226

Re: Jakou nabíječku?

ZIPPY Flightmax 5000mAh 2S1P 20C
Kdybych koupil tuhle baterku (do Stingera), můžete mi doporučit nabíječku? Vůbec se v tom nevyznám takže bych ocenil jednoduchou obsluhu, a pokud možno komplet který zapojím jedním koncem do sítě 220V a druhým do baterky smile Děkuji

227

napr. raytronic C14

Mám: Xray XT8,    FlySky-GT3C, Raytronic C14,    (losi raminator na predaj)
Bolo: himoto emxt-1, HPI firestorm flux, Savage flux XL
http://foxo66.rajce.idnes.cz/

228

ok, baterku budu kupovat v hobbyking.com tak nebylo by doporučení na nějakou kolem 30 USD? 1800,- za nabíječku nedám smile

229

Za 30$ sice nabijecku koupis (treba Turnigy Accucel-6), ale bez zdroje. A kdyz si k tomu prictes cenu zdroje, na tech 18 stovkach budes stejne.

XRAY T3R, Traxxas Ken Block, Axial SCX10 Hilux, Axial Wraith, Tamiya Scania R620 - Spektrum DX3E, DX3C, Futaba 4PL
Beta 1400, Multiplex FunCub, Ikarus vznášedlo - Spektrum DX7, FrSky Telemetry
www.mojemodely.cz, www.calcrc.com

230

Tak nakonec jsem pořídil Raytronic C16
Nabíjet budu nové Turnigy 5200mAh 2S 30C LiPol Hard Case Car
Nějaké rady, postřehy pro nabíjení k ní od zkušených...?

Traxxas Stampede 4x4 VXL-RPM ramena+zadní těhle,poloosy kov, 2S Lipo 5200mAh/3S Lipo 5000mAh

231

Jednoducha rada.Pripoj k nabijecce a naper to do ni 1C (5,2A) a jdi jezdit.Nekdo tady do cajny rve i 2C,ale dle me je to zbytecne trapeni.

GOOO Ansmann jen GOOO!!!

232

Přečetl sem pár článku o nabíjení a Lipo..přemýšlím jestli mám na nabíječce nastavit třeba jen 5 100mAh nabíjení kvuli šetrnějšímu přístupu k ní.Jen nevím na kolika mě regl. VXL-3 odstaví abych baterku moc nevybíjel..
Dneska asi bude 1. nabíjení tak at začnu správně..:)

Traxxas Stampede 4x4 VXL-RPM ramena+zadní těhle,poloosy kov, 2S Lipo 5200mAh/3S Lipo 5000mAh

233

Taky jsem pořídil tyto Turnigy 5200 mAh 30C. Při prvním nabíjení si to vzalo tak 2.5 Ah. Bohužel mám na reglu tovární nastavení 3.3V na článek a to bych řekl, že je málo. Pípáky na HK v době nákupu neměli a tak jsem počkal, až mi to shodí regl. Koupil jsem celkem 4ks a všechny byly doré, rozdíly před i po nabíjení do o10mV.

Savage Flux HP, 2.4G, E-Revo Brushless, Savage XS SS, Axial Wraith, Latrax Teton,
Night Crawler, TRX-4

234

zatím nic neřeš. 3.3V je v pohodě, ptž tj. v době nej. odběru, tzn., že dáš plenej, kelsne na 3.3V, auto to zastaví, ale ve skutečnosti tam je třeba 3.5V, 3.6V.

Naposledy upravil: Jelass (18. 03. 2012 00:01:12)

235

Já ji vyplašeně hned po jízdě měřil a měla 6,95 a po cigáru 7,1V takže mě regulátor odstavuje kolem 3,5V ...?

236

Musíš si uvědomit, že regl odstavuje při zátěži (jízdě) - po zastavení (bez zátěže) napětí ihned vyskočí nahoru - jak píše Jelass
Je to v naprostém pořádku, regl Ti odstavuje na pohodu -  v klidu jezdi a užívej si to wink

Savage FLUX HP tuning - Futaba 4PL  / Multiplex Funcopter v2         byl E-Savage
naše RC kalkulačka        Foto   Video

237

Jj..v pohodě.Jen sem informoval..:)Neví někdo při kolak přesně VXL-3 odstavuje..?Jen pro zajímavost.

238

Nevim presne, jakej regl mas ty, ale Velineon VXL-3m vypina pri 3,2V/clanek.

XRAY T3R, Traxxas Ken Block, Axial SCX10 Hilux, Axial Wraith, Tamiya Scania R620 - Spektrum DX3E, DX3C, Futaba 4PL
Beta 1400, Multiplex FunCub, Ikarus vznášedlo - Spektrum DX7, FrSky Telemetry
www.mojemodely.cz, www.calcrc.com

239

Mám tam Velineon VXL-3s
Tak to je o.kVzhledem k výdrži baterky sem ale čekal že to vypíná dřív...nebo tomu dávám moc kudlu no..:)

240

Ahoj,

na doporučení a hlavně z finančních důvodů jsem se rozhodl pro koupi nabíječky z HK. Nicméně, jezdit chci co nejdříve a asi by se hodila i nějaká záruka, tak se chci zeptat, zda mnou vybraná (a občas zde i doporučovaná) nabíječka je opravdu dobrá volba, případně zda mají další adepti nějaké výhody.

Moje vybraná kombinace:
zdroj: Turnigy T-20Pro Quality 16A Power Supply 180~240V (220W)
nabíječka: Turnigy A-6-10 200W Balance charger & discharger

Další možnosti, které mi připadají stejně kvalitní, resp. podobných hodnot:
Equilibrium PROFI 2,0 nabíječ 350W
RAYTRONIC C30 nabíječ
E-STATION nabíječ BC6-10
GRAUPNER - ULTRAMAT 18 nabíječ

Hrubým srovnáním dostávám prakticky shodné výsledky. Asi se hodí připojení na PC (pokud to má nějaký význam), měření odporu jednotlivých článků (pokud to může něco pomoci) apod. Chci, aby nabíječka roky šlapala a nemusel jsem brzy kupovat silnější, jinou, s nějakou funkcí apod. Proto se chci ujistit a případně vyšší cenu překousnu.

Díky za každý námět či připomínku, Mořeplavec

LRP S8 BXe Team + Mamba monster 2200 + GT3B
Equilibrium PROFI 2,0 350W, Dualsky 6S@4450

241

Ahoj, ta nabíječka Turnigy kolem mě běhala v dost exemplářích, fungovala vždy spolehlivě. Můj konkrétní kousek měl problém s jedním tlačítkem, rozděláno, podloženo, OK.

E station nápadně připomíná Turnigy, casem i názvem... jen cena je nečekaně 2x vyšší.

Měření odporu článku je věc, která se jistě hodí, může předčasně signalizovat jeho větší opotřebení. Každopádně s těma rokama používání.... Nevím, jestli se takhle ještě dělají věci big_smile