26

Re: LRP S10 Blast TX

Pokud jsi vyjel pouze 2 baterky, je možný, že to nejsou silikonový ale gumový o-kroužky. Pak bych tomu i věřil. Opravdu by bylo divný, kdyby to byly silikonový a stejně se takto oddělali. jinak u většiny tlumičů je to tak, že sestava od vnějšku do vnitřku je trochu různá podle kvality tlumičů. Optimální by bylo, kdyby z vnějšku byla plastová podložky, kroužek, pak takový váleček, který je vložený mezi O-kroužky, aby se moc nehýbala pístnice a zase to je zakončený plastovou podložkou. Ukončení této sestavy uvnitř je skoro u každého výrobce jiné. Větší nečistoty by neměla pustit už ta vnější podložka a tím by první kroužek neměl tolik trpět. Pokud to nejsou silikonový kroužky, tak ti to za krátkou dobu poteče pořád. Guma není tak měkká a pružná.

Mimochodem tady je odkaz na vlákno o  prachovkách tlumičů... http://www.rcauta.net/forum/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=18290&start=15&postdays=0&postorder=asc&highlight=

XRAY XB4 17´, Team Orion, Savöx, Sanwa
XRAY XB2 17´, Gforce, Savöx, Sanwa

27

Tak tlumiče jsem nakonec opravil, stačilo vyměnit o-krožky za nový a vše už drží a je OK. Auto dostalo taky nový motor a regulátor a je to o něčem úplně jiném. A tak jsem se chvíli radoval z plně funkčního auta. Ale během jednoho týdne jsem zlikvidoval 2 kastle (první originál, druhá pasovala z HIMOTO XR1) a tak jsem se rozhodl udělat formu pro kastli na tento model. zde je pár fotek:
http://matware.rajce.idnes.cz/Kastle_LRP_S10_Blast_TX/
Tento týden budu mít hotový první výlisky a pokud by měl někdo zájem může se ozvat. Cenu zatím nevím, ale měl bych se dostat max. na 50% originálu. Bude záležet na finálním materiálu. Ty první kusy budou každej z jiného materiálu a až pořádnek test rozhodne o materálu a ceně.

28

Pánové majitelé bylo by nějaké shrnutí proč ano a proč ne tento model?

HPI E-Firestorm + Foxy R60B + Robitronic 8.5T + LIPO power
Thunder Tiger ZT-2

29

Ano: cena, cena, cena, jízdní vlastnosti, vzhled
Ne: kvalita difu a návazně i unašečů (a pravděpodobně i nemožnost pořídit kvalitnější), odkryté převody

1:8 LRP S8 TXe                      1:8 Losi 8ight 2.0Te                     1:10 Duratrax Evader DT

30

Myslím, že se to popisovalo i v jiných vláknech. Viděl bych to spíš na nevalnou kvalitu kovových částí (hlavně unašeče). Co se týká těch odkrytých převodů, tak to samozřejmě není taky moc dobrý, protože auto nemá spodní kryt. Odkryté převody má řada aut i závodních a není v tom problém. Na rozdíl od Blasta mají spodní kryt, který zapadá do kastle. Nejlépe koupit padnoucí spodní plato nebo udělat spodní kryt home made a jste v klidu taky. Prostě nedávat výkonný stříďáky a myslím, že auto má vše, co by měl dobrý podvozek mít.

31

Něco už sem tu viděl i jinde ale nějak už znovu nenašel. Každopádně díky big_smile

Thunder Tiger ZT-2

32

Ne: kvalita difu a návazně i unašečů (a pravděpodobně i nemožnost pořídit kvalitnější), odkryté převody

diffy stačí vypodložkovat a jsou v pohodě

33

diffy stačí vypodložkovat a jsou v pohodě

Souhlas... I Himoto to má vypodložkované :-) Tento podvozek ne. Kýve se to v uchycení jak bejk. Přijde mi, že jsou to dify úplně stejné, ale vedle sebe jsem je neměl. Rozebraný jsem je měl oba, protože mě zajímalo, jak je možný, že se to tak vyklá.

