1

Téma: servosaver summit

Zdravím Pánové. Dá se nějak nastavit tuhost pružiny,která nahrazuje savery přímo na servech ? Mám pocit,že mi to v tom plastovém náběhu při zatočení proklouzne. Serva mají plnou výchylku,ale na kolech se to projeví jen málo,a jen do jedné strany. Pred tím,než jsem rozdělal auto to nedělalo. Teď jsem 4 M poloměru při zatáčení. Hrůza.

Traxxas Summit 4WD Ezrun 2700 ot/V -regl Foxy 120 A
AT-10 2 WD
www.milou1.rajce.idnes.cz

2

Re: servosaver summit

Nastavit tuhost nee, ale ta se koupit tvrdsi.
PS: je tu vlakno primo o summitovi wink

XRAY T3R, Traxxas Ken Block, Axial SCX10 Hilux, Axial Wraith, Tamiya Scania R620 - Spektrum DX3E, DX3C, Futaba 4PL
Beta 1400, Multiplex FunCub, Ikarus vznášedlo - Spektrum DX7, FrSky Telemetry
www.mojemodely.cz, www.calcrc.com

3

Jo. Ale v tom jsem jsem nenešel odpověď na momi otázku. Hodně hledám,než se ptám. Dík za radu. Sám nevím,jaká je tam tuhost,takže nevím,jakou koupit.

AT-10 2 WD

4

No tak se nikomu asi ještě tato otázka, nebo problém...jak to nazvat, nikdo se tím ještě nezabýval..
Je to asi možné ne??
Já mám Savage, tam se ale pružiny neměnily, ale tvrdost se štelovala přitahováním šroubovací podložkou na vlastním sloupku servo saveru

5

U summita je to natvrdo. Stáhnutá pružina mezi dvě osky na tvrdém dorazu. Šlo by to maximálně povolit.

AT-10 2 WD

6

Jj, uz jsme to s nekym resili. Standardni pruzina je soucasti rizeni pod kodem TRA5344. Da se potom dokoupit tvrdsi pruzina s oznacenim TRA5344X. Ale ta pruzina je opravdu o dost tvrdsi a vice trpi serva...

XRAY T3R, Traxxas Ken Block, Axial SCX10 Hilux, Axial Wraith, Tamiya Scania R620 - Spektrum DX3E, DX3C, Futaba 4PL

7

Je to tak. Teď jsem našel na E... C...-ru upozornění,že musím dokoupit lepší serva. Jdu hledat něco kolem 2 x 10 kg. Doufám,že to stačí,a že je utáhne BEC.

AT-10 2 WD

8

servo stačí jen jedno,třeba savox SC-1256TG ale to určitě víš když hodně čteš a řeš věci o summitu v temátu o summitu dozvíš se toho víc než tady

http://lancer76.rajce.idnes.cz/
Traxxas summit mamba monster 2200kv spektrum DX4S- Axial scx10 chevrolet blazer spektrum DX3C

9

ještě jedna věc mě zaujala,máš v podpisu napsáno Kompromis je pro blbce a uvědomuješ si že summit je kompromis mezi revem a crawlerem?

Traxxas summit mamba monster 2200kv spektrum DX4S- Axial scx10 chevrolet blazer spektrum DX3C

10

Souhlas s lancerem, radsi si kup jedno poradny servo, doporucuju neco okolo 20kg

11

Takhle jsem o tom nepřemýšlel. Ale revo je přece na stejném podvozku jako summit. Žádný kompromis. Servo objednám hned,jak najdu aspoň dva lidi,kteří se shodnou na jednom typu. Zatím je to bytva. Ale ty kg. Sedí.

AT-10 2 WD

12

ano summit je na stejném podvozku jako revo ale dá se využít jako crawler což revo v žádném případě není,takže je to kompromis!

Naposledy upravil: lancer (08. 06. 2011 13:06:39)

13

Jako crawler jsem ho nekupoval. Chci jezdit na dráze. Jen musím koupit servo,pružinu do saveru,a gumy. Ale téma je o saveru.

