1

Téma: G-made R1 Buggy

Zdravim vsechny,
moc diky za toto forum ja vazne super. Zamiloval jsem se do RC Crawler G-Made R1 Buggy. Chci si objednat Kit z ameriky, vyjde tam za dobrou cenu. Vzhledem k tomu, ze jsem zacatecnik, prosim nekoho, kdo by mi poradil jakou elektoniku nejlepe pouzit pro tento model. Chci ho pouzivat hlavne na Crawlering. Jde mi o to jaky motor, ESC, atd. Vim Ze spousta veci tu je jiz napsana, ale o tomto modelu jsem toho moc nenasel...

Predem Diky..

2

Re: G-made R1 Buggy

Čus.Nedávno si ho kupoval jeden od nás.

Axial, Vaterra, Kyosho, Tamiya, Asso.

3

... hodně dobrej STROJEK ...

ale dělaj i 1 : 8

4

Nějaký ticho tady... Máte ho někdo? Pokukuju po nějakom crawlerovi a tohle vypadá jako libůstka...

1/12 Silverlit Honda Repsol
1/10 Traxxas Slash 4x4 Velineon 3500 + 3S Lipo

5

XR10 ne? Gmade není moc crawler. má to jeden motor, vysoko těžiště...

Naposledy upravil: rakpavel (31. 05. 2012 16:03:28)

Kyosho MP9e 1:8 / Axial XR10 / HPI Crawler King 1:10
Orion MR8& 1950kV, Tekin FXR, Novak M2Dig, Orion 4S 6400mAh 90C, Ko propo, Hitec, Futaba 4PK, Raytronic C60            http://rakovi.rajce.net

6

Neni to moc crawler, to je pravda. Ale vypada to dooost zajimave. Spis bych to prirovnal k Wraithovi, tomu to bude bliz. Je tu naznak rychle jizdy a zvladne to i dost tezkej teren. Ale je to stejne hnusny, jako XR10. Mozna o malinko min... smile

XRAY T3R, Traxxas Ken Block, Axial SCX10 Hilux, Axial Wraith, Tamiya Scania R620 - Spektrum DX3E, DX3C, Futaba 4PL
Beta 1400, Multiplex FunCub, Ikarus vznášedlo - Spektrum DX7, FrSky Telemetry
www.mojemodely.cz, www.calcrc.com

7

XR10 je taky luxusní hračka, ale jak ta, tak R1 jsou cenově docela mazec... Ještě se mi líbí Venom, ten vychází asi nejlíp... Nebo máte nějaký další tipy?

8

Xr10 stoji 159usd....Umím bez problému zajistit
A je krásná:-) RICHARDE!!!

A venomem jsem byl jezdit a je to dost neporovnatelne. Asi bude měnit za xr10....jako crawler myslím nema konkurenci.

Naposledy upravil: rakpavel (31. 05. 2012 20:04:14)

Orion MR8& 1950kV, Tekin FXR, Novak M2Dig, Orion 4S 6400mAh 90C, Ko propo, Hitec, Futaba 4PK, Raytronic C60            http://rakovi.rajce.net

9

Předpokládam, že to je bez elektroniky? I tak je to ale hezká cena...

10

Bez elektroniky. 2x motor po 200 a regl 2 x 1050

11

XR10 je hezka pouze tehdy, pokud koukam na Wraitha. wink Jako auto se mi to totalne nelibi. Jako splhaci "zarizeni" je to pecka. A samozrejme zpracovani Axialu, to se mi taky libi. Jeste se mi libi Berg, ale ten je cenove trochu jinde...

