51

Re: HIMOTO MONSTER ZENIT MT 4x4 RTR 1:10 (2.4GHz)

Pokud mas Lipolku jen 2200mAh tak si kup neo kapacitne vetsiho at nejezdis jen 10minut. Kup aspon s kapacitou 5000mAh a nejakou co ma aspon 30C. Teoreticky by jsi mel jezdit cca 20-30minut na jedno nabiti..

Turnigy Desert Buggy Brushless 2WD 1:10
Himoto Monster EMXT 1 4x4 RTR 1:10 (verze 2014)

52

Po nejakych vetsich lipolkach jsem uz pokukoval na hobbykingu ale zatim si vystacim s temi co mam. Pipak asi poridim. Ty lipolky mam uz druhou sezonu a zacinaji se pomalu rozchazet.

53

Jak se vypíná ochrana accu na reglu. Koukám teď do návodu a je tam buď NiMh nebo LiPo. To tu propojku z reglu vyndám úplně?
Dnes jsem byl s dětmi na vycházce s autem. Skoro celou cestu jsem jel krokem, na konci se nedal udržet prst na motoru. Teplota byla vyšší než když to smažím na plný knedlík celou dobu.

54

Podle me v modu NiMh zadne hlidani napeti nebezi, ale nech si to jeste od nekoho potvrdit tim si nejsem jistej.

HB D8Te: Mamba2, Leopard 4092 1480KV, Hitec HS 7955TG, Pro-Line Trencher X 3.8
Losi Micro SCT 
Dron DJI F550 NazaM V2 Taranis na ceste...          http://wormsnake.rajce.idnes.cz

55

KOSIK124
Pokud jsi jel s modelem jen 5km/hod tak je logicke ze motor+regulator bude vice horky nez kdyz to pojede na 100% vykonu. Regulator totiz funguije zcela opacne a to tak ze usmernuje proud ktery pres neho proteka..At uz jedes krokem nebo jedes na maximum tak regulator si bere porad stejne napeti z baterie. Jde o to ze pri plnem vykonu ten regulator preda veskere napeti a nic v nem nezustava, pokud jedes krokem tak regulator nema kam to napeti/energii predat tak to prevadi na teplo....

Aspon tak jsem to tedy pochopil ja. (doufam ze dobre)

56

hspraceing
To co ty tu popisujes je princip linearniho regulatoru stejnosmerneho kartacoveho (klasicky DC motor s komutatorem),
od tohoto principu se dnes temer upustilo protoze pri provozu mimo 100% (naplno) je znacne nehospodany a znacnou cast energie baterie baterie meni v teplo (i pres 50% energie de do tepla) dale byl problem teplo odvest pri dnesnich vykonech reglu motoru bateri by to bylo nekolik set W a to bezny 30mm vetrak v reglech nedal a pul kapacity bateri by slo vite kam...

Moderni regly stridave i stejnosmerne pouzivaji techniku pulzne sirkove modulace (PWM)
Takto rizeny regl ma bezne ucinost hrubo pres 90% v celem rozsahu regulace.

Wiki o tom pise... (pro nas je zajimava hlavne posledni cast clanku)
http://cs.wikipedia.org/wiki/PWM

Muj nazor k ohrivani motoru na maly vykon je ten, ze ma v tomhle rozsahu otacek ma malou ucinost a tece jim velky jalovy (necinny) proud.

Losi Micro SCT 
Dron DJI F550 NazaM V2 Taranis na ceste...          http://wormsnake.rajce.idnes.cz

57

V navodu je napsano ze pro 5-9cl. NiMh pri 4,5V omezi vykon a pri 4V odpoji. Radeji nebudu moc experimentovat abych ho nespalil. Pipak muzu provozovat i s ochranou.

Diky za vysvetleni. Nejsem eletrikar takze temto vecem prilis nerozumim. O variante vyzareni prebytecneho vykonu ve forme tepla jsem slysel ale moc se mi nezdala protoze to by potom bylo jedno jaky stylem letam (pomalu/rychle), vzdycky bych letal stejne dlouho. A to neni Pravda. Kdyz se vic krotim letam dele. Ale v letadylkach pouzivam jen stridave motory/regulatory. V aute mam stejnosmerny. Nevedel jsem ze pracuji na podobnem principu.

