Téma: TRAXXAS LaTrax 1/18 Teton
Co říkáte na novou 18ctinu od Traxxasu?
http://jackie49.rajce.idnes.cz/
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Co říkáte na novou 18ctinu od Traxxasu?
Podle mě Telluride je 100x lepší
Ta osmnáctina je moc malá.
Mě by se líbil na jízdu doma, ale nevím kolik to má délku, nějakých 26cm ?
Naposledy upravil: Lukidol (13. 02. 2014 20:27:41)
Ano, dle specifikací má 258mm. Mě to přijde zajímavé... jako u všeho ale záleží na ceně...
je to taky model na zahradku,skalku,relaaax ...nieco taketo som hladal bo s BIG Summitom na dvore sa neda moc vyblaznit
Naposledy upravil: vyprošťovák (20. 02. 2014 13:10:20)
zdravim panove,
lze to auto sehnat v ceskych obchodech? zatim jsem ho jeste nenasel...hledam neco klukovi k narozeninam a vypadato zajimave....
Zatím k dostání neni. Snad příští měsíc.
kurin: (odpověď na dotaz v jiném vláknu): koukám na eshopy u nás a fakt tady zatím není. V EU jsem zatím taky nic nenašel, ale třeba A Main Hobbies nebo TowerHobbies se tváří že ho mají skladem. Jasně, prodraží se to o poštovné, pak DPH, celní poplatek poště... Záleží na tom kdy má syn narozky, jak rychle to potřebuješ a jak moc to chceš... Z toho A Main Hobbies tady hodně berou, ale spíš náhradní díly...
a podle specifikací na ofiko stránkách je přiložena baterie 6ti článková NiMH 7,2V, rozměr baterie je 102mm x 35mm x 18mm. Jestli regl podporuje i LiPolky nevím, zatím jsem nestudoval...
Edit 2: v manuálu sice píšou, že regl má detekci nízkého napětí (LVD), ale slovo LiPol se tam nevyskytuje nikde ani náhodou... takže je to otázka, ale spíš bych řekl, že lze použít i LiPol baterky.
Naposledy upravil: poutnik (25. 02. 2014 10:19:50)
poutnik: Kluk ma narozky 1. dubna, takze to asi nevyjde
ale myslim, ze by se to moc neprodrazilo ten dovoz z USA. mozna by to bylo stale kolem 4k. zkousel jsem nejakou kalkulacku a snad by se pri cene 150$ platila jen DPH (21%).
Naposledy upravil: kurin (25. 02. 2014 10:32:38)
Příští měsíc je březen, tak jestli mi dodavatel nelhal, tal by si to stihnout mohl.
poutnik: lipolka se tam dát může.
jackie: snad jo, uvidime...i kdyz to vyjde draz nez nejake Himoto 1:10. Tak si myslim, ze pro kluka by to bylo fajn (mohl by s tim jezdit venku (posekana zahrada) tak i doma, coz s desetinou nejde. Dalsi plus by mela byt kvalita dana vyrobcem Traxxas.
Origo baterka se mi zda nejaka zvlastni, misto kvadru to je 3strany hranol.
Naposledy upravil: kurin (25. 02. 2014 10:43:04)
tak s tou baterkou ted nevim jestli nekacem, divam se na nejake videjko z youtube a tam ma normalni tvar...tak se omlouvam za mylne info
já většinu aut mám z towerhobbies - zpravidla do 14 dnů to dojde i s celnicí. Do 1.dubna to určitě stihneš....
obepsal jsem par e-shopu v CR a vice mene vsichni by ho meli mit behem 1 nebo 2 tydnu. Takze uvidime jestli volba padne na tenhle model.
LaTrax teton k dostání i u nás
např.
http://www.astramodel.cz/cz/katalog/tra … 34461.html
http://www.model-rc.cz/rc-modely-elektr … wd-tq-rtr/
http://www.aamobilmarket.cz/store/goods-50271---.html
Tak už ho mám doma. Pěknej, roztomilej prcek.
