Re: Equilibrium 3.5
No tak se pochlub, co si provedl. To napeti si nameril dobre, takze me docela zajima, kde byla zrada...
Beta 1400, Multiplex FunCub, Ikarus vznášedlo - Spektrum DX7, FrSky Telemetry
www.mojemodely.cz, www.calcrc.com
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Stránky Předchozí 1 2 3 4 5 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
No tak se pochlub, co si provedl. To napeti si nameril dobre, takze me docela zajima, kde byla zrada...
:-D zrada? No v mé... Důslednosti? Když se podívás na tu desku, tak je levý horní šuplík popsaný: 2S-3S. No a já tu svoji 2S dal na konektory pod tím 2S... :-) ale jaksi jsem mínus neměl na mínusu... :-D
Ahoj,
rozhoduji se mezi Equilibrium 3.5 a RAYTRONIC C14. Potrebuju sdruzit dohromady vse ... 8cl NiMH do vysilacek, 6cl NiCD do aut, 4cl 150mA do Losi Micro-T i LiPol 2S-3s do letadel.
Equilibrium 3.5 se mi libi trosku vic, jednak konstrukci, druhak parametrove. Jenze se mi nikde nedari docist, jaky je krok pro nabijeci/vybijeci proud. Raytronic to ma 100mA/10mA, coz by se mi pro 150mA baterku hodilo vic. Navic ma Delta-Peak v rozmezi 5-25mV, kdezto Equilibrium 5-20mV.
Muze mi nejaky vlastnik rici, jak to je s krokem nab/vyb?
moc dik
mech1
Koupil jsem si před pár dny tuhle nabíječku a chtěl si naformátovat NiMH baterku ale při vybíjení na program CYCLE se to zastaví na 0,12V a vybíjecím proudu 0,1A a po nějaké chvíli to zahlásí Battery check batt connect err. Neměl už někdo tento problém?
Mám tuhle nabíječku zhruba týden a funguje naprosto bez problémů.Byla mi i doporučena a za tu cenu je supr.
A zkoušel jsi formátovat baterky?
Zkoušel a jde to vpohodě.Tak je možný,jestli nemáš nějaký vadný kus
Spis spatne nastavene. Jake mas nastavene napeti do ktereho ti to vybiji?
Mam nastavený :NiMH baterii a vybíjim to 1A a dneska co jsem to pozoroval při vybíjení.Tak to vybíjí mojí původní 1800mAh baterku až do 0.12V a 0.1A.Takže to asi tak bude normální.Jinak baterku dávám na vybití až když s ní začne autíčko poskakovat.A hodnotu co to z baterky dostalo bylo 690 a vybíjelo to pres 80minut.Pak to hodilo BATTERY CHECK BATT CONNECT ERR.Ale baterku jsem pak nabil a funguje vpohodě.Tak nevím čím to je.
Kdyz jsem mel nastavene vybiti od vyroby na 0,12V tak mi to hazelo stejnou hlasku a cyklus dal nepokracoval takze si myslim ze vybijet to do 0,12V asi neni to prave. Myslim ze to je napeti na clanek takze jsem to nastavil na 1,2V a uz to jede normalne nastaveny pocet cyklu nabiti a vybiti. Po poslednim vybiti jsem zmeril napeti na baterce a odpovidalo to cca souctu napeti vsech clanku. Pri plne nabite baterce vychazi neco malo pres 1,4V na clanek.
Příště zkusím nastavit na manual hodnotu jak jsi dával ty a uvidím.Zatím jsem to zkoušel jen na AUTO.
Vsiml jsem si ze na program cycle to bere parametry ktere nastavis v programu charging a decharging.
Musím pořádně při příštím nabíjením prohlídnout zatím se s tímhle seznamuju tak hodně nechávám na automatice.
Tak to jsme na tom stejne s tim seznamovanim.
Pokud na něco zajímavýho příjdeš tak dej vědět,budu rád za každou radu.RC autíčka mě začínají víc a víc bavit.
Vsiml jsem si ze na program cycle to bere parametry ktere nastavis v programu charging a decharging.
Přesně tak. Taky mi to poprvé vybilo na 1,2V , musíš jen vše správně nastavit. Třeba při vybíjení baterie mačkej šipku(DEC nebo INC) a uvidíš nastavené parametry. Vybíjej jeden článek na 0,9V takže třeba šestičlánek na 6x0,9V
Naposledy upravil: CzJoe (31. 12. 2012 14:25:18)
CzJoe:takže nastavujes ve vybíjení třeba 0.8A a 0.9V ?Chápu to dobře
CzJoe:takže nastavujes ve vybíjení třeba 0.8A a 0.9V ?Chápu to dobře
Já to vybíjení nastavuju na MAX. tj.2A. Mám spalováka, takže používám tužkovky a článek do rotostartu vše Nimh.
