1

Téma: Tahový startér - Buggy 1:8

Dobrý den
Mám dotaz ohledně tahových startérů. Mám stařičkou buggy 1:8 Enigma XS (asi od Protechu). Bohužel mám zničený tahový startér. Zkoušel jsem ho opravovat, ale bohužel to nejde. Na mém startéru je napsáno 21 performance. Lze tento tahový startér nahradit jiným? Našel jsem podobný od HPI (21 big block). Bohužel si nejsem jistý, jak se rozlišují tahové startéry všeobecně, nebo kde bych tyto informace mohl najít.

2

Re: Tahový startér - Buggy 1:8

Sorchan napsal:

Dobrý den
Mám dotaz ohledně tahových startérů. Mám stařičkou buggy 1:8 Enigma XS (asi od Protechu). Bohužel mám zničený tahový startér. Zkoušel jsem ho opravovat, ale bohužel to nejde. Na mém startéru je napsáno 21 performance. Lze tento tahový startér nahradit jiným? Našel jsem podobný od HPI (21 big block). Bohužel si nejsem jistý, jak se rozlišují tahové startéry všeobecně, nebo kde bych tyto informace mohl najít.

Pokud budeš jezdit s tímhle autíčkem nebo jakýmkoliv jiným nitrem 1:8, pořiď si elektrický startbox, ušetří ti čas, nervy a tenisový loket :-)

XRAY XB808, RB C6, Spektrum DX2

3

Dobrej,

mám na opravě motor Kyosho GXR28. Ale ten tahový startér je strašná věc. Nevíte někdo o něčem čím by se ten motor dal vzádu místo toho víka se startérem natvrdo zaslepit. A nebo předělat na startování přes nějaký ořech?
V poslední řadě bych pána přesvědčil na startbox.

4

TO: Sorchan

Než měnit tahový startér, který je náchylný k poškození a cena nového se pohybuje v rozmezí cca 500-700 Kč, je nejlepší volbou koupě staršího startboxu (do 1000,- Kč se vejdeš). Nejlepší je si dát inzerát na modelbazar.cz. K tomu gelovou baterku - osobně jsem používal tuto http://www.uhabakuka.cz/index.php?de=1172, ale všeobecně je to jedno jaká.

Tahový startér rozebereš, kompletně vykucháš, odmastíš a tu díru ucpeš silnější vrstvou silikonu - osobní zkušenost a silikon tam vydržel do konce životnosti motoru.

TO: letsurf

viz.: návod výše v tomto příspěvku.