1

Téma: SC 1/16 - Traxxas vs. Losi

Ahoj. Uvazuji o Traxxas 1/16 Slash 4WD VXL. Dokonce jsem pres SZ otravoval i mistniho matadora Nohu, ale k veci.
Mohli byste, Vy zasveceni, porovnat Traxxas 1/16 Slash 4WD VXL a Losi 1/16 Mini SCT?
Slash se neboji vody, Losi ma vodeodolny jen regl, ale je levnejsi a pracuje na 2,4 GHz. Obe pak shodne maji regulator zamezujici podvybiti LiPo, brushless motor. Slash je 4WD, Losi 2WD, ale to je spis jen konstatovani nijak neovlivnujici souhrn cons/pros. Pak uz jen takova poznamka pod carou: Losi je o chlup mensi, ale ma vetsi rozvor.
Dik. M.

http://losi.com/Products/Default.aspx?ProdID=LOSB0208
http://traxxas.com/products/models/elec … lash1164wd

P.S. Scarebeus, mohl by ses misto zamykani spise vyjadrit k dotazu? Jestli to chapu spravne, tohle je verejne forum a jistemu opakovani se nelze vyvarovat, ale odkazovat nekoho, aby si procetl 150strankovou diskuzi, aby nasel odpoved, kterou tady asi kazdy druhy vi, mi prijde prinejmensim usmevne.

2

Re: SC 1/16 - Traxxas vs. Losi

Usmevne je, ze jsi liny a jeste to priznas. Nechapes totiz princip. V tech 150 strankach je nejenom odpoved na dotaz, ale mnohem VIC. Ale to pochopis, az tech 150 stranek prolouskas.

K temhle autum ti nepodam zadny komentar. Ani jedno jsem nemel a ani nevidel.

A pokud tu nenajdes nekoho, kdo by mel obe dve (coz je skoro jasne, ze nikoliv), tak ti tu nikdo taky moc neporadi. To neber nejak spatne, ale ptat se, jestli je lepsi Mazda nebo Honda ti taky nepomuze. Mazdaci reknou Mazda. Hondaci reknou Honda. A jen mizivych par jedincu to muze porovnat.

Podle me ani jedno auto nebude spatna volba. Nejdriv se zamer na pohon, 4WD je uplne neco jineho nez 2WD. A SC trucky v realu jsou 2WD...

Poznamku o "verejnem foru" budu ignorovat. Jsme forum. Tecka. Je vlastneno soukromym subjektem a mame zde konkretni pravidla. Bud je budes dodrzovat nebo poneses nasledky tak jako vsichni, kdo je nedodrzovali. Mame na to pravo.

3

podle textu te odhaduju na studovaneho cloveka,
neber proto prosim toto jako pokus o urazku nebo zesmesnovani, ale vis o funkci "zobrazit vysledky hledani jako prispevky" ? standartně je zatrhle zobrazeni temat a to toho clovek opravdu moc nenajde...

co ja sem se nacetl, nez jsem si teto moznosti vsimnul... big_smile

ps: ja sem si precetl ve sve dobe vsech 90 stran o e revu, nez sem ho koupil + dalsich x desitek stran o nabijeckach lipolkach a vselijakych pitomostech... ;-)

pss: nemyslim si, ze kazdy druhy tady na foru ma slashe i losinku aby ti mohl poskytnout opravdu nejake smysluplne srovnani obou aut...

4

No to jsem rad, ze tazatel zjisti, ze se myli on a ne my.

150 stranek je uplny prd oproti 1100. Znam fora, kde jsou vlakna opravdu takto dlouha a NIKDO si nedovoli proti tomu neco rikat. Naopak se tam vyjadruji ve smyslu, ze se TESI, az si vsechno proctoua budou bohatsi o spoustu informaci.

A k autum - pokud jsi nazivo nevidel rozdil mezi 2WD a 4WD, tak se s nekym z fora domluv a jdi se na to podivat, treba ti to i pujci. Rozdil je opravdu tak propastny, ze je dobre to nepodcenit. A hlavne na prachove ceste/jemne hline (coz je povrch SC) to je setsakra rozdil. Projizdet zatacku s 2WD, kde zadek je vylozene zakousnuty do povrchu a ty to musis ukocirovat predkem, to je proste parada. 4WD se kontroluje MNOHEM snadneji.

