1

Téma: Nové auto, křivá kola hází...

Ahoj všem, koupil jsem synovi a i tak trochu sobě k vánocům naše první auto Himoto Zenit short course 1:10. Pěkné auto, vše funguje, jen ta kola jsou křivá jak prase, hazí šíleně. Je to normální? Mám koupit jiná, popřípadě jaká? Děkuji

2

Re: Nové auto, křivá kola hází...

Normální to neni a to ani u Himota. Je li možnost , tak REKLAMOVAT ! yikes

- -  Servis RC modelů :     Fotky    Videa    Blog    Zvuk    Tel:  608 249 147  - -

3

Otázka zní, zda jsou správně nasazena a utažená wink

1/8 Mugen Seiki ..MBX6-TR e.../Flux 2200...Mugen Seiki ..MBX7R Eco.../Tekin 2650
**Xray XB4
http://intertrack.cz/

4

máš tam kuličkové ložiska? a háže celá oska, nebo jen kolo?

Xray M18T 7200kv 2s lipo
Xray M18 Pro mig280 2S lipo
Bylo: Maverick strada XT 4300kv 2s lipo

5

Taky je možný, že jsou třeba jen nevyvážený, to se u velkých kol stává často, a pak to při roztočení vypadá, jako by házely. Bez vybavení asi nic nepoznáš, nejlepší bude, když se domluvíš s někým z okolí, kdo do toho už nějaký čas dělá a pomůže ti to zkontrolovat a vyřešit.

6

Ahoj pánové, kola jsou utažená, osa nehází, ložiska tam jsou. Jsou křivá kola, takovy šunt. Rafky jsou měkké, zmáčknou se. Koupil jsem Reely kola sadu za 300 a už od pohledu jsou jiná liga. Vylisovany šestihran u Reely je přesnější a hlubší než u Himota a řádky jsou pevné, Himoto řádky zmáčknu v šišku. Vecer je nasadím a pak dam vědět. Himoto mě zklamalo, byla ještě ohnutá jedna poloosa.

7

Řádky jsou ráfky. Windows Phone na Nokii mi to někdy takhle automaticky opraví.:)

8

Ahoj

Zenit je hadr už od pohledu. Srovnej tohle http://www.himoto.cz/zbozi/5777/HIMOTO- … R-1-10.htm
s tímto http://www.himoto.cz/zbozi/5777/HIMOTO- … R-1-10.htm
Stavitelný podvozek, hliník, servo 6kg, pevná kola...
Mám ho už nějakou dobu a zatím bez výrazných problémů. Pár preventivních úprav. Za ty prachy nejde samozřejmě čekat nic extra.
Po čtení zdejších recenzí na f. Himoto jen čekám, kdy co kdy uletí, ale to bych musel s autem přestat jezdit a začít třískat. Tak nevím, snad je ta 2013 lepší, nebo jsem moc měkkej big_smile

Lukáš

9

Tak kluci zkoumali jsme v kelly HIMOTO EMXT1 model 2013. 3 modelům co jsme vyndali z krabice hazí víc než 2 kola. Jedno homoto kámošovo už tu mám na opravu (regl) takže od dob co jsem měl himoto já se to nejspíš ani novým modelem nevylepšilo....

Tamiya TT01-e->Buggy Tamiya DF-02->MT Himoto EMXT-1 ->nejhorší co jsem kdy měl:( -> SC LOSI STRIKE->SC Durango DESC210->SC TLR22SCT
Sanwya 2,4GHz // iPhone 4S // Audi A4 B6 Quattro :-)

10

Přidám se se stížností na mém Zenitu MT nová verze, že mi taky hážou kola. Teda jedno neuvěřitelně, druhé méně, zbývající skoro vůbec. Je to mje první auto a překvapilo mě že se ráfky můžou zmáčknou a to tak lehce. Koupil jsem kola od Reely a překvapili mě s tím že je jeden pár pro přední a druhý na zadní kola. Na zadních kolech sem stejně musel ty vzpěry prořezat protože zavazeli spodnímu rameni.

11

http://www.promodels.cz/cz-kategorie_46 … drift.html    je tady někdo kdo by poradil které kola si mám vybrat? jsou různe tvary pneu,ze vzorkem nebo bez?? mám to na začátek,pokud mě to bude bavit tak si časem koupím nějaké pneu a kola zvlášť...zatím díky za odpovědi....

12

Koupil jsem Himoto Monster EMXT-1 a musim konstatovat, ze sdilim naprosto stejny problem. 2 disky ze 4 hazi pomerne dost.

Dotazy směruj do "svého" vlákna. Tentokrát jsem je tam přesměroval já.

Naposledy upravil: Lukidol (04. 01. 2015 04:07:27)

13

Ano ano, nová kola u Himota prostě hází. Mám stejnou neblahou zkušenost se Zenitem MT 2014. Ale zkusil jsem je vyvážit a velmi to pomohlo. Sice jsem to provedl dost amatérským způsobem, ale hlavně že jezdím bez toho, abych se bál, že mi kolo uletí nebo čekal měsíc na vyřízení reklamace. Kolo jsem sundal, napíchl na šroubovák a roztočil. To více rozhozené se okamžitě zastavilo na jedné straně a tak jsem na druhou stranu ráfku nacpal kus modelíny a dělal jsem to tak dlouho, než se kolo točilo a nezastavovalo se již na žádném konkrétním místě. Hodně jednoduché řešení, ale i po cca 10. jízdě stále funguje.

TLR 22 SCT 2.0 + TLR 22 4.0 2WD + LCRacing sand buggy 1:14 + LCRacing EMB-1 + TeamC 2WD buggy Jekkyl 1:10 + onroad Basher BSR BT-4 1/10 4WD 1:10 + LRP Blast TC rallye => bývalo Himoto Zenit MT model 2014 2,4GHz 1:10, SWORKZ S104 EK1, TeamC TS2 Team Edition 2WD 1:10 short, Serpent Cobra 1:8 Buggy, HSP Troian 1:16

14

Ted v zime nebo v lete v mokru to muze zpusobovat i voda v gumach...

HB D8Te: Mamba2, Leopard 4092 1480KV, Hitec HS 7955TG, Pro-Line Trencher X 3.8
Losi Micro SCT 
Dron DJI F550 NazaM V2 Taranis na ceste...          http://wormsnake.rajce.idnes.cz