Nové baterie jen vybiju a opět nabiju 1/2C. Někdy 1/5C když je čas. Já se s tím nějak moc už nemazlím. Myslím si, že to nemá cenu.
Nabíjet přestanu když je baterie vlažná(teplá). Protože ne vždy je deltapeak spolehlivý, navíc je u každého článku jiný. Někdy nastavím 5mV a baterka se ani nezahřeje a přestane nabíjet a někdy zase hoří. Zkoušel jsem i tužkovky různě označit, spárovat podle kapacit atd. Ale jak říkám, pro mě nemá cenu se s tím babrat při ceně článku 40-50,- kč.
Co se týče velkých accupacků (6článků)tak ty nabíjím co nejpomaleji 1/10C. Nabitý článek začne hřát, ale ne natolik aby se poškodil a ty nenabité se dobijí na max. Takže se srovnají.
1C u baterie kapacity 2000mAh=2A
1/10C=0,2A
Zdravim, mohli by jste mi u nabiječky Equilibrium 3.5 upřesnit v úvodním nastavení, jaké hodnoty a podle čeho mám nastavit hodnoty u funkcí NiXX Sensitivity D.Peak a Input Power low. Konkrétně pro srovnání, kolik bych měl nastavit u baterie 5000mAh 7.2V NiMH, kolik u baterie 4200mAh 7.2V NiMH a baterie 1800mAh 7.2V NiMH.
Dále bych měl dotaz, když programuji Cyklování NiMH, zadám nabijení/vybijení či naopak, nabijecí proudy a to samotné číslo vpravo dole je počet cyklů? V návodu se uvádí, že lze ještě nastavit typ cyklování - to znamená co (nebo je to číslo vpravo dole - kde by potom byl počet cyklů).
Ahoj.
Nejsem moc zkušený co se týká nabíječek, ale D.Peak nastavuju na 5mV, někdy na 6mV, když nabíječka ukončila nabíjení a akumulátor nebyl ještě vlažný.
Input Power low je napětí, při kterém přestane nabíječka nabíjet, pokud napětí na ZDROJI-vstupu (např. 12V Akumulátor v autě, na závodech atd. no prostě když to nemáš doma na 230V a trafu) poklesne pod tuto hodnotu. (asi z důvodu aby jsi taky nastartoval auto kterým jsi na závody přijel). Ale to je jen moje domněnka, opravte mě prosím pokud to taky není.
Zbytek později. Není čas.
Zdravim, uvedenou nabiječkou se mi stále nedaří nabít baterie na potřebnou kapacitu. Baterie mám tři, 2x 5000mAh 7.2V NiMH a 1x 4200mAh 7.2V NiMH. Po ježdění vždy baterii dovybijim a nabijim. Bohužel, když vemu např. jednu z těch 5000 (nastaveno vybijení 1,5A a nabijení 3,5A), tak se mi při prvním cyklu nabije na 1482, po druhém na 2491, po třetím na 2782 a při čtvrtém již zas jen na 2746. Ikdyž nabijecí a vybijecí proud změnim, zatim se mi podařilo baterii nabít pouze jednou na cca 4700 a na nabiječce se rozsvítilo FULL (a to stejně až při čtvrtém cyklu).
Kde dělám chybu, nabiječku mám snad nastavenou správně, baterie jsou nové.
Zvyš DeltaPeak!
Díky CzJoe, bylo to tím. Měl jsem tam nastavenou hodnotu dle toho jejich nic neříkajícího přiloženého návodu. Dal jsem DeltaPeak na max a obě ty větší baterky se nabyli skora na 5100 a ta slabší na něco málo přez 4000.
Ahoj,
prosím někoho o radu.
Mám Equilibrum 3.5 a lipolku 7,4V 5000 mah.
Když tam nastavím nabíjení s hranicí 5000mah a nabít 4A, 2S ,tak mi to nabíjí
nakonec na 8,4V a nejvíc tam mám třeba 2470 na displeji.
A s balanc.nabíjením to stejný.
Co tam mám blbě nastavený???????????Díky
Nebo to je jen kolik chybělo do 5000mah? do kapacity?
Nebo je mám nabité místo 5000mah jen na 2470mah a pod.?