76

Re: TRAXXAS E-Revo VXL nova diskuze

Odpoj postupne servo a motor a zkousej. Pokud se ti to bez jednoho nebo druheho rozjede, muze to byt neco z toho. Pokud ani tak nee, pak reklamace. I sebelepsi veci se nekdy muzou pokazit...

PS: obcas se tu pak dozvime, ze si nekdo spletl auto s ponorkou nebo prepoloval regl a pak nadava, ze to nic nevydrzi. Snad to neni pripad i Tveho kamarada.

XRAY T3R, Traxxas Ken Block, Axial SCX10 Hilux, Axial Wraith, Tamiya Scania R620 - Spektrum DX3E, DX3C, Futaba 4PL
Beta 1400, Multiplex FunCub, Ikarus vznášedlo - Spektrum DX7, FrSky Telemetry
www.mojemodely.cz, www.calcrc.com

77

Ok vyzkoušíme tak jak radíš a uvidíme je pravda že říkal že jezdil i v trávě a to určite dostává víc zabrat regl prý byl dost horký skoro se na něm prý nedala udržet ruka

Dík za radu. Pavel

78

Tomecek napsal:

Akorat ta pojistka je jenom v regulatoru, motor si musis hlidat. wink

Dobre cize treba ten 23 zubovy pastorok? 28 zubov bude robit motorčeku zle?

Losi Micro Short Course Truck BRUSHLESS

79

Pokud budeš mít 28 zubů na 3S, tak z toho budeš mít neřiditelnou střelu, což bude robit zle celému autu

Venom Creeper, EzRun 32 Brushless, Traxxas e-Revo VXL brushless

80

28 zubov ma byt vysia maximalka a nizsie zrychlenie. Takze neriadena strela by to teoreticky mala byt pri 23z.. Lebo uz tomu fakt nechapem.

81

Stahni si RC kalkulacku a sam si jednoduse spocitej, jakou rychlost budes mit pri jakem napeti a prevodech. Cim vic zubu na pastorku, tim vetsi rychlost. Jezdim na 2S se stock prevody a s rychlosti nemam problem. Mam takovej pocit, ze az zkusim 3S, tak mi auto odleti na Mars. big_smile

XRAY T3R, Traxxas Ken Block, Axial SCX10 Hilux, Axial Wraith, Tamiya Scania R620 - Spektrum DX3E, DX3C, Futaba 4PL

82

RC kalkulacku mam uz stiahnutu davnejsie, bohuzial to mi vôbec neodpoveda na moju otazku. Ta znela tak ci ma niekto skusenosti s poskodenim Reva vdaka 3S v kombinacii s 28 zubami.

83

Já mám převod 28/45  jezdím 3S a žádné poškození jsem doposud nezaznamenal.
Podotýkám, že jezdím jenom po silnici, tedy řádný terén.

hmm Traxxas Stampede  hmm Losi Mini 8ight 1/14 4WD hmm Himoto MegaE8MTL Monster Truck hmm  Axial SCX10 II Jeep Cherokee hmm Savage XS Flux VGJR hmm Exceed RC Mad Torque 8x8 Crawler hmm
                                                        http://jackie49.rajce.idnes.cz/

84

Poskozeni reva zavisi jen na tvoji zrucnosti pri ovladani. A samozrejme musis pocitat s vetsim namahanim dilu pri vyssi rychlosti a vetsi teplotou motoru, bude tocit vice otacek.

85

ale nakonec si tam vlastně může dát co chce, když se bude pohybovat v rozmezí tabulky v návodu, tam jsou ty poměry jasné

Venom Creeper, EzRun 32 Brushless, Traxxas e-Revo VXL brushless

86

Máte nějakou zkušenost z domky od INTEGY nebo HR?
Jedná se mi o to jestli když tam jsou už vůle jestli je to na vyhození
nebo se dá udělat nějaký repas? Třeba nějaká vložka nebo tak něco popřípadě
kde vložky sehnat?

Za případnou radu moc dík

Pavel

87

Můžu potvrdit, že ty HR jsou kvalitnější než Integy, ale taky se vymelou. Vůle se dá u obou seřizovat do té doby než kulák projde skrz.
Vložky k opravě se asi nevyrábí, musíš si poradit sám a vložku si vyrobit. Já tak funguju už dlouho a s úspěchem. hmm

hmm Traxxas Stampede  hmm Losi Mini 8ight 1/14 4WD hmm Himoto MegaE8MTL Monster Truck hmm  Axial SCX10 II Jeep Cherokee hmm Savage XS Flux VGJR hmm Exceed RC Mad Torque 8x8 Crawler hmm

88

No tak zkusím něco na přední nápravě vymyslet zadní musí
jít nové půjdu teda do těch od HR díky za radu yikes)

89

Zdravím,

Na ceskych e-shopech se objevuje revik v RTR setu s novou vysilackou. Je lepsi si za ni priplatit i kdyz kupujici nevlastni iphone? Zkratka receno je v necem lepsi nez ta co se davala doposud?