AT-10 2 WD

14

Summit neni na drahu, ale to jen tak na okraj. K tem servum - Muzu doporucit Hitec, cenove dostupnejsi Savox nebo cinskej BlueBird

15

Dík. Mrknu na ty Hitec. Ještě mi řekni,proč není na dráhu,když má podvozek jako závodní revo. Můsím kromě převodových poměrů měnit ještě něco ?

AT-10 2 WD

16

Hitec je vyborna volba, taky dost draha. Nejde ani tak o prevody (neni to to nejdulezitejsi), jako o kola, kastli a hlavne vahadla. Podvozek je sice z reva, ale diky LT vahadlum ma savit vysoko teziste a v kazdy zatacce ho otocis. Pak samozrejme stredovej dif, aby auto lip zatacelo a dobre se rozjizdelo. No a kdyz vsechny ty upravy udelas, tak zjistis, ze si z toho udelal revo... big_smile

17

Krom středového difu. Tyče vahadel se určitě dají prodloužit ne ? Kola určitě taky koupím,ikdyž zatím nevím kde. Pak ještě kastle. Můžu jí nechat levně udělat lehčí. Co ty převody ? Nechci ho prodávat abych si zajezdil na dráze s profíky

AT-10 2 WD

18

proč sis koupil drahého summita když hceš revo?a jezdit po dráze s titanem to taky není nic moc tam zainvestuj!

Naposledy upravil: lancer (08. 06. 2011 15:11:36)

19

Ale já nechci revo. Chci jezdit se summitem. Na to  jsem ho koupil. Prodloužení tyčí vahadel je korunová položka. Motor Mambu ? Snažím se všechno předimenzovat něco kolem 4000 kv ?

AT-10 2 WD

20

Tak jsem si koupil Ferrari 458, fakt super auto, budu s ním jezdit do lesa na dříví, co mám všechno upravit?
No to musíš ............................. ale není to auto do lesa, to sis měl koupit traktor......
Ale já nechci traktor a ne a ne a ne, chci jezdit s ferari a taky budu.............
teda sorry za ot, ale musel jsem,.
Milou, já Tě opravdu nechápu tongue

Savage FLUX HP tuning - Futaba 4PL  / Multiplex Funcopter v2         byl E-Savage
naše RC kalkulačka        Foto   Video

21

někde si psal  že dřív čteš než se ptáš,tak to začni dělat,a přidej trochu fyziky.co si myslíš že udělá sammit když do něj dáš motor 4000kv napadá mě jediné exploduje,na origo převod pojede asi 90km/h to dlouho jezdit nemůže

Naposledy upravil: lancer (08. 06. 2011 16:02:33)

22

milou napsal:

Krom středového difu. Tyče vahadel se určitě dají prodloužit ne ? Kola určitě taky koupím,ikdyž zatím nevím kde. Pak ještě kastle. Můžu jí nechat levně udělat lehčí. Co ty převody ? Nechci ho prodávat abych si zajezdil na dráze s profíky

Jaky prodlouzeni tyce vahadel? Ja psal, ze musis vymenit vahadla. Prevody ted vubec neres a lehci kastli taky nee. Jdi si nejdriv s tema profikama zajezdit a pak sam zjistis, ze summit k tomuhle stylu jizdy vubec neni urcen

23

Omlouvám se za klam. Chtěl jsem zkrátit ty tyče,které vedou od vahadel k úchytum na nápravách. Tím přece snížím světlou výšku ne ? Ať nejsem pořád na střeše. A o stříďákách vím jen málo. Proto jsem se ptal. Nikde tu není třeba vzorec pro výběr motoru. Třeba z pomeru převodů,váhy,D kol.....  Pomůžete mi to dořešit ?

AT-10 2 WD

24

Zkracenim tyci sice snizis svetlou vysku, ale nezmenis chovani podvozku. To se upravuje vahadlama. A o tom ostatnim, jdes na to ze spatne strany. Vzorec pro vyber motoru neexistuje - motor a regl se vybira podle modelu (velikost, vaha, urceni).  Teprve potom podle motoru a prevodu v modelu se urcuje pomer pastorek/spur. A doresit se to vsechno da ve vlakne o sumcovi...

25

Ok. Teď ještě poslední otázka k úpravě. Jak se liší ty vahadla které potřebuju od těch,které mám,a kde je koupím ? Fakt dík

AT-10 2 WD