Téma: HPI WR8 Flux
Zdravím, chci se zeptat, zda máte někdo toto autíčko
http://jackie49.rajce.idnes.cz/
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Zdravím, chci se zeptat, zda máte někdo toto autíčko
Zdarec, já ho mám, jen né Ken Block verzi, ale WRC Abu Dhabi Ford Fiesta RS
Ahoj, zatím jsem s tím byl jen 3x jezdit, protože nejsou venku podmínky k tomu aby se dalo pořádně zajezdit...pořád sněží a nikde není žádná větší plocha odhrnutá tak dobře, aby se na tom jezdilo bez strachu o náraz do zmrazků či jízdy v hlubokém sněhu.
Jinak z toho co jsem zatím vyzkoušel můžu jen doporučit, je to super, měl jsem strach že na sněhu nebudou mít žádnou trakci ty asfaltové pirreli gumy, ale je to v pohodě, dá se s tím dobře blbnout, jen je problém pak dobrzdit a nebo udržet auto ve vyšších rychlostech v přimce, ale zatím s tím nelítám na maximum. Udělal jsem si vlastní kryt z tavící folie určené k zatavení papíru, takže elektronika je chráněna. Při první jízdě jsem tam nic nedal a za chvilku byla celá elektronika pod sněhem.
Jestli chceš, hodím sem fotky jak z jízdy, tak i krytu
CO se týče nastavování auta, tak mám ho zatím zvedlé na maximum světlé výšky podvozku což jsou cca. 3 cm, jinak při jízdě po hladkém asfaltu se dá spustit dolů až na cca. 4 mm!
Trošku jsem byl nemile překvapen nalepením nálepek na autě, občas nějaká neseděla dokonale, takže jsem si je musel odlepit a nalepit správně ať je to dokonalý, ale to jsou jen komsetické věci... Teď chci ještě celou karoserii přestřikat bezbravým lakem, aby se na něm vytvořila ochranná vrstva a netrpěly tolik nálepky.
Koupil jsem si k tomu i to USB programovací rozhraní Catle Link a doporučuji ho koupit s tím, protože z výroby je auto nastaveno docela na "prudko" a třeba rozjezdy jsou teď mnohem plynulejši, to samé brzda, která zabírala až moc nereálně a na sněhu by blokovaly akorát kola... teď ju mám na cca. 30% je to perfektní... no dá se toho hodně předělat.
Jinak celkové zpracování podvozku je perfektní, proti tomu nemám námitek.
Baterka co jsi poslal se obávám že se tam nevleze, jsou u ní udávané rozměry 196 mm na délku, ale box pro uložení je tam cca 148 mm. Já mám baterku LRP 4600mAh 30C a vleze tam akorát. Můžu ti večer zméřit přený rozměr boxu do kterého se baterka ukládá.
Byl bych moc vdecny za veskere info, foto popr. video vseho mozneho i nemozneho at vim na co si dat pozor nebo co vylepsit. Ja mam jen nitro Bulleta a tam je vsechno mechanicky takze spis takova strojarina. Oproti tomu tady se vse resi pres elektroniku a do toho ja az tak nevidim, sem spis pres ty hmatatelne veci :-) SW cast budu muset postudovat.
Je treba tenhle Castle link http://www.hpieurope.com/piw.php?lang=e … tNo=100573 nebo muze byt jakykoliv?
Jo přesně ten Castle link mám, ale myslím že to může být jakýkoliv Castlelink, HPI si na to jen hodí nálepku...
Fotky sem hodím snad během zítřka, mám i video natočené, ale to má několik Gb.... A přesně ti změřím ten baterybox
Tak video muzes zkomprimovat v 7-zipu a bude to mit par mega :-), ale i tak diky za vse, uz se tesim na fotky a hlavne na ten bordelkryt :-)
Ahoj, tak na: http://mariosko.rajce.idnes.cz/WR8_Flux najdeš jak fotky z prvního ježdění na sněhu bez žádnéhok krytu, tak potom i samotný bordel kryt
Velikost batery boxu je 148mm na délku, je mírně (cca. v rozmezí 5mm) nastavitelný.
Video se mi nechce komprimovat a někam uploudovat, moc tam toho stejně není vidět, je to točené Gopro kamerou za né zrovna dobrých světelných podmínek.
Teď se mi vyskytl poslední dvě jízdy menší problém a to sice, že auto po chvilce ježdění a hlavně nějakém tom prudšim brždění nebo přetáčivém smyku, se kousne a nechce jet dál... jen začne když přidám plný plyn tak hrozně hrkat a snažit se rozjet, ale bez úpsěchu, motor jen cuká. Servo na řízení běží v pohodě. Když to vypnu na pár minut, zahýbu kabely od regulátoru, tak se to zas spraví a jezdí to dál... Už jsem i pŘenastavoval hodnoty regulátoru na nižší, kdyby baterka nedokázala dodat potřebné napěti, firmware jsem přehrál na původní... no ještě zkusím nastavit nějaké hodnoty a půjdu to vyzkoušet a dám pak vědět. Kdyby kohokoliv něco napadlo, čím to může být budu rád za pomoc.
Diky moc za info a fotky ;-) dodavatel slibil ze do konce unora by mel byt skladem tak snad se to neprotahne :-) Uz se tesim jako maly :-) tak hlavne at se dari a podari se vyresit zminovany problem ;-)
Ahoj jestli to nebylo vodou v reglu kdyz sem videl jak si mel auto plne snehu. Ja jezdil se svou trophy buggy taky dost casto ve snehu a mokru a bez krytu ale minuly tydem sem me to vymstilo jezdil sem asi 15minut a pak zaclo auto cukat a skoro nejelo a po dalsich 10 vterinach vyslehly z pod kapoty planeny nastesti jen asi 4-5 vterin ale regl byl v pr.... . Jeste ze nechytly LIPO to by uz z auta moc nezbylo... Tak radsi opatrne s tim snehem.
