1

Téma: Czech/Morava Xray Challenge 2005

tak jsem si precetl se zajmem pravidla na vyse uvedeny serial zavodu. Komentovat to nebudu. Nedalo mi to vsak a sel jsem na forum xray do sekce Xray challenge. Jsou tam zverejnena pravidla a reporty z cca 12ti zemi.

Par poznatku po prectenitechto pravidel na foru:
a/ naprosto jasna pravidla vylucujici diskusi
b/ nestacil jsem se divit o jake ceny tam v ruznych statech jedou. Jasne deklarovane a rozhodne bohate.

P.S. neda mi to: ne ze bych to v lete jezdil, ale pochopil nekdo z vas jak na tom jsou micra v Cechach? jsou povoleny libovolne podvozky nebo jen xray? Jsem z toho zmaten :-)

2

Re: Czech/Morava Xray Challenge 2005

P.S. neda mi to: ne ze bych to v lete jezdil, ale pochopil nekdo z vas jak na tom jsou micra v Cechach? jsou povoleny libovolne podvozky nebo jen xray? Jsem z toho zmaten :-)

Dle informaci co mam tak mohou je jakakoli auta rozmerove shodna s XRAY se stejnymi pneu, aku, atd.  big_smile

3

Cenzura :-) - mimo tema

4

Prece jen dodatek k me predchozi zprave. Pokud nebude neco v propozicich jasne volejte prosim Martinu Korinkovi. (telefon je uveden na konci propozic na Masters.cz zde:  http://masters.cz/dispatcher1.php?id=11117759540
Nebo na e-mail korinekm@volny.cz)

5

Pokud mohu reagovat, tak mi Pan Kořínek před časem při telefonickém rozhovoru sdělil ohledně pravidel pro micro na Xray Challange, že může jet libovolný podvozek i libovolné pneu, ale geometricky identické s M18. Jednoduše řečeno pneu nesmějí svojí šířkou přesáhnout šířku pneu M18 a předpokládám, že podobné to je i s šířkou modelu. Vysvětlil mi to tím, že jde o zachování přibližně rovnocených jízdních vlastností modelu. Jde mu o to aby případné jiné modely než M18 neměli například šířku zadních pneu 25mm atd.

6

Ma nekdo zkusenost s tema predepsanyma gumama v desitkach? co to je zac?

7

Osobne ne, ale mely by to byt TakeOff jeste s nizsim profilem jak CS22-33

8

tzn mensi prumer gumy? nebo "tenci" behoun?

9

tzn mensi prumer gumy? nebo "tenci" behoun?

Podle toho jak to rikal Martin, tak by pripadne mel by o neco mensi prumer. Ale nechme se prekvapit pokud to delaly u TakeOff tak to jiste spatna guma nebude.

10

pokud si nekdo pamatuje Corally A, B, ktere se v nasich zemepisnych sirkach pouzivaly pred dvema lety, tak by se melo jednat o tyto pneu. Byla to vyroba Takeoff pro Corally. Vydrz byla lepsi nez Takeoff 27 a daly se sjet az na platno.

Profil plochy. Proti takeoff, ty jsou do "obloucku". Diky plochemu profilu na asfaltu hure zataceji, ale zas se nedela ta hnusna drazka jako u takeoff ...

11

tak jsem si precetl se zajmem pravidla na vyse uvedeny serial zavodu. Komentovat to nebudu. Nedalo mi to vsak a sel jsem na forum xray do sekce Xray challenge. Jsou tam zverejnena pravidla a reporty z cca 12ti zemi.

Par poznatku po prectenitechto pravidel na foru:
a/ naprosto jasna pravidla vylucujici diskusi
b/ nestacil jsem se divit o jake ceny tam v ruznych statech jedou. Jasne deklarovane a rozhodne bohate.

Také jsme zmateni - do Micra asi namontujeme stříďák... tongue

E:1:10 - zmínka o pravidlech EFRA: znamená to, že bude možné použít pouze karoserie, které jsou schválené EFRA? Každopádně už nebude problém s křídlem, jako na předposledním CC?, kdy jeden z vedoucích jezdců Standardu musel křídlo zmenšit, ačkoliv pravidla CC nic takového nepředepisují.

