1

Téma: Spalovací motor pro buggy 1/8

Prosím o kvalifikovanou radu, zkušenosti a doporučení výberu spalovacího motoru 3,5 ccm pro závodní IC buggy 1/8.
Z pohledu mého, jako mechanika, požaduji zejména spolehlivost, stabilní chod a aby vydržel aspoň letošní závodní sezónu (cca 10 závodů). Pilot chce samozřejmě slušný výkon. Cena je až na posledním místě. Díky.

2

Re: Spalovací motor pro buggy 1/8

10 závodů - tj přes 20l paliva nevydrží skoro žádný motor aby byl 100%spolehlivý a nechcípl smile Jo mužeš narazit na nějaký extra (1/100) který třeba vydrží ale spíš s tim nepočítej smile Mě nikdy motor nevydržel více jak 15l a byl 100% spolehlivý smile
Samozřejmě ten motor vydrží třeba i 30-40l ale chcípá smile

Naposledy upravil: Dave (08. 03. 2012 11:47:59)

3

Loňskou (naší první) sezónu jsme používali 5-kanál WERKS. Kromě výměny svíček a jedné výměny ojnice kvůli zvětšující se vůli byl OK. Necháme ho dojezdit v XB808. Do nové XB9 chceme zkusit něco nového jako např. OS, Novarossi, apod. Hledáme proto radu někoho zkušenějšího, kdo už má za sebou více sezón a více typů motorů.

4

Ja jsem jezdil Ninju. Je to OS a protoze jsem naprosty pako co se tyce ladeni a podobne, tak jsem z tohohle motoru byl nadsenej. V zasade pokud venku nebylo 40stupnu, tak jsem jen menil obcas svicku a lil palivo.

Vydrzel az do smrti nejakejch 20zavodu... ale fakt je, ze 2l na zavodech fakt nevyjedu

5

Děkuji všem za rady zde na fóru i mimo. Pokud vynechám různé prodejce a zprostředkovatele, kteří se snaží nabídnout tu svou značku, tak se všichni ostatní vzácně shodli na OS. Dražší, ale bezproblémový, stabilní chod, kvalitní, vydrží, atd. To je to, co jsem hledal. Takže jsem to už nevydržel a mám objednaný: OS MAX - 21 XZ-B Ceramic (tuning/černá verze).