1

Téma: Jaké palivo?

Zdravím, chtěl bych se vás zeptat jaké by jste doporučily palivo pro motor do buggy 1:8 na závody?
bohužel už jsem chvíli spalováky nejezdil a nevím, jak se teď pohybuje kvalita paliv. přemýšlel jsem nad Rapiconem 25%, dřív jsem ho měl a neměl jsem problémy.. ale nevím jak je to teď? popř. jaké palivo by bylo nejlepší?

motory mám LRP ZR.21X a RB WS7 L2G

Xray XB8e'16/Tekin 2050kv/Xerun 150A/Savöx/Graupner X-8N
Xray XB4/Trackstar 5,5/Dualsky XC870TF/Savöx
Team Associated SC10 4x4/Trackstar 4,5/Dualsky XC850TF/Savöx

2

Re: Jaké palivo?

jezdim rekreačně buggy 1:8 a používám Rapicon 16%nitro a nikdy žádnej problém příště se chystám koupit 25% ale musí se přeladit motor a to se mi ted nechtělo...za mě Rapicon ano.

1:10Traxxas Summit  1:10 TT-02 Subaru Impreza   1:10 Relly Carbon fighter Brushless
http://kicison.rajce.idnes.cz/

3

Z vlastnich zkusenosti muzu ted posuzovat rozdily mezi Rapiconem a Tornadem a musim rict ze tornado mi vyhovuje mnohem vic nez rapicon...Uz jsem dost precetl o tom ze Rapicon ma problemy s kolisajici kvalitou ze nekdy je palivo dobre a nekdy hrosi...co se tyce tornada tak po prvnim nastartovani a rozjeti jsem videl rozdil...ikdyz jsem zvolil opet 16% nitro musel jsem trosku stelovat ale vysledek za to stal. Auto se mi zda zivejsi predevsim z nizkych otacek a dosahuje i vyssi rychlosti (mozna subjektivni pocit) ale celkove se mi zda ostrejsi...Pouzivam Tornado Car 16% Clean Power....Na zavody bych zkusil minimalne 20-25% nitra a prave tornado dela i "ostre" palivo na zavody..."Competition".

E: jezdim motor ThunderTiger PRO-21-BX-R (3,5ccm)

Naposledy upravil: h4Wk (22. 05. 2012 07:55:33)

4

Nevím teď jistě.. ale zdá se mi, že jsem kdysi četl, že palivo Tornado dost carbonizuje motor.. nevím jak je to teď.. říkám spalováky už jsem chvíli nejezdil, tak než se v tom zase zorientuju, tak to bude chvíli trvat smile

5

Par dni zpatky jsem resil prave tu "karbonizaci" a bylo mi receno ze palivo s obsahem syntetickeho oleje nemuze karbonizovat motor...psal tam i clovek ktery jezdi tornado uz dlouho a zadnou karbonizaci nikdy nezaznamenal...Mam zatim vyjezdeno neco prez litr, takze zatim nemuzu soudit ale cim dal vice ctu ze Rapiconu se mam vyhybat...

6

Mě se to nezdá ale pokud je to na rekreační jízdu sem tam dráha tak rapicon vyhovuje,pokud ale na závody tak bych zkusil něco dražšího(lepšího?) s aspon 20%nitra.Ale jak řikam Rapicon mě zatim vyhovuje vyjezdil jsem zatim 10l tak uvidíme.

1:10Traxxas Summit  1:10 TT-02 Subaru Impreza   1:10 Relly Carbon fighter Brushless
http://kicison.rajce.idnes.cz/

7

za mě rapikon nebrat.nemohl jsem vubec seštelovat karbec a smrdelo to strašně štíplavě.tak jsem dal tornado a hle jede to jako víno.ten rapikon jsem daval 16 i 25 a strašny.motor jsem měl 5,3ccm a na tornado 25 lítal jako dabel :-)odježděno 43 litru tornada a vše ok.motor ma stale kompresi.ted jsem přešel na elektro z duvodu finančního nabiju baterky a jedu :-))tka mi tu motorek leží, před týdnem jsem ho rozdelal a uvnitř bez škrabance akorat trošku zahnědlí píst na vrchu jinak ok :-)tot muj nazor

E MAXX,XERUN-150A-SD ESC,XERUN-4274SL Sensorless Motor,DX3R
ZMT-16 1/16 4WD BRUSHLESS TRUGGY,DX3R

8

Souhlasim, rapicon smrdel fakt hnusne...jinak bavil jsem se jeste s jednim modelarem a rikal jeho znamy na rapiconu zadrel motor...tezko soudit kazdy at si jezdi co chce smile za me ovsem taky Tornado...80,- vic neni takova hruza kdyz vim ze je kvalitni...

9

Tak rapicon teda nebrat.. přemýšlím že vezmu to Tornado a uvidíme. možná když se naskytne za dobrou cenu třeba Meccafuel, tak bych bral ho. tak zatím díky za rady wink

10

Urcite neudelas chybu s tim Tornadem...ale ber ten "clean power" s 12% oleje...a jeste co jsem postrehl u toho tornada tak drzi lepe otacky ve volnobehu...

11

No mám to na závody, tak možná spíš vemu ten Competition..

12

V tom pripade urcite...ovsem pocitej s mensi zivotnosti motoru...ale s tim asi pocitas...;) jinak znamy jezdil s normalnim palivem a i tak vyhraval smile takze je to o volbe...

13

jojo, ono je to asi jedno, vyzkouším a popř. příště vemu jiné. uvidíme jak bude ve spalovácích dařit smile stejně mám ruky levý, tak je to jedno big_smile ale jde mi o to si pojezdit se super lidma a ta atmosféra je super smile

14

S Rapiconem nemám problém,ale když to tu čtu,měl bych asi zkusit i něco jiného. Jinak mám třicítku. Motor Precirotate PR 21Bs

Losi 8IGHT, Motor Alpha, stanice Futaba 3PK, Personál 5551213, A na hraní Axial SCX 10 smile,