58

Pricipy PWM plati pro oba typy motoru. Zakladni princip alektromotoru (bezneho i bruseless) je postupne buzeni civek vynuti (jsou v kruhu) knim se pritahuje magnet a motor se otaci (je jedno zda se otaci magnet uvnitr vinuti nebo vyniti mezi magnety (outruner inruner)) toto pustupne buzeni zajistuje komutator u klasickeho motoru nebo primo regulator u brusheless motoru.
Ale moc sem rozpovidal k motorum tohle je na samostane tema! Moderatori nemaji radi kdyz se prilis odbocuje od tematu.
Takze zpet k Himoto Zenit... smile

Losi Micro SCT 

59

Tak mám další drobnou závadičku.
http://img11.rajce.idnes.cz/d1101/8/8969/8969865_dcc347837533a0fbda8ea9b39fd77ead/images/.jpg?ver=0

Spálila se izolace konektoru mezi motorem a regulátorem. Asi vlivem velkého přechodového odporu. Konektory nebyly z výroby řádně zasunuty.
Zajímavé je barevné zapojení kabelů. Červená na černou. big_smile

60

Jestli to neshořelo z důvodu přehození plusu na minus.

hmm Traxxas Stampede  hmm Losi Mini 8ight 1/14 4WD hmm Himoto MegaE8MTL Monster Truck hmm  Axial SCX10 II Jeep Cherokee hmm Savage XS Flux VGJR hmm Exceed RC Mad Torque 8x8 Crawler hmm
                                                        http://jackie49.rajce.idnes.cz/

61

Vymen konektory treba za 4mm goldy ty jsou neznicitelny a neohrejou se ani v silnejsich strojich. Je to stenosmerny motor polarita motoru udava smer otaceni (zmena reakce vpred /vzad na plynovou packu).

Losi Micro SCT 

62

No moc se mi do vymeny konektoru nechce. Dam jeste sanci tem puvodnim. Radne jsem je zasunul a zasmrstil. Pokud zjistim ze se vlivem provozu rozpojuji dam goldy.

63

Brachovi se to stalo taky..Ta tenká gelová bužírka to prostě nevydrží (nejezdil jsi na ty 3S lipolky?:)) . Ja jsem mu to vyresil tak ze jsem koupil izolacni pasku a ty konektory omotal a zelepil....od te doby ma klid.

Jinak to prehozeni dratu u motoru nicemu nevadi..motor se ti bude tocit akorat opacne (coz prepnes pak na rc souprave)

Naposledy upravil: hspracing (29. 10. 2013 22:49:58)

64

Nene, ted tocim dodane nimh a dvouclanek lipo. Konektory jsem zasmrstil do buzirky.
Kabely necham tak jak jsou. Vim ze u stejnosmernych motoru se prehozenim kabelu meni smer otaceni jen mne ta barevna naslednost pobavila.

65

Souhlasím s AMABIEL.

Měl jsem himoto to s těma 8mi tlumičema. Vydrželo hodně pádů a havárek.
Rychlost nic moc. Nimka a stejnosměrný motor nejsou na veliký závody.
A jakýkoliv tuning se do tohoto modelu nevyplatí.
Co mě zlobilo bylo uchycení kol. Za chvilku byly vyklechtaný a házely na všechny strany.
Potom mě to sežralo asi 4x hlavní kolo a když bylo z ocele, žralo pastorek.
Tak jsem je měl oba z ocele. Další investice.
Dělaly to hlavně ty miniaturní červíčci co vše držely.Nešly ani přitáhnout.Mikro inbus všude.

Ale na naučení a zjištění jestli to člověka chytne-stačí.
Prodat pak už moc nejde teda.:-)

Traxxas EMAXX - HPI Flux Tork 2200Kv + regl. HPI Q-Base Brushless

Himoto Monster truck 1:10 rozprodán na díly.Ale byl fajn, když zrovna fungoval.

66

na ty inbusy byla super hvezdicka co tam sla presne namacknout

Tamiya TT01-e->Buggy Tamiya DF-02->MT Himoto EMXT-1 ->nejhorší co jsem kdy měl:( -> SC LOSI STRIKE->SC Durango DESC210->SC TLR22SCT
Sanwya 2,4GHz // iPhone 4S // Audi A4 B6 Quattro :-)

67

TO MATIK: drže se prosím tematu a neplet jsem uplne jiny model (HIMOTO MONSTER EMXT-1) tady se resi model HIMOTO ZENIT MT ktery nema absolutne nic spolecne s modelem HIMOTO EMXT-1

Naposledy upravil: hspracing (01. 11. 2013 20:33:19)

68

Nic společného ? lol To jsi mě pobavil..

Bylo: ECX Torment BL, FG Marder, Traxxas SLash 4x4, Serpent Cobra 811 eTruggy
Je: Toyota Hilux MEX Chassis 
http://marekrcrider.rajce.idnes.cz/

69

Já myslím, že je to skoro stejný. Všechno HIMOTO. Ale chápu.

Traxxas EMAXX - HPI Flux Tork 2200Kv + regl. HPI Q-Base Brushless

Himoto Monster truck 1:10 rozprodán na díly.Ale byl fajn, když zrovna fungoval.

70

MarekRookieRider napsal:

Nic společného ? lol To jsi mě pobavil..

Ano, nemá, je to úplně jiné auto s jinou konstrukcí, materiály a s úplně jinou elektronikou a zcela novým vysílačem.

