101

Re: Formule 1/18

Kolik stoji combo regl+stridak?
jak zajistime stejne motory, nebo kontrolu, ze nekdo nema o 500ot/min vic nez ostatni.

A jeste jedna technicka kterou nevim: Jsou ty osumnactkove stridaky schopne dosahnou stejne kvalitni regulace jako klasicky uhlikac?

102

Co máte všichni proti MIGu(Speedu) 280?
A tedy proti rovným podmínkám alespoň v pohonu?
Regulaci na uhlíkáč má každý,kdo to kdy jezdil 1/18,i když už jezdí stříďák.
Souhlasím s Mirrou-už mě to taky začíná .......
A že 280ky nejsou stejné?
Myslíte že ty levné čínské stříďáky JSOU????
A jsou lidi,kteří to neumí v Číně koupit  a už proto od toho půjdou pryč.
Samé prázdné debaty,ale nějaký další návrh není.
Většina myšlenek skončí na tom,že většina hledá problémy tam ,kde nejsou.
HOWG!!!

103

Co máte všichni proti MIGu(Speedu) 280?
A tedy proti rovným podmínkám alespoň v pohonu?
Regulaci na uhlíkáč má každý,kdo to kdy jezdil 1/18,i když už jezdí stříďák.
Souhlasím s Mirrou-už mě to taky začíná .......
A že 280ky nejsou stejné?
Myslíte že ty levné čínské stříďáky JSOU????
A jsou lidi,kteří to neumí v Číně koupit  a už proto od toho půjdou pryč.
Samé prázdné debaty,ale nějaký další návrh není.
Většina myšlenek skončí na tom,že většina hledá problémy tam ,kde nejsou.
HOWG!!!

Pod tohle se klidně podepíšu

A jen doplním.... podívejme se kam ve stocku došly desetiny. Je to nejdražží kategorie díky regulacím který dovolují hnát výkon nahorů což v AC jde téměř vždy a ve všech měřítkách. V případě DC pohonu to už zdaleka není tak jednoznačný a hlavně rozdíly mezi těma motorama (myšleno MIG) a DC reglama nemusí být tak markantní jako u AC variant.  wink 

Pojďme spíš řešit fomuli.  wink

104

Jonas to napsal presne. Asi maji strach, ze kdyz nebudou stacit ruce tak, ze nebudou mit kde dohnat big_smile

A kdyz uz jsme u toho uz ti jezdi formulka luis0 ?

Ja bych spise nacal diskuzi Pevna naprava vs. delena.
Jak moc velky rozdil v nich bude? Bude to o moc znatelne na trati?

105

Dobrá otázka pevná nebo dělená osa....

Teď budu teoretizovat bez praktickýho zkoušení. Myslím že dělená nezávisle zavěšená osa dovolí snažší ladění auta a zkousne to i horší mechy díky možnosti nastavit vzadu souběh, ale jak to bude opravdu by se vidělo až se to zkusí. Mám ale v plánu realizovat dvě varianty klasickou 2WD s pevnou osu (na tý se intenzivně dělá) a pak zkusit něco jako má Milan tedy využít díly Xray popř. Nanda.  Vzhledem k tomu že bychom to měli udržet v rozumný motorizaci tak si myslím že by se ta výhoda souběhu zadní nápravy nemusela tolik projevit a zase naopak více převodů v téhle verzi může přinést jisté ztráty....  Takže je i možný že to bude nakonec rovnocenný.
Rozdíly by asi přišly u silnějších pohonů...