Problém už vyřešen. Byl to špatný kontakt na jednom ze tři kabelů, který jdou z motoru do regulátoru...
Zdravim, tak mam obednano - tohodle krasavce (verze Ken Block), nabijecku, zdroj, jednu LiPo (po vyplate dalsi ), castle link... Co se mi muze jeste do zacatku hodit? Jakekoliv navrhy prosim, abych nebyl nahle prekvapen pri prvni, nebo dokonce pred prvni jizdou. Moc dekuju za rady a postrehy.
Tak model konecne dorazil. :-) Par postrehu - bylo treba prenastavit regl, moc se v tom neorientuju tak sem si jen hral - napr. manualni nastaveni LiPo stopu na 3,5V na clanek. Pak mi prisel az moc citlivy plyn/zpatecka, tak sem laboroval s krivkou - mohly by jste poskytnout sve nastaveni? Nekam nasdilet ulozene krivky ci komplet nastaveni. Budu moc rad za prispevky ;-) jinak premyslim nad transparentnim lakem karoserie - zvysit odolnost proti okolnim vlivum, jaky na to mate nazor? Nutnost ci zbytecnost? Jinak zatim jen laboruju, prvni jizda me ceka zitra, zatim sem se jen seznamoval s nabijeckou - prvni nabijeni byla alchymie :-) trosku sem se i bal, ale dopadlo to dobre :-) Az sezenu asistenta/ku tak natocim nejake video ci foto z jizdy ;-)
Zdarvíčko lidi, mám velkou prosbu na vás všechny. V mém WR8 Flux odešel pastorek na motorku (dva zuby se kompletně vylomily) tak jsem si chtěl objednat nové pastorky, ale netušily byste jaký to je problém. Zkoušel jsem několik RC shopů a nikde je nemají a nechtějí ani objednat. Poraďte mi prosím nějaký shop, kde se budou více snažit a pastorky bez problémů objednají a pošlou.
Díky za pomoc
Koukal jsi na www.savage.cz ?
kupit to z ebay.com je casto najlacnejsie a obcas aj rychlejsie ako z domacich e-shopov
Nevim jakej to ma pastorek jestli jako 8mina 1M nebo mensi ale do sve buggy kupuju pastorky od Robison Raceing jsou fakt nesmrtelny, pastorky od HPI me moc nepresvedcily. Zacinam mit uz ocesanej spur ale pastorek drzi a je furt ok.
Kupuju na ebay cenove si myslim i lip nez HPI.
Díky za rady, mrkl jsem na ebay, našel, objednal a byl jsem mile překvapen, že do týdne byly pastorky doma a dokonce bez poštovného! Skvělé! WR8 už zase lítá
Rikas do tydne? To cumim. Bezne to trva ta 2-3 tydny pokud to nebilo UK.
Tak at to jezdi!!!
Zdravim, jake gumy by jste doporucili do blata, na snih a podobne vyziti s timhle vozitkem? Origo slicky se na to moc nehodi :-) Pokukoval jsem po necem takovem http://car.pelikandaniel.com/?sec=product&id=52012 , http://car.pelikandaniel.com/?sec=product&id=37268 , http://car.pelikandaniel.com/?sec=product&id=45581 , http://www.astramodel.cz/cz/katalog/dyn … 26233.html , http://www.astramodel.cz/cz/katalog/rip … 11257.html nebo samotne gumy http://www.astramodel.cz/cz/katalog/dyn … 26238.html - snad pujdou na HPI rafky.
Dik moc za rady
Nejsem si tim dvakrat jistej ale davej bacha na rozmery myslim ze tam byly i buggy kola gumy nejsem si jistej jesli nejsou vetsi aby se ti vesli do blatniku...
No musim asi zajit nekam na prodejnu, protoze popis tech kol je zalostny. Ty pouzivas pouze dodavane kola?
Ja jezdim buggy na te jezdim buggy kola tech sou mraky... dale jezdim truggy a na tu se da obut snad cokoliv protoze ma tak dlouha ramena ze prumer a sirka nevadi.
Na obrazku vidis na truggy se da obut cokolik co pasuje a nicemu to nevadi.
V predu mam kala z monstra a v zadu bezna truggy kola.
Buggy 8minovy kola jsou bezne k sehnani a dela je mnoho vyrobcu. (a maji vsechny zhuba standartni rozmer)
Truggy kola je situace stejna jako u buggy kol.
Ja mam buggy truggy a vim ze truggy kola na buggy nedostanu i kdyz pasuji hexy (sestihrany), protoze by v predu drhly o prahy.
Buggy kola na truggy samo sebou dou ale vypada to trapne (truggy pak vypada jak skateboard)
Ale konecne k veci myslim si ze klasicka kola na 8minovou buggy ti na WR8 nevejdou do blatniku mozna by nevisly ani prahy.
Hledal sem 8minova rally kola myslim ze sem nekde neco vydel kdyz shanel sliky na buggy ale bude toho malo.
Dalsi vec na kterou musis koukat je hex jestli ma WR8 12mm hex nebo 17mm hex jak 8minovy buggy to nevim.
Naposledy upravil: Wormsnake (03. 01. 2014 21:23:11)
Zbezne sem koukl na net a WR8 ma asi kola s 12mm hex a prumem asi 80mm takze buggy kola s 17mm hexem a prumem pres 110mm proste nepujdou ale muzu se i mejlit.
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.