E-revo vxl Brushless ; Rajče, YouTube

90

Otazkou je, co od te vysilacky cekas. Ja osobne bych nejradsi koupil to auto bez vysilacky a tu si vybral sam a uplne jinou.

91

Kamarad si chysta kupovat revika a chtel by to mit vsechno pohromade...Ale krome toho, ze se k ni da pripojit I-věc a vzhledu je asi uplne stejna...

E-revo vxl Brushless ; Rajče, YouTube

92

Zamyšlení... .
Vysvětlete mi, proč má revo vlastně tak složitou převodovku, když to jde udělat mnohem jednodušeji a také levněji - viz STAMPEDE a spousta jiných modelů - ozubené kolo na centrální hřídeli poháněné přímo pastorkem motoru.
Sice se mi líbí, že je tam několik hřídelí, navíc uložených v kuličkových ložiscích, ale uniká mi důvod.

E-REVO VXL (LiPo2S)
LOSI 1/24 SCT (LiPo2S)

93

Na tom podle me neni nic k zamysleni. Ta prevodovka je tam kvuli tomu, aby se dosahno spravneho prevodoveho pomeru k danemu modelu. jedna vec je pomer spur/pastorek a druha vec je prevodovy pomer primo na modelu. Jinakj e to asi spis osobni pohled, mne konkretne ta prevodovka neprijde nejak slozita a uz vubec mi tam nevadi.

94

Tomecek napsal:

Na tom podle me neni nic k zamysleni. Ta prevodovka je tam kvuli tomu, aby se dosahno spravneho prevodoveho pomeru k danemu modelu. jedna vec je pomer spur/pastorek a druha vec je prevodovy pomer primo na modelu. Jinakj e to asi spis osobni pohled, mne konkretne ta prevodovka neprijde nejak slozita a uz vubec mi tam nevadi.

Důvod převodovky je jasný, jenže k tomu právě stačí JEN spur a pastorek a právě jejich záměnou dosáhneš jiného poměru přímo na modelu. Tak k čemu ty další hřídele?
Taky mi to nevadí, jen nechápu tu zbytečnou složitost.

E-REVO VXL (LiPo2S)
LOSI 1/24 SCT (LiPo2S)

95

To neni tak docela pravda. FDR malyho reva je 9, kdezto pomer spur/pastorek je 1,8 (v mem pripade 50/28). Ten nepomer je tu hned videt, to je jedna vec. Dostupnost takoveho spuru a pastorku je pak diskutabilni. A kdybys to chtel dohonit pomerem spur/pastorek, v tu chvili by ses dostal i na jiny cisla motoru...

96

Tomecek napsal:

Dostupnost takoveho spuru a pastorku je pak diskutabilni.

To je ono. Hned mi to nedošlo, ale to určitě bude ten hlavní důvod - dostupnost spuru.
Při té příležitosti mě napadá, že by nebylo špatné, kdyby traxxas lépe vyřešil krytí převodů. Po několika jízdách v prachu jsem měl ve spuru dost zatlačeného bince - až začal pohon zadrhávat. Měl jsem obavu z vylomeného zubu v nějakém diffu, ale naštěstí to bylo jen tohle. Stačilo vyčistit mezizubní mezery (ne dentální nití smile ) a bylo opraveno.

E-REVO VXL (LiPo2S)
LOSI 1/24 SCT (LiPo2S)

97

Ono absence prevodovky by asi resit sla, neco se da dohonit diferakama. Je hodne aut, co nemaji prevodovku. Ale to uz je o tom, ze si vlastne muzes koupit jiny auto. wink

98

Když už jsme u tý převodovky zrovna jsem tam musel měnit jedno kolečko.

99

jackie napsal:

Když už jsme u tý převodovky zrovna jsem tam musel měnit jedno kolečko.

Se polámalo? smile
Co se přihodilo - zub?

E-REVO VXL (LiPo2S)
LOSI 1/24 SCT (LiPo2S)

100

Celé se omlelo- všechny zuby.