XRAY T3R, Traxxas Ken Block, Axial SCX10 Hilux, Axial Wraith, Tamiya Scania R620 - Spektrum DX3E, DX3C, Futaba 4PL

12

Berg není vůbec jinde, zpětně musím říct, že je na 70% ceny vytuněné XR10. Jediné co je problém jsou díly. A ono ani tak se to nedá brát, Berg nápravy stojí 118USD a to je jediné co potřebuješ. XR10 stojí nápravy 128USD, tlumiče se dávají jiné u obou, kastle, linky výroba, převody stejné. Rozdíl je, že držení linků u Berga je již nápravě zvýšené, berg má kovové těžší nápravy, řízení vpředu......pokud by se toto vše dokupovalo u XR10 tak jsi cenově daleko výš. Na druhou stranu toto včetně závaží níž než je náprava jsem si udělal a myslím, že je to lepší než origo Berg, oni to tam také dohánějí. Kdybych se znovu rozhodoval, šel bych do XR10 kvůli dílům a podpoře na webu.
Kdyby někdo chtěl pomoc s výběrem, nebo s výrobou šáska, Ti linků, závaží na knuckles, nebo krytů serva tak se vklidu obraťte.

Tady nějaká inspirace.... http://rakovi.rajce.idnes.cz/ čím víc nás bude tím lip:-)

13

Takze si vlastne potvrdil to, co jsem rikal. Porizovaci cena je u Berga nekde jinde. Na XR10 musis poradne zapracovat, aby k necemu byla, takze sypes dalsi prachy... big_smile
S Bergem jsem jezdil ve stocku a naprosty luxus!

14

No ono to asi jezdi úplne stejne, jde o nastaveni. Např se ti odre u xr obal náprav tak zabrousis a jezdíš dal. Do Berga se nasekaji zarezy, takže zespod dávají plast a máš menší průjezd. Obal náprav stoji u xr 11usd u Berga 65usd

K cenám: nápravy jsou téměř totožné, levnější xr10 / kola úplně stejná / šásko, linky stejné......v tomto stavu je berg dražší a těžší.....když se vymění u berga převody a to samé u xr 10 váha se srovná a jsou stejně drahá ta auta. pokud vezmeme závaží a knuckles od vanquish tak cena stejná. jediný rozdíl je v údržbě.....tady berg hodně prohrává, je několikanásobně dražší a hlavně doprava  a čas. Mimochodem poslední závody.....prvních 7 míst XR10, 8 a 9 Berg a pak zase XR10. Berga mají hodně lidi z Idaho, protože mají hladké dlouhé skály a berg se dá udělat nižší.

Obecně si myslím, že je úplně jedno co člověk pořídí. jsou tam tak diametrální rozdíly v nastavení a dotunění, že jsem to u ničeho nezažil. výměna tlumičů znamenala výjezd téměř kolmé stěny bez prokluzu....neuvěřitelné!

Naposledy upravil: rakpavel (01. 06. 2012 06:52:31)

15

Nejde o to, kolik to stoji, ale co to vydrzi. Aspon u me. Vytunit se da KAZDY auto. Ve stocku je Berg v lepsim provedeni. Mel jsem v ruce obe auta. XR10 je zase memu srdci bliz, Axialy mam rad...

16

Ríšo to si nemyslím, Berg je jenom kovový, proto ten pocit. Jinak u Berga vyměníš téměř okamžitě převody protože odejdou, u XR je měníš kvůli váze. Mě je zase blíže Berg, ale vidím v tom moc problémů....

17

Ty si to nemyslis, ja jo. Je to spis otazka vkusu a pocitu. Ty prevody v Bergu uz ma kamarad pres rok a stale v pohode. Co menil, tak to byly motory, daval senzor. Jinak auto stale ve stocku. Jediny, co mi prijde jeste horsi, nez u XR10, je ta jeho kastle. Jestli se tomu tak da vubec rict. XR10 zadna slava s designem, ale aspon to nejak ladi, narozdil od toho Berga...

18

rakpavel napsal:

Xr10 stoji 159usd....Umím bez problému zajistit

Jak tak o tom přemýšlím, tak se mi to zamlouvá čím dál tím víc... To objednáváš od někud zpoza velký louže?

Umí to v tý dvoumotorový variantě suplovat DIG jednotku nebo že by se dal každej motor ovládat zvlášť? To by dávalo docela zajímavý možnosti smile
Ještě bych k tomu potřeboval vysílačku + přijímače. Můžeš mi něco doporučit? Chtěl bych volantovku, abych měl jednu a moh jí používat i na Slashe.