Yokomo, ASSO, LRP, FG, Himoto

71

Material je stejný, stejný himoto plast jako je použit u všech himoto modelu toho měřítka. Jsem zvědavej jak moc "jiná" kromě voděodolnosti je ta elektronika, starý himoto régly jezdili tak hodinu, snad to tu bude lepší.

Traxxas E-Revo 1/16 VXL 2,4 Ghz TQi
Himoto EMXT-1
                               RAJČE

72

Dobrý den, nezlobte se na mne, ale asi jste to auto vůbec neviděl. Připadá mi, že zde nemá smysl vůbec diskutovat, protože lidé jsou zde buď postiženi HobbyKingem nebo videi z YouTube, kde "amíci" jezdí se svými Traxxasi bazény apod.

Takže moje odpověď, auto ZENIT je z úplně jiných plastů, než původní Himota (i než EMXT, které vlastníte), elektronika (regulátor) je od Hobbywingu, což je myslím v tuto chvíli asi nejznámější asijský výrobce elektroniky a jiný je i výrobce rc soupravy.

Co se týče poznámky o hodinu ježdění se starým himoto réglem, to je ve většině případů problém uživatele, který nechápe, co si s autem může a nemůže dovolit právě v návaznosti na různá videa. Pokud regulátor nepřetěžujete, vydrží zcela normálně jezdit (podotýkám, že mám doma Z-3 a také EMXT již asi 2 roky).

Pokud se mnou chcete diskutovat, tak pouze prosím na základě reálných zkušeností a popisování reálných problémů. Pak mohu odpovídat.

Pěkný den

Naposledy upravil: Fik (05. 11. 2013 10:28:42)

Yokomo, ASSO, LRP, FG, Himoto

73

Zdravím. Prohledal jsem nat a našel tohle forum. Mám si k narozeninám vybrat dárek a tak mě napadlo rc auto. Chci jezdit rekreačně, pro zábavu, asi v trošku horším terénu - pole, štěrkové cesty atd. Samozřejmě nemám na dárek takový rozpočet abych si vybral něco od Traxxas a podobně. Líbí se mi tady tohle Himoto Zenit a EMXT. Jsou za stejnou cenu, ale co štu tak je Zenit lepší. Už jen tím že má jen 4 tlumiče.

Co bych chtěl vědět tak jestli se vyplatí koupit verzi se stříďákem? Vydrží to to auto?
Nechci jezdit nějak extrémně, o auto se budu starat tak jak o opravdové, takže dostane po každé jízdě péči, kontrolu, vyčištění atd.  S modely už mám zkušenosti. Létám s ledaly a quadem, takže základy znám. Taky mám slušnou nabíječku a sbírku baterek. S tím souvisí otázka ohledně baterek. Jak by se to auto tvářilo na 3s 2200 turnigy? Klasické modré co jsou soft case - smršťovačka.

Taky bych si z toho časem rád udělal FPV(first person view) auto. Výbavu na to mám ;-)

Případně doporučili byste mi alternativu asi do 6k? Něco co ideálně sežere ty baterky, ale v nouzi i bez toho. Nemůžu z bazaru vzhledem k tomu že je to dárek. Díky

74

Jak stejnosměrná verze tak střídák podporují 3S Li-pol ky , takže tvoje aku tam můžeš dát. Ten střídák to dá , ale vždy musíš mít na paměti že je to levné auto.

- -  Servis RC modelů :     Fotky    Videa    Blog    Zvuk    Tel:  608 249 147  - -

75

TO MATY999:
drive nez sem budes psat takove nepravdive informace tak si zajdi do obchodu kde maji vystavene HIMOTO ZENIT MT a HIMOTO MONSTER EMXT-1. Vem si ty dva modely do ruky a porovnej si to. Pak az to udelas tak sem muzes napsat REALNE ARGUMENTY...treba to ze jedine co to ma spolecne jsou sponky karoserie..jinak je to uplne jine auto z jineho materialu.

Co se tyce elektroniky u HIMOTO EMXT-1 tak zrejme narazis na starou verzi kterou jsi mel asi taky
http://www.rchighperformancehobbies.com.au/assets/full/03018.jpg
Tyto regulatory se uz asi rok do modelu HIMOTO nedavaji a jsou nahrazeny novym voděodolným regulatorem
http://www.rchighperformancehobbies.com.au/assets/thumbL/03018-w.jpg

Jinak vsechny modely HIMOTO ZENIT (monster, truggy, short course, buggy) maji vodeodolny regulator od svetove zname firmy HOBBYWING (vyrabi legendarni ezruny / xeruny) ktery umi u stejnosmernych motoru dokonce i LIPOLKY 11.1V a jsou hodne kvalitni za tu cenu
http://drctoys.com/image/cache/data/0-1-brushed-002-500x500.gif