Re: Přehřátí motoru MT
presne tak, u savika je napsano az 135 a kdyz mi tenhle napise HI nebo neco podobnyho tak mi asi bude knicemu, a navic je jeste drazsi nez ten duratraxi
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
presne tak, u savika je napsano az 135 a kdyz mi tenhle napise HI nebo neco podobnyho tak mi asi bude knicemu, a navic je jeste drazsi nez ten duratraxi
aby mněl tak kolem +200.Protože se podaří ten motor ohřát i na 150 jak prt.I víc:lol:
No jednou mi motor v zapalu zavodu na saviku sel az na 197 :-) tomu motoru jsem se pak slusne omluvil
jsi ho pak namacel do after runu??
Nechtel by nekdo z expertu na motory u MT napsat kompendium o teto problematice?
No byvam ted hodne pracovne vytizen, ale kdyz mi napises par bodu muzu neco sepsat a ostatnima to pak dame nejak dokupy a muze z toho byt bezva clanek ...
No byvam ted hodne pracovne vytizen, ale kdyz mi napises par bodu muzu neco sepsat a ostatnima to pak dame nejak dokupy a muze z toho byt bezva clanek ...
OK. Poslu Ti to formou otazek.
Nechtel by nekdo z expertu na motory u MT napsat kompendium o teto problematice?
Nejsem rozhodně expert, ale pár rad bych měl.
Je třeba si uvědomit, že se motor nechladí jenom z venku, ale i ze vnitř a to je dáno bohatostí směsi. Je velmi důležité, pokud to jde, aby hlava motoru nebyla zakrytá karoseríí, tím dostatečně ovlivníme chlazení motoru z venku. Složitější už je to s chlazením uvnitř motoru dané množstvím paliva. Zkušenější již dokáží ladit motor tzv. na ucho , pokud je teploměr tak to jenom pomůžě. Pokud se nám, podotýkám dobře zaběhnutý a napřevodovaný motor přehřívá pomůže otevřít nepatrně hlavní jehlu. Šetření paliva tady není rozhodně na místě Spodní , přechodovou jehlou se seřizuje přechod z volnoběhu do vyšších otáček. Pokud motor po prudkém přidání ,,korhá" je třeba trysku nepatrně otevřít, pokud je směs naopak příliš bohatá tak se motor na volnoběh dusí a po přidání neakceleruje. Pokud je motor v optimálním nastavení tak ho necháme klapat 4-5 s a přidáme, měl by se plynule rozběhnout. Není to tak složíté jak se zdá chce to jenom jezdit a zkoušet, ale z vlastní zkušenosti vím, že přehřátí motoru vede k jeho rychlé smrti :x Co tady nezaznělo tak je dobré také upozornit na vodu. Pokud se někdo rozhodne jezdit na vodě a nemá dostatečně kvalitní filtr, tak se může s motorem pomalu rozloučit. No tosem se zase rozkecal.....
Sorry, že se tak blbě ptám, ale nikdy jsem takový teploměr neviděl v akci. Jakým způsobem se teplota měří? Díky
jako kdyz chces po nekomvystrelit s pistole.akorat ze s toho sviti leser.i pro lajka je to EASY
jako kdyz chces po nekomvystrelit s pistole.akorat ze s toho sviti leser.i pro lajka je to EASY
Pri vsi ucte Recerx se pta na zpusob mereni ne na to ze se zmackne nejaky cudlik a ne vsechny teplomery jsou laserove. V soucasne dobe jsou na trhu male a pomerne levne infrared teplomery.
zde:
http://masters.cz/catalog/product_info.php?products_id=328
a zde:
http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0001p?&I=LXEMG5&P=ML
a co paliva koukal jsem že se dají sehnat sehnat i pro MT :?:
me by zajimalo co je na tom palivu to pro MT! .. myslim ze palivo je palivo , mluvim o kvalitnim .. proste je tam dobrej olej, dobre nitro .... ledaze by v tom pro MT byly nejake aditiva pro lepri praci ve vyssich teplotach
Ten Graupner teploměr můžeš objednat všude kde se prodává Graupner (stačí říct objednej u HYBBYTEAMU)
S tou teplotou jsem se 100% překlep, odpoledne to napravím!
Důležitý aspekt je kvalitní palivo, nitrované palivo je také obrovský chladič! 16% je min. a u některých vozů a motorů je 25% lepší.
Palivo bych kupoval např. S nebo RS od Graupnera, nebo např,. Daytonu popř. Tornado. Potom nemá nikdo problémy. Např. prodejny MPM prodávají k plné spokojenosti a bez jediného problému S16 palivo od nás a zatím nebyl jediný problém.
HMP a Tomáš Rajdus berou od mne RS palivo zase, takže míst v ČR je dost, a objednat u mě nebo nějakého prodejce není problém.
také svíčka je velmy důležitá! Mnoho lidí používá A5 od OS MAXU a nemůže si jí vynachválit ale na trhu jsou kvalitní NOVA ROSSI nebo RB svíčky které fungují podobně.
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.