34

Tak to je dobrá zpráva, můžeš prosím napsat, jak to co nejlépe udělat? Mám zkušenost jen s Traxxas difama. Dík

1:8 LRP S8 TXe                      1:8 Losi 8ight 2.0Te                     1:10 Duratrax Evader DT

35

Unašeč prochází přes hlavní kolo a hrušku diferáku a pak je ukončen závlačkou. Mezi hrušku a kolo se mrskne podložka (stejná nebo o trochu větší než je hruška). Je relativně slabá. Nevím, jestli půjde koupit v klasickým železářství. Mají spíš silnější. Nebo objenat z diferáku na Himoto.

36

Díky, tak teď ještě pořešit ty unašeče a okamžitě jdu kupovat  big_smile

37

Unašeč prochází přes hlavní kolo a hrušku

Fotečka by nebyla? big_smile  lol  big_smile

Thunder Tiger ZT-2

38

No šlo by taky napsat, přes to velký zubatý jabko do hrušky a jsou úplně v riti :-), ale nejsme ovocnáři :-) Fotka by nebyla špatná... že bych vyfotil doma zátiší s jabkama a nějakou hruškou? Jinak tyhle dify nemám. Mrknout se do rozsypu od Himota do návodu. Tedy jestli to tam uvedený je. To nevím.

39

Takže jestli chapu, neni asi možný tam dat motor střídak LRP x11 10,5 zatvitovej ? To se ta buggy asi rosipe big_smile  big_smile co? Tak bych chtel prosim radu ktera buggy tenhle mpotor vydrzi a je dobra ale zas v nejaky slusny ceně dekuji.

Losi 8ight 2.0 Te - Hpi flux scream 1965kv - 4S, Hpi blitz - TEKIN Redline Brushless 10.5, Spektrum DX3.0 DSM
Bylo: Traxxas slash, LRP S10 Blast TX

40

Já tam mám tohle :
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=8477
a
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=8993
a zatím žádnej problém s přehříváním či nadměrným ničením dílů výkonem.

41

tak to je cenově hodně zajímavé kombo :-) Jak jsi S10 spokojenej? Nemáš nějaké video? Jinak 10,5 závitu by to mělo vydržet.

42

spokojenej sem, jediný co odešlo krom tlumičů které jsem opravil, tak byl zadní CVD kardan od diferáku (ukroutil se při mém blbém pokusu se tříčlánkem) a unašeč na předním kole (synek zkoušel rozbít ztracené bednění nájezdem auta :-)
Akorát nevím co bych měl změnit aby to auto šlo na zadní (pastorek nebo motor?) Akorát mě začíná trochu znepokojovat šmajdání zadního kola a nevím jestli to je ohnutá hřídelka(myslím že než by se ohnula tak by spíš prdla) nebo nějak vyšmajdaná díra v disku.

43

A když už něco odejde, tak jsem to vždy sehnal na tomto shopu a většinou to bylo skladem. Jsou fakt dobrý :  http://rchobbyracing.cz/Nahradni%20dily%20-%20auta/LRP/NAHRADNI%20DILY%20S10%20BLAST%20LRP%20BX%20A%20TX

44

Mozem sa spytat aky tam mas pastorok? kolko Z?? ďakujem....

45

pastorek 17 zubů a velké kolo asi 61 zubů

46

a menil si aj velké koleso???

47

zatím ne. Stačí mi to, ale nejde na zadek a nevím jak toho dosáhnout. Na zadek to nešlo ani se tříčlánkem.

48

pastorek 17 zubů a velké kolo asi 61 zubů

Ale jaký máš motor? Kolik K/V to je zasadní udaj, bez něj je počet zubů bezcená informace

49

tak ja zatial chcem dosiahnut toho ze dam to tam pridam plny plyn a neodtrhne mi nieco...:D dufam ze tam nebudem moc casto menit veci... 8)

50

Já tam mám tohle :
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=8477
a
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=8993