Jaký máš první dojmy z tohodle modelu? Je taky tak kvalitně zpracovaný jako traxxas?
Uvažuji, že ho pořídím synovi (5 let).
Už jsi ho trochu testnul ?
No on to je Traxxas. Zatím jsem ho jenom vybalil. Vypadá pěkně a kluk bude mít určitě radost.
taky by me zajimaly prvni dojmy. Vice mene se rozhoduju mezi nim a Slashem 1/16. Ale asi vezmu toho Tetona.
Chlapy uprime nechapu jak nekdo muze premyslet nad timhle nebo slashem 1/16 , vsak ty sestnactiny jsou modely tohle vypada jak cisnka hracka , latrax je nejaka levnejsi odnoz traxasu ale cena tomu teda neodpovida.... to se vam to fakt libi? no name motor, tlumice s jednim okrouzkem , spojovacky bez kloubku, tamiya konektor!? Jezis kdyby to stalo 2.5 tak ok, ale staci pridat 400 a mate plnokrevnyho traxe s promakanym podvozkem.... to to nikdo nevidi?:O
LaTrax was founded in 1974 by Jim Jenkins, father of present day Traxxas owner and CEO, Mike Jenkins. The LaTrax company was a successful pioneer and innovator in radio control during the seventies. LaTrax built high-performance, fully assembled ready-to-run models with digital-proportional control and easy-to-use wheel radios…a unique feature at the time. LaTrax models were widely available and affordable to a large range of enthusiastic consumers. Today, LaTrax is powered by Traxxas and is staying true to its heritage by offering fun, high-quality, radio-controlled models that are backed by world-class Traxxas customer support, and priced under $200. LaTrax delivers the perfect combination of great value, leading performance, ease of use, and award-winning support that make radio control fun for everybody.
Traxxas is the world's leading manufacturer of hobby-quality radio control vehicles, with award-winning models ranging from 100+mph electric supercars to engine-powered, nitro-burning monster trucks that represent the peak of technological sophistication. To explore the full-line of high-performance Traxxas cars, trucks, and boats visit Traxxas.com. Traxxas is The Fastest Name in Radio Control.
To na tom nemeni to ze je to jednoduchy osekany auto za neadekvatne mensi cenu...
Nerikam, ze na tom, co rikas neni kus pravdy. Ale nejlevnejsiho Slashe 1/16 jsme nasel za 4718Kc coz je o cca. 700Kc vice nez ten Teton. (motor 380, radio 2.4GHz).
Taky zalezi, jestli to co ten Slash nabizi clovek vyuzije. Nevim jestli maly kluk bude stelovat podvozek...asi ne...
Tak první zatěžkávací jízdu má za sebou. Hned jsem do něj dal lipolku 2200mAh, přepnul regulátor na lipo (ochrana funguje 100%).
Prcka jsem si koupil na zahradu, kde jezdím po trávníku. Všechny moje předešlé šestnáctiny ať šlo o Losinu (differáky a serva jsem měnil, jak na páse), tak malej Summit nebo Revo (jednou týdně zadní differák), tak naposledy Turnigy buggy(po třech dnech hruška vyrobená z tvrdší hlíny).
No abych to nazakřiknul, jezdí nádherně. Ani jednou se mi nepovedlo ho převrátit, sedí krásně i na tom hrbolatým trávníku, což přičítám hlavně pneumatikám, které nemají vložky. Tlumiče hrají asi taky svoji roli.
Motor se hřál poměrně dost, zato regulátor vůbec.
Takže abych to shrnul: zatím můžu říct o tom prckovi jen to nejlepší. Kvalitní zpracování, zakryté převody, tichej chod, na baterku jsem jezdil snad hodinu.
Takže těch peněz vůbec nelituju a jestli vydrží zadní differák, tak budu úplně spokojenej.
Další bude následovat přechod na sříďák.
Naposledy upravil: jackie (14. 03. 2014 17:47:08)
Tak stříďák je tam