5

Ano, jsem liny, ale rozhodne se to netyka cteni for na netu a ani obecne hledani novych informaci. Ma poznamka o odkazovani na jiz zalozena temata byla spise jakousi predobranou proti moznemu zamknuti tematu tohoto, ktere jsem tu mnohokrat videl. O Slashi 1/16 jsem tu pochopitelne precetl vse, vetsinu o malem Revu, o Losi Mini SCT tu vlastne nic neni a o srovnani Slashe a Mini SCT zhola nic.
Dale clovek muze srovnat ruzne veci a neni prece vubec nutne, aby byl majitelem vsech. To je absolutni nesmysl.
Kazde forum ma svuj styl a je to neplacena sluzba, coz bere jakekoli kritice vitr z plachet, ale zde by se napr. na otazku "jake je nominalni napeti jednoho LiPo clanku" strhla diskuze o lenosti a nasledne by bylo tema zamceno. Pritom by jako odpoved stacily 4 znaky. Amen.

6

kup slashe. je na nej vetsi dostupnost jak tuning tak original dilu a jsou myslimze levnejsi. budes spokojenejsi.

E-revo vxl (RPM,HR tuning)+2x Flightmax 2s paralelně, Traxxas Link 2.4GHz|Team Losi Mini LST| Team Losi Micro-T|Raytronic C14

7

clay: Tva predstava funkce internetovych for je velice naivni a zkreslena. Hledani temat a prispevku je ZAKLADEM vsech internetovych for. Takovych, jako jsi ty, jsme tu meli uz mnoho. Taky se vztekali, nechteli hledat, nadavali a supeli. Uplynul cas a oni si uvedomili, ze pravda byla na strane moderatoru, adminu a vetsiny uzivatelu tohoto fora.

Kdyby kazdy zakladal porad stejna temata, jak jsi to popsal, bude tu jen bordel a funkci hledat rovnou muzeme zrusit.

Co se tyce srovnavani, prijde mi, ze jsi spadl z visne. Srovnavat preci muzes jen a jen tehdy, pokud jsi obe veci zkusil. Jak te vubec muze napadnou srovnavat neco, co jsi nemel? Pak totiz nesrovnavas, ale odhadujes a predpokladas a nebo prejimas teze "jedna pani povidala".

Delej jak myslis. Budes-li ale porusovat pravidla, budu postupovat stejne jako u vsech ostatnich.

8

scarabeus: Obavam se, ze vubec nerozumis psanemu textu, nicmene jsi velmi snazivy.

- jsem zcela klidny
- tohle neni zdvojene tema
- mohu se vyjadrit ke vsem kolum, na kterych jsem se svezl, ale majitelem jsem pouze ctyr (scarabeus, toto je primer)

9

Dik za odpoved, zda se, ze jsi me pochopil;)

kup slashe. je na nej vetsi dostupnost jak tuning tak original dilu a jsou myslimze levnejsi. budes spokojenejsi.

10

dobra dobra... censored...
proste sem se neudrzel

11

Ale, ale pánové.
Mám docela rád toto fórum - nemám rád některé uživatele.
Nebylo by lepší než se tu navzájem urážet, mazat a zamykat - přidat do pravidel nebo udělat jenom doporučení - pokud se mě nové vlákno nelíbí budu ho ignorovat a nebudu tam nic psát.
Jinak jsem pro Slashe dá se totiž předělat na Revo a až si Slashe koupíš a budeš jezdit s někým kdo má E Revo 1/16 tak pochopíš.