12

E:1:10 - zmínka o pravidlech EFRA: znamená to, že bude možné použít pouze karoserie, které jsou schválené EFRA? Každopádně už nebude problém s křídlem, jako na předposledním CC?, kdy jeden z vedoucích jezdců Standardu musel křídlo zmenšit, ačkoliv pravidla CC nic takového nepředepisují.

1/nemel se dat a krildlo zmensovat
2/pokud podle efra, tak by nesmelo byt pouzito napr. lamborgini

13

Ahojte všichni. Na začátku sezóny jsem se začal těšit, že tady konečně bude seriál závodů, který zohlední opravdové "začátečníky" a nás "seniory" (dle pravidel), kteří s Vámi, ostřílenými závoďáky jezdíme na ohonu a ještě Vám zavazíme - mne to mrzí, věřte. Jenže jak se začaly závody vypisovat, začaly se také překrývat termíny závodů. A už to bylo hotovo. Tím vypadly závody v Prostějově (tam máme nejblíže a i trať je tam pěkná) a také jejich počet pro Moravu se snížil. Z mého pohledu samofinancování jsem viděl také přínos v levnějších ND a zapůjčení setupu. Protože nepředpokládám, že se něco v této věci změní, berte prosím tento můj příspěvek jen jako názor na boardu. Jinak se budu těšit na mnohé z Vás na moravských závodech na asfaltu. Zdraví Vás radek k

14

Osobně si myslím, že je trochu nedomyšlená kategorie Hobby. Pokud ji Martin Kořínek opravdu míní spíš jako náborovku, o čemž svědčí třeba i to povolení pneumatik z dané stavebnice, tak by bylo lépe ji jezdit s vyloženě Stock motory s minimálně 19ti závity (možná spíš ještě více). Takhle to zavání tím, že se určitě najde pár šikulů, kteří dají 17z kotvu do co nejlepšího motoru, načasují "co to dá", zatíží na maximum, vezmou FK05 a holt půjdou tvrdě za vítězstvím. Začátečníka to spíš otráví.

Ale co, stejně minimálně několik závodů pojedu  big_smile

15

závody v Prostějově (tam máme nejblíže a i trať je tam pěkná) a také jejich počet pro Moravu se snížil.

z Opavy nejbliz je senovsky Rajdus cup ne? pokud to dopadne, tak se v lete pojede i Vsetín (zatim bez zaruky)

16

kteří dají 17z kotvu do co nejlepšího motoru, načasují "co to dá", zatíží na maximum, vezmou FK05 a holt půjdou tvrdě za vítězstvím. Začátečníka to spíš otráví.

At si kdo chce co chce rika, tak me se vzdy zavodilo a zavodi s lepsimi zavodniky daleko lepe a pro zacatecnika, ktery ovsem udrzi na rovince rovnou stopu, se svezeni ve skupine se zavodniky z Acka  muze stat dobrou skolou.

17

TO jo, do Šenova to k Tomovi nemáme daleko, ale nemůžeme jezdit jen na tento pohár. Pokud chci aby se kluci naučili jezdit, tak musíme jezdit a závodit a jezdit a ... Takže jezdíme i do Prostějova, Blanska, občas Svitavy (zatím teda jen 1x yikes( ), přemýšlím o Brně ... No a ten Prostějov nám vypadl. I když pan Pekař slíbil, že na net vyvěsí i kalendář Hanáckého poháru. Nicméně o ten XRay den jsme přišli.

18

At si kdo chce co chce rika, tak me se vzdy zavodilo a zavodi s lepsimi zavodniky daleko lepe a pro zacatecnika, ktery ovsem udrzi na rovince rovnou stopu, se svezeni ve skupine se zavodniky z Acka  muze stat dobrou skolou.

Obecně souhlasím a jak jsem řekl, tak se i přes zmíněné námitky Czech Cupu účastnit budu.
Jenže si ale nejsem úplně jistý, bude-li tvůj optimistický scénář platit právě pro kategorii Hobby v CC. Ti skuteční machři pojedou ve 12z Touring Cars, obávám se, že do Hobby se kromě začátečníků spíš přihlásí jedinci, kteří mají velkou potřebu pocitu vítězství, ale na skutečnou špičku nemají  sad

Ale nemalujme čerta na zeď, po prvních závodech se uvidí, kam to směřuje...