19

ano z usa:-)
Máš tři možnosti:
1) Novak M2 DIG kde máš jedne regl a dva motory, dig má v sobě, stačí téměr jakákoliv vysílačka  s proporionálním třetím kanálem  - tento regl jsem měl  a cuká fakt hodně / jiný takový není

2) Jeden regl, dva motory a dig. máš pouze dig a nemůžeš ladit plynule mezi sebou rychlosti jednotlivých motorů. stačí Ti tříkanál s on/off na třetím kanále

3) Dva regly, dva motory (nyní mám FXR Tekin), dig na obě nápravy, plynulé ladění každé nápravy zvlášť, rozdílné síly brzd

Zkoušel jsem i dsys a fakt nebrat, špatné rozjezdy, brzda slabá.

U všech variant (pokud dáš správné servo....ideálně 25kg HV) je potřeba externi bec, já používám castle 5A s volitelným výstupním napětím.

Vysílačka je potřeba aby měla mixy...jeden na motory a jeden na dig, oba proporcionálně ovládané. Např Kopropo EX10 nefunguje, Spektrum DX3 také ne. V podstatě jsem dospěl k Futaba 4PK....asi nejpoužívanější (mám ji  a jsem nadšený), přijímač za 600 z HK, rychlý přenos, asi bych řekl, že vysílačka na doživotí, má na co si vzpomeneš a dá se sehnat starší kolem 6tis. Další varianta SanWa MT4....moc nemám rád, takže za mě ne a Futaba 4PL....zkoušel jsem to na ní rozchodit  as malým omezením  to jde naprosto bez problémů. nakonec jsem ji vyměnil protože mi to přišlo být moc hračkoidní:-) blízko ke Spektru, ale jinak doporučuji. Přijímač na 4PL a snad i na sanwu z HK koupit nelze, takže za 1000 origo. Co vím tak ty vysílačky stojí nové kolem 6tis.....já bych je za 6 nebral, raději starší 4PK a levnější přijímače, ale to je na každém soudruhovi.

20

Jen bych tu mel upresnit jednu polopravdu, co tu Pavel napsal. Ta jeho "hrackoidni" 4PL.
Pavel si totiz koupil z druhe ruky smejd, kterej mel nefunkcni firmware!!! Moje 4PL umi DIG i 4WS naprosto v pohode a Pavel to moc dobre vi. To by tu melo take zaznit. Misto toho, aby u Futaby nechal ZDARMA prehrat firmware, radsi se ji zbavil a koupil vyssi tridu, ktera je jednou tak draha. Takze ty kecy o 4PL mi prijdou  trochu nefer. sad

PS: mereni ega a nejlepsich vysilacek uz nechame do jineho vlakna. Diiiiiiky

21

Hmm... vysílačka mi udělala čáru přez rozpočet.... Palcová by vyšla cenově lépe? Jinak to vidim na rozpočtovou záležitos typu, zatim pohon jednim motorem + Traxxas receiver...

Aby byl moderátor spokojenej, založim pro to téma tam, kam patří aby se to mohlo pořešit dál...
Zatim všem dík za rady a názory wink

edit: tak asi nezaložim. Vysílačky i regulatory maj zvlastni  kategorie, a když chci kombinaci tak kam? Pak mě napadlo to dát prostě pod Crawling, je to přeci jen specifičtější výběr, ale tu vlastně už jsem big_smile

Naposledy upravil: ScooterBil (05. 06. 2012 13:13:16)

22

Minimalne na jednom se s Pavlem shodnem - na vysilacce bych nesetril. Palcova Te sice vyjde levneji, ale nebude mit ty mixy, bez kterych bude ten crawler oklestenej.
Jo a za to nove vlakno dekuji, ted jsem spokojenej... big_smile

23

No jo ale to tema není o vysilacce je to o kombinaci. Primluvil bych se za to ponechat to ve složce crawler.

Naposledy upravil: rakpavel (05. 06. 2012 14:31:20)