1

Téma: Motorcek pre Micro-T

ahoj, mam micro-T a chcel by som ho spomalit a zlesit plynulost ovladania v malych rychlostiach. Najmensi pastorok uz mam. Neviete poradit nejaky vhodny nizkootackovy motor namiesto originalneho?

2

Re: Motorcek pre Micro-T

čoveče to nevím big_smile já koupil teď do micro baji motůrek od Atomicu, protože je na kuličkovejch ložiskách, tak očekávám o fous delší jízdní čas ale pomalejší motůrek  nevím. Záleží na jakém jezdíš povrchu. Když jezdím doma na koberci je to na ten nejmenší pastorek akorát a sedí super. V práci jezdíme na lité podlaze a je to samej drift big_smile

3

Taky ještě jsem nezahlídl motor na micro-t s malýma ot. Jen pokud bych mohl poradit všem kdo maj micro-t nekupujte do nich střídák. Peněz fura a narust výkonu skoro žádnej. Stejně motor od atomicu je to nejvíc co má do tohoto modelu smysl...
možná by pomohlo poštelovat třecí spojku...

4

Chlapi.
Potřebuji pomoci.
Kamarádovi jsem u jeho deserta vyměňoval celej diferák a skříň a pohonné kolečko a při seřizování jsem nevím jak, odpálil motor.
Nemáte někdo nějakej doma navíc??? Za nějakou slušnou cenu???
Rád odkoupím. Samozřejmě že bez pastorku.
Díky za odpověď. wink

5

Taky ještě jsem nezahlídl motor na micro-t s malýma ot. Jen pokud bych mohl poradit všem kdo maj micro-t nekupujte do nich střídák. Peněz fura a narust výkonu skoro žádnej. Stejně motor od atomicu je to nejvíc co má do tohoto modelu smysl...

Zdravim,
to myslite vazne, ze nema smysl kupovat stridavy motor, potazmo brushless nadstavbu?? Prave se rozhoduji, ze bych si ji koupil... Tak ted jste me trochu uvedl do rozpaku smile Mel jsem za to, ze micro bude mit vetsi rychlost a mensi spotrebu s lipolkou... Muzete mi napsat duvody proc tak radite? Dekuji

6

Ty ho chceš zrychlovat? Proboha proč? Mě se zdá dostatečně rychlé i ze stock motorem. Teď tam mám od Atomicu, větší kola a je pekelně rychlé, hledám menší pastorek big_smile Stříďak bych řešil až v případě odpálené původní elektroniky. Na 1čl Lipolku můžeš jezdit i ze stejnosměrem a má slušný prdy.

Videjko jak teď jezdí big_smile http://www.youtube.com/watch?v=ccXyZTfF1Vo

7

Osobně bych při odpálení elektroniky taky šel do střídáku. Vždyť brushless kombo vyjde stejně draho jako motor od atomicu + stejnosmerny regl, takže nevím co tady řešit. A dávat BB atomic do seriove elektroniky je taky loterie. Momentálně tam budu dávat seriovou elektroniku na 7,4V lipolky, srazím napětí a dám tam hlídač proti podvybití lipolek, uvidím co to udělá, jak se bude chovat apod...ale stejné v cíli ta bude brushless kombo a ovládat se bude spektrem smile)

Teď: E-revo Brushless 2200kv, 2x2S,2x3S LiPo - jedetovoejakcip
Bylo: TT-01,TL-01,X-ray T1, KX-One, FW-06, TeamLosi XXX-S Graphite+ 2x, Micro-T-xcelorin 10250kv, mini Inferno, Mini-Z, Funfactor, NitroBlast, truggy Kyosho ST-R 1/8, nějaké ty letadla a čluny a spousta dalšího...

8

Nevím proč loterie? Je to oficiální tuning big_smile Starej byl ježděnej přes dva roky, už dosluhoval. Originál motorek stojí 199kč a ten Atomic 377kč, v shopu kde nakupuji na losinu, mám slevu 15%. Tak jsem koupil, lepší big_smile Kuličkové ložiska, menší tření, větší výdrž. Jezdím na tu Kan baterku 350mAh, 32. minut.