12

horák to rika spravne. slash se pri vyssich rychlostech treba na placku kdyz rychle manevrujes casto prevraci. staci jen dokoupit ramena a kola a mas z toho revo- podvozek maji stejny. e-revo vxl ti totiz da rozhodne vetsi moznosti na to delat chyby wink

E-revo vxl (RPM,HR tuning)+2x Flightmax 2s paralelně, Traxxas Link 2.4GHz|Team Losi Mini LST| Team Losi Micro-T|Raytronic C14

13

No nevím, předělat na revo je složitější než tady píšete chlapci. Ono k těm ramenum a kolům, potřebuješ ještě poloosy, spojovačky k nápravám, spojovačky k tlumičům, kastli a pokud nechceš aby to vypadalo jak kočkopes, tak také jiné nárazníky a celý zadní džák křídla a křídlo. Když to sečtěš v ceně náhradních dílů, tak zapláčeš.... Takže tohle za dobrý důvod, proč koupit Slashe nepovažuju...

1:8 LRP S8 TXe                      1:8 Losi 8ight 2.0Te                     1:10 Duratrax Evader DT

14

A já myslel, že clay pochopí a koupí rovnou E Revo lol
Otázka jasně zněla: Slasch a nebo Mini SCT a odpověď E Revo se mě zdála mimo mísu.

15

Jak vidno chce SCT a jstli je to pořád tak tak jdi do Slashe...nějaký převracení ? csss lol  si uberu ny gripu výchylku ne? ...na boudu otočím i TC když jezdím na safaltu a když chci aby T3 šlo v krizi na střechu tak prostě jde a udělám to já svejma rukama tak se vubec nedrž nějakýho převracení big_smile
Slash je fak ďábel a vydrží mnohem víc než 2wd Losi - to je křehotinka.
Vydejchá fakt víc než malé revíčko ..měl jsem oboje proto můžu soudit lol revíčko teda víc projede ale se slashem je svezeníííí
http://nohajz.rajce.idnes.cz/Slash_racing/

16

Uz je objednan  lol
Tve fotky jsem samozrejme videl a da se rict, ze i ty ovlivnily me rozhodovani. Pripadne prevraceni mi vzhledem k memu planovanemu pohodovemu jezdeni prijde super, takove realne. I samotne auto vypada jako auto.
Tohle neni nejlepsi video, ale jako ukazka, co Slash 1/16 vydzi, staci.
http://www.youtube.com/watch?v=ahZvUsA_B4o

17

No řeže s ním solidně ...budeš spokojenej uvidíš je to model do nepohody, do každého počasí a prakticky do každého terénu ale po poli to fakt nejzdí lol

18

Tesim se. Prvni a posledni RC auto jsem dostal pred asi 25 lety. Zda se, ze tohle bude uplne o necem jinem  big_smile

19

Už to tady všechno bylo řečeno, takže to jenom zopánku a rozhodně jít do 4WD, oproti 2WD je to fakt velký a znatelný rozdíl. Ale jinak nedoporučuji jít do Slashe, ale přímo sáhnout po E-Revu, je mezi mimi taky opravdu velký rozdíl  big_smile

20

Takze takove male popivni shrnuti smile Slash je doma a mnohokrat na ruznych povrsich zajet. Instalovany LiPo, TRA 7034 2x meneny, 1x rozebrana prevodovka kvuli vyjmuti kaminku... A? A naprosta spokojenost! Podle vseho (hlavne tedy vzhledem k videim na youtube) SCT Losi na maleho slashe nema ve vykonu ani ve vydrzi. Rad se necham presvedcit o opaku a sraz z SCT Losi 1/16 uvitam, rad porovnam a o kratkodobe zkusenosti se podelim.

21

takže vyhrál slash? smile

Už nikdy nebudu dávat komerční odkaz na žádnou firmu.

(ještě jednou a zruším Ti možnost podpisu)

22

Vyhral. Puvodne tu i bylo hlasovani, zhruba 11:1 ve prospech slashe. Blbe je jen to, ze to chce kazdy pujcovat :-D

23

to znam lol ale ja si to zase menim s velkym summitem big_smile

24

jo jestli bys chtěl mám doma hliníkové skidy na slashe, můžu ti je prodat jestli hceš, kdyžtak piš do SZ. wink

Už nikdy nebudu dávat komerční odkaz na žádnou firmu.

(ještě jednou a zruším Ti možnost podpisu)