1

Téma: Vylomene disky na zimnim Czech cupu

nevite nekdo co to je za disky?

Za jeden den jsem tam videl asi 4 vylomene a pripadalo mi to spise na vyrobni vadu disku, pripadne na kombinaci vady a zpusobu uchyceni disku na xrayi (na jinem podvozku nez xray jsem to nevidel)

2

Re: Vylomene disky na zimnim Czech cupu

:cry: Něco na tom bude, protože pokud měl mladej Xray tak se nám to stávalo, ale u Assa už ne je to zajímavé.

3

nevite nekdo co to je za disky?

Za jeden den jsem tam videl asi 4 vylomene a pripadalo mi to spise na vyrobni vadu disku, pripadne na kombinaci vady a zpusobu uchyceni disku na xrayi (na jinem podvozku nez xray jsem to nevidel)

Mladej skutečně odpadl z vedoucí pozice ve třetím finále(B) na posledním CC. Předtím se nám to stalo jenom jednou -  někdy na podzim.
Domnívám se, že je to kombinace 2 vlivů:
Použitý materiál na disk a "zařezávání" pružné podložky pod hlavou šroubu připevňující kolo - to může způsobit únavu materiálu (zejména méně kvalitního). sad
Asi budem přemýšlet o jiném způsobu uchycení - tj. šroub M4 bez hlavy do unašeče a připevnění kola samojistnou maticí jako u jiných podvozků... lol

4

Asi budem přemýšlet o jiném způsobu uchycení - tj. šroub M4 bez hlavy do unašeče a připevnění kola samojistnou maticí jako u jiných podvozků... lol

nevymyslej vymyslene... :-)

sundej kardan z unasece, "prosroubuj zevnitr" sroub s hlavickou a hotovo, Jezdi/jezdilo to par lidi. Nez se vratil z5 k Asso, tak to mel takto udelane i Tom Svoboda

5

Něco podobného jsme při plejádě námi vyzkoušených podvozků vysledovali taky, ale co když je to taky v tom, že ten X-RAY je tak pevný, že tam nemá většinou šanci povolit nic jiného, než disk? Na Assu a Yokomu to vždy prošlo přes ramena až do parohů, u X-RAY to neznám ....

6

nevymyslej vymyslene... :-)

sundej kardan z unasece, "prosroubuj zevnitr" sroub s hlavickou a hotovo, Jezdi/jezdilo to par lidi. Nez se vratil z5 k Asso, tak to mel takto udelane i Tom Svoboda

Přesně tak jsem to udělal, ještě jsem při montáži dal tu Xrayáckou podložku obráceně, tak, aby se nezařezávala svým okrajem do disku a bylo to v pohodě . tedy na poslední Czech Cupu.
Nic to ale nemění na tom, že ty disky jsou pěknej šunt. Asi to může být způsobené stářím výlisku, respektive snížením obsahu vody v plastu.