106

Mikirc: Kolik stoji combo regl+stridak?
Do 900,- se vlezes i s baterkou (ano ne kazdy ma tyto moznosti ..............)
Mikirc: Ja bych spise nacal diskuzi Pevna naprava vs. delena
Tak tohle bych asi neomezoval at je rozmanitost podvozku co nejvetsi (navic jak uz jsi rikal napr. u reglu pro 280 motor ten ma snad kazdej doma ....... tak ja rikam po upadku 1/18 ma snad doma kazdej nejakou tu M18 :-))

Jonas: Co máte všichni proti MIGu(Speedu) 280?
Jak uz jsem psal nenadrzuji zadnemu systemu kazdy ma sve pro a proti. Pokud by se hlasovalo tak zvednu ruku pro 280 (berte to jako bych nic nerekl nechci nikomu "nadrzovat").

luis0: Pojďme spíš řešit fomuli.
Tak na tohle tu cekam uz delsi dobu. Rad bych vedel jak to bude s rozmerama, protoze to je to jediny (krome serva a plat) co mi na formuli chyby.

107

Mirro ja to nemyslel, jestli predepsat tu a nebo tu napravu, klidne at si nekdo udela co chce, ale spise resim stranku jak pojede.

Ted mne napadlo, ze ta formule bude trosku delsi a pokud bude trat technicka, tak sbihavost na zadni naprave bude mit obrovskou vyhodu oproti rovne nedelene.

A jeste k tomu combu, bude mit ten china regl stejne moznosti nastaveni jako treba GM SX3 ?

108

Rozměry už tady zazněly jestli se nepletu...  lol

Rozvor  170 (rozsah 165-175)
Šířka náprav 112-116 podle šířky použitých kol.
Průměr kol cca 34-36mm
Průměr disků které už jsou vyrobené je 24mm
šířka vpředu 17,5mm vzadu 24,5mm
Unašeče vzadu kompatibilní s M18pro tedy půjde použít kola Xray (ne že bych to viděl ideálně ale kvůli širšímu výběru mechů jsem to tak udělal)
Vpředu jsou disky přímo na ose ale bude možný použít též adaptér resp. náboj pro Xray disky.
nápravové domky jsou uzpůsobeny na motor MIG280 resp. na motory této řady.
šířka plata před zadní nápravou bude cca 80mm tedy tomu bude v těchto místech odpovídat i šířka kastle.  wink 

Nic víc myslím není třeba zatím specifikovat. Tohle je zadání určující přípravu výroby kastle využívající dostupnou motorizaci a dostupná kola.  wink

109

a proc jsou u sirky takova skareda cisla koncici na X,5 proc neni 18mm a 25mm, nwbo to bude 0,5mm tolerance?
Ja bych pouzil disky co uz mam doma z osumnactin kdyz jsme jezdili tak at vim nakolik je rezat big_smile

110

A jeste k tomu combu, bude mit ten china regl stejne moznosti nastaveni jako treba GM SX3 ?

Nevím jak na tom je SX3, ale ano regl z HK ma velmi podobne nastaveni jak napr. SpeedPassion GT LPF (s zakladnim sw) cili nejakych 10 kroku vcetne casovani ................ ale to neni v tomto vlaknu podstatne spis bych se uz radeji venoval vyrobe F1.
Beru tedy rozmer 170mm +- jako konecny.

111

a proc jsou u sirky takova skareda cisla koncici na X,5 proc neni 18mm a 25mm, nwbo to bude 0,5mm tolerance?
Ja bych pouzil disky co uz mam doma z osumnactin kdyz jsme jezdili tak at vim nakolik je rezat big_smile

protože se mi to tak líbilo...  lol

Tady je něco k vidění.
http://alsracing.net/?p=1339#more-1339
wink

112

Jo a resila se delka jizdy? bude to aspon 10minut?

113

Kolik stoji combo regl+stridak?
jak zajistime stejne motory, nebo kontrolu, ze nekdo nema o 500ot/min vic nez ostatni.
A jeste jedna technicka kterou nevim: Jsou ty osumnactkove stridaky schopne dosahnou stejne kvalitni regulace jako klasicky uhlikac?

Prestan plane teoretizovat a pojed za 14 dni do Pozdechova, muzes si jizdu s takovym reglem vyzkouset.

114

Jo a resila se delka jizdy? bude to aspon 10minut?

