1

Téma: LOSI 8IGHT 2.0 EU - stabilizátory nestabilizátorují

Mám na autě stabilizátory, ale nestabilizátorují... vezmu za jedno rameno a ač je stabilizátor úplně povolený,
tak není schopen zvednout druhé rameno. Zvedne se jen lehce ale spíš se kroutí a to je opravdu povolený.
Potřebuji silnější, který by dokázal přetlačit tlumiče - pružiny? Co dělám blbě?
Jinak: existuje nějaká definice pro měkké střední tvrdé stabilizátory?
Představoval bych si to následovně:
Tvrdé = ramena jdou stejně
Střední = rameno zvedané stabilizátorem se zvedne na 60%
Měkké = rameno zvedané stabilizátorem se zvedne na 30%

Je mi jasné, že tato tvrdost bude záviset na nastavení tlumičů a pružin, tzn. stejně silný stabilizátor bude při různých nastaveních tlumičů různě tvrdý. Což ale nevylučuje nějakou takovou definici o které jsem psal výše.

Díky za nakopnutí.

To že jsem paranoidní neznamená, že po mně nejdou.
Savage SS BigBlock 4.6 Kit
LOSI 8ight 2.0 EU - Novarossi TORO NERO .21

2

Re: LOSI 8IGHT 2.0 EU - stabilizátory nestabilizátorují

Nejsem si jistej jestli tě úplně chápu,ale pokud máš přidělanej tlumič tak ten stabilizátor ho určitě nepřetlačí.

3

No z logiky věci by měl asi pomáhat udržovat kola v zatáčce na zemi, takové synchro ramen... takže je pravda že přetlačování tlumičů je asi blbost jak jsi správně mezi řádky podotknul smile

OK, tedy jen pro upřesnění:
Znamená to, že pokud tedy stabilizátor povolím tak, aby mohl jezdit v uložení volně (tzn. poloha jednoho ramene se přenáší na rameno druhé snáze), je stabilizační účinek vyšší než když ho přitáhnu?

To že jsem paranoidní neznamená, že po mně nejdou.
Savage SS BigBlock 4.6 Kit
LOSI 8ight 2.0 EU - Novarossi TORO NERO .21

4

Ahoj . Ten rozdíl poznáš až když je auto ne zemi. Není to tak,že by ramena byly spojené na tvrdo . Ten drát taky pruží,a nadzvednutí druhému rameni jen pomáhá. Pokud by jsi najel rychle do zatáčky,tak bys prakticky jel po zemi podvozkem. nikoli kolama. To podle náklonu. Projeť to,a jestli se ti bude v zatáčkách točit na bok,tak ˇ(zkrať) pružinu-drát.

Traxxas Summit 4WD Ezrun 2700 ot/V -regl Foxy 120 A
AT-10 2 WD
www.milou1.rajce.idnes.cz