19

TO jo, do Šenova to k Tomovi nemáme daleko, ale nemůžeme jezdit jen na tento pohár. Pokud chci aby se kluci naučili jezdit, tak musíme jezdit a závodit a jezdit a ... Takže jezdíme i do Prostějova, Blanska, občas Svitavy (zatím teda jen 1x yikes( ), přemýšlím o Brně ... No a ten Prostějov nám vypadl. I když pan Pekař slíbil, že na net vyvěsí i kalendář Hanáckého poháru. Nicméně o ten XRay den jsme přišli.

ma prostejov nejake nove stranky? ty na swebu aktualne zvou na: 4.závod Hanáckého poháru již v sobotu 5.června (2004)

20

právě o nich také nevím, ale jednou budu panu P volat, tak snad mi něco zodpoví.

21

Ti skuteční machři pojedou ve 12z Touring Cars, obávám se, že do Hobby se kromě začátečníků spíš přihlásí jedinci, kteří mají velkou potřebu pocitu vítězství, ale na skutečnou špičku nemají

Tomu rozumim a ze se do Hobby cpou lidi co tam davno nemaji co delat, proto doporucuji mirne pokrocilim ucat v hlavni kategorii IHMO se tam svezou lepe nez v Hobby.

22

Ti skuteční machři pojedou ve 12z Touring Cars, obávám se, že do Hobby se kromě začátečníků spíš přihlásí jedinci, kteří mají velkou potřebu pocitu vítězství, ale na skutečnou špičku nemají

Tomu rozumim a ze se do Hobby cpou lidi co tam davno nemaji co delat, proto doporucuji mirne pokrocilim ucat v hlavni kategorii IHMO se tam svezou lepe nez v Hobby.

Ta hobby kategorie je asi potřeba. Znám spoustu kluků co by to rádi zkusili, ale mají přehnaný respekt z okruhového ježdění. Znám to podle sebe. Ale hobby ze 17kou mi přijde podivná. Je spousta lidí kteří jezdí stocky na slušné úrovni a ti když uvidí 17kovou kategorii tak půjdou určitě do ní.  No a opravdoví začátečníci budou mít pocit, že někomu zavazí  :?

23

Kluci, nenechte se znechutit několika lovci pohárů a hlavně pokud můžete, tak jezděte! Ono za chvilku příjdete na to, že lovce je možno ulovit. A nebojte se vyšších soutěží, skupiny jsou převážně poskládány podle výkonosti, ve finále už budete skoro všichni na tom stejně, a když konečně zavítáte mezi ty výrazně lepší, tak oni si z počátku hravě poradí. Později si poradí hůř, pak se párkrát ťuknete ve vyrovnaném souboji a v konečné fázi ten kdysi lepší pochopí, že když tě pustí včas, tak míň ztratí. To je koloběh a spolehněte se, že vím, co píšu. Jenom hlavně jezděte kam až si troufnete dojet ..........

24

Veľmi pekná a pravdivá analýza situácie v rc autách všetkých mierok. Začiatočníci nebojte sa, zúčastňujte sa pretekov. Pokiaľ pochopíte pravidlá slušnosti na dráhe tak nebudete nikomu zavazať

25

Ja bych pral tem klukum co se boji jet na zavody, kdyby videli me jeste s mym kamosem, jak jsme jeli na prvni zavody ... to bylo jak z grotesky. Vsechno jsme brali s humorem a v podstate to byl celej den, jeden velky zachvat smichu.

uz jen to, ze jsme jeli se starym podvozkem yokomo, s gumama ktere pamatovali jeste Tyrse na bradlech. Regulator JETI JES 350! (letecky) nabijec ULTRAMAT 5, baterky 6 clanek 7 roku starych 1700mAh, a radio pultovka.
mezi rozjizdkama jsme vzdycky 2x rozdelavali auto domrte, porad se nam rozsypavaly diferaky, trhaly reminky, zadrely loziska ... naklady za ten dan na ND byly kolem 2000 a to nekecam! Faktem je, ze 2. misto ve skupine B ze 3 skupin byla satisfakce jak hrom! A to nemluvim ze to auto jsem koupil 4 dny pred zavodama predtim jsem videl auto leda tak na internetu :-)

takze pokud to clovek nebude zbytecne dramatizovat a bere to v prve rade jako konicka a bavi ho to, tak nevidim duvod proc nejet na zavody ... (samozrejme jiste informace predem o poradani, co a jak .... kazdeho vice uklidni dopredu )