude vědět jaký a když ne budou je umět sehnat. V každém případě díly řešit přes českého Conrada.

Díly na De Conrad : http://www.conrad.de/ce/de/overview/120 … assis-DT-5

23

Ok smile Jen mě teda zaráží ta cena novýho modelu - 5.700,- ? Na to, že to všichni srovnávaj s Himotem, mi to přijde trochu předraženější než Himoto :-)

24

Srovnatelné Himoto stojí 5500,-

25

jsem z plzeňska a baterku na vyzkoušení mám