9

Zdravim,
to myslite vazne, ze nema smysl kupovat stridavy motor, potazmo brushless nadstavbu?? Prave se rozhoduji, ze bych si ji koupil... Tak ted jste me trochu uvedl do rozpaku smile Mel jsem za to, ze micro bude mit vetsi rychlost a mensi spotrebu s lipolkou... Muzete mi napsat duvody proc tak radite? Dekuji

Jak je psáno výš vyžší rychlost nemá absolutně smysl. Navíc se musí koupit uplně všechna elektronika. Já taky byl natěšenej na střídák a by jsem silně sklamán...
Podle mě je vhodný tuning a korát kuličková ložiska a lepší baterka...
A i ta původní elektronika není tak špatna. motor od atomicu to utáhne, 27mhz souprava na toho prcka podle mě stačí, stejnak dál než těch cca 20m co to má dosah ani nemá smysl jezdit...
Toť můj názor.

10

Já měl na mysli, to že motor od Atomiců, má kuličkové ložisika, tak delší životnost a výdrž. Do modelu jsem je kupoval hned, je to nutný tunning.

11

Ahoj, diky vsem za odpovedi! Tim padem to nebudu resit a poridim si jen baterku a loziska. Nasel jsem toho spousty na americkych shopech, ale nechce se mi platit doprava a cekat, muzete mi pres SZ poslat, kde bych to u nas sehnal. Klidne i s tou 15% slevou smile Diky

12

co přesně chceš přikoupit? Já tu nápovědy dával big_smile Když tak mě napiš PM, poradím

13

Zdravim, tak jsem dle doporuceni koupil a nainstaloval motorek od atomicu, loziska a baterku. Bohuzel se mi vyskytnul problem a to, ze po nabiti jezdim max 5 minut, pak jakoby uz nebyla nabita baterie a auticko nema zadny vykon. Dokonce i motorek na prazdno jen drnci a neotaci se. Pouzivam graupner ultramat 10, nabijel jsem 0,1 A, 10mV/C a dostal jsem do ni 189mAh, coz se mi zda v poradku. Zkusil jsem tedy vratit stary motorek, dat tam starou baterii a bohuzel porad to same. Pri druhem nabiti jsem do ni dostal 86mAh, takze baterie ani nebyla vybita. Uz nevim, kde bych mel hledat problem. Muze mi prosim nekdo poradit? Diky

14

Máš správnou vůli mezi pastorkem a spur gearem? Není spojka příliš přitažená? Měl by si jezdit na ten nejmenší pastorek cca 14-15 minut.

15

Ten Atomic ma delsi hridelku nez origo motor nedre ti nahodou o kryt prevodove skrine?

16

darth.hokro:
Vuli jsem nastavil stejnou jako byla u originalu, daval jsem si pozor. Na spojku jsem vubec nesahal, ale jak jsem psal, i kdyz bezi motorek naprazdno tj vyndal jsem ho z auta, tak stejne nema vykon.
Mirra:
nedre, prevodovou skrin tam nemam.

17

A když připojíš motorek rovnou k baterce? Jinak to asi vypadá na reklamaci. Ještě kontrolní otazka, provedls u motorku záběh? Já ho nechal na minimální tocky jet 15. minut dopředu, 10. min. dozadu a pak jeste 10. min. dopředu .

18

Zabeh jsem nedelal. To se musi? V pripade, ze pripojim atomic motorek na primo k baterce, tak jen vrni, kdyz tam dam ten stary, tak ten se toci, ale prijde mi, ze nema silu (po prilozeni prstu ho zastavim). Reklamace uz neprojde, jelikoz jsem si prepajel konektory.
Jeste me napada, nemuze to byt zpusobeno treba studenym spojem na preletovanych konektorech, da se nejak zmerit odpor?

19

Odpor změříš multimetrem.

20

Odpor změříš multimetrem.

jj, ale jakou ma dat hodnotu. Jak velky ten odpor ma byt? Jak poznam, ze je maly, ze tam je problem?

21

Ještě zkus připojit motorek přímo na baterku, ale vypadá to že nejspíš bude reglopříjmač v pr****