Teď jsou důležitější rozměry a tech parametry.Délku jízdy budeme řešit až uvidíme jak to jezdí .

115

No me delka jizdy docela zajima i z ohledu na technicke parametry, protoze podle delky se muzu rozhodnou jake baterky. A od velikosti baterek se odviji dalsi.

Jinak ted kdyz hledim na stavebni pravidla pro skutecne F1 pro 2009 tak mne napadlo, ze by v pravidlech mohla byt jeste vsuvka, ze formule musi vypadat jako F1 od roku treba 2002, aby nekdo neprisel s lotusem, nebo jinou starou F1

A jeste jedna vec, nasel jsem plany FIA F1 pro rok 2009 kde jsou rozmery, tak jsom to zmensil na sirku 116m a vysledne rozmery vysly takto:
[URL=http://www.jpeg.cz/view-329_f12009.jpg.html]http://www.jpeg.cz/images/329_f12009_tn.jpg[/URL]

Obrazek je okousany o co nejvice barvy kvuli tisku, a spicku nema protoze se na A4 nevesla

116

Co se týká délky jízdy a z to plynoucí baterky:
Já jsem jezdil na posledních závodech v Pozděchově motor 280 Racing ,baterie 2x 800mAh a po 10ti minutách jízdy jsem dobíjel cca 430 mAh.
Takže při 1000 mAh baterkách není problém jezdit i 15 minut.ale myslím,že těch 10 minut je až až.
A co se týká rozměrů:
Vidím,že navržené rozměry,podle Tvého obrázku,jsou adekvátní měřítku.
Ještě k roku .
Proč by si někdo neudělal staší formuli?
Čemu to brání ,nebo nevyhovuje,pokud zachová rozměry podle pravidel?
Podle mě je to zbytečné omezování ,nehledě na to,že starší formule mají proporce,které usnadňují zástavbu RC vybavení.
Čím volnější budou pravidla,tím více lidí si to pořídí.Samozřejmě volnost pravidel by neměla být na úkor podobnosti rozměrů modelu se skutečnými formulemi.

117

Ta spotreba je krasna wink
Jinak nasel jsem doma dva motory 280, jeden byl z dob kdy jsme je jeste jezdily a uz ma hodne najezdeno, druhy byl v letadle a ma naletano minimalne 20hodin v samokridle, kde jel da se rict neustale.

Oba motory maji neco pres 14 000 ot/min takze ty motory cosi vydrzi.

118

Co se takhle inspirovat kastlemi třeba tady  http://shop.foxtoys.cz/1-18-f1/ Docela by mě zajímalo jak to vypadá rozměrově.

119

Mě by se třeba líbila tahle kastle http://www.kotetsu.info/F1Minicar/Vote2_746_0.html

120

Ad kastle.....

Pokud má někdo chuť, stále je potřeba udělat na kastle mastery na vakuování, můžete tedy modelařit co hrdlo ráčí.  wink
Základní rozměry jsou dané (viz výše), dnes jsem dostal baterky, které by měly být vhodné do tohohle modelu. Po víkendu bude doladěný definitivní půdoris plata tak bych jej mohl případným zájemcům o návrhy kastle poskytnout. Čím víc bude karoserií tím bude potom startovní pole pestřejší...  lol
Vakuování lexanu se dá zajistit.  wink

121

Mam dva dotazy, z ceho by melo byt to kopito a kde se da sehnat lexan.

122

Kde sehnat vhodnej lexan nevím a kopyto nesmí bejt kovový a nesmí bejt z termoplastu. Kastli řeší kolega.... já mám víc než dost práce s podvozkem.  wink

123

Ad kastle.....
Pokud má někdo chuť, stále je potřeba udělat na kastle mastery ...............

Předběžně si zamlouvám Tyrrell Ford DG/016.

124

Nebyl by nejaky vykres tech zadnich disku luis0?

125

Nebyl by nejaky vykres tech zadnich disku luis0?

Disků je ve VS dost i velkých i malých speciálně na F1.