76

Re: Losi 1/24

Tak mal by som urcite zaujem o tie kolesa, ale ne tieto kde nieje trafeny stred. Radsej chvilku pockam kym vyrobis 100% tovar. A co znamena "obute na mechu"? Chcel by som k tomu aj tie kruzky resp. poistne matice aby som mohol matky uplne dotiahnut. Islo by to poslat na Slovensko? Za 20e by sme sa vedeli dohodnut? Popripade keby dobierka bola nejaka draha tak aj viac, ale tie kolieska pojdu myslim poslať ako list, takze by to nemalo vela stat.

Losi Micro Short Course Truck BRUSHLESS

77

Jo tak za 20E se domluvíme, jen poprosím o trpělivost, počítám, že to bude tak 14 - 21 dní trvat. Nedělám to sám, musím to domluvit a on to dělá v práci po volných chvilkách. A který vzor, 5 nebo 10 paprsků? Na slovensko by to neměl být problém, a kam by to bylo? Mám rodinu u Nových Zámků :-)

LOSI micro rally BRUSHLESS
TA03 Pajero Evo DAKAR
gecko-x.rajce.net

78

Jo a ten mech...to je taková hmota, co se používá na modelech na koberec a aj na asfalf (to u GT vozů se zadním náhonem) A taky ju používají zedníci nalepenou na hobl při spárování obkladů-nevím jak jinak to popsat

TA03 Pajero Evo DAKAR
gecko-x.rajce.net

79

Okej a isla by potom ta hmota dat dole (keby sa mi to nepozdavalo) a nalepit tam origo gumy? Chcem jazdit aj na parketach tak aby to nedoskrabalo zem nahodou. A vzor by som chcel ten 5 paprskovy. Ja som z Bratislavy

A co si myslis o tych plastovych zuboch v diferencialoch? Vydrzia aj pri 3S? Nejsu zrovna lacne tie dify, uz som sa stym pekne vytáčal pri malom reve, kde sa mi furt lamali zuby

Napis mi potom na  kubec10@centrum.sk   aby sme tu nezapratavali forum dohadovanim. Diky wink

Naposledy upravil: 10kubec10 (02. 12. 2012 22:24:18)

80

je to celkem měkké, parkety to bude spíš leštit :-) a dolů to určitě půjde nějakým ředidlem nebo acetonem....  lepím to chemoprénem mrkni na microcars.cz tam by ses o tom mohl dočíst víc

TA03 Pajero Evo DAKAR
gecko-x.rajce.net

81

Mas sukromu spravu

82

gecko-x: Tak a Losinka je doma smile. Je to dárek k Vánocům tak jsem ji zatím netestoval. V návodu od Astry o lipostopu není ani  zmínka. Chtěl bych přikoupit 2 s lipo. Psal jsi, že lipo stop má, jak tedy funguje? Regulátor sám pozná, že jsou tam 2s lipo a při poklesu napětí vypne motor? U Traxxasu se nastavuje na regulátoru, ale tady jsem opravdu bezradný a nerad bych novou baterku hned oddělal..

83

Tak to gratuluju, já jsem s tím jezdil i s 3S lipo a naprosto bez problémů, pokles rychlosti je takový, že to poznáš. U 2S lipo začne nejdřív omezovat výkon, až to vypne. Ale počítej s dost opotřebováním pneu, zvlášť na asfaltu ubývaly téměř před očima :-( Proto jsem to řešil jinýma kolama a hlavně to přezouvání

TA03 Pajero Evo DAKAR
gecko-x.rajce.net

84

zbyndas: SZ

TA03 Pajero Evo DAKAR
gecko-x.rajce.net

85

Díky moc smile Jaký kola používáš? Už se těším až to projedu, co jsem koukal na videa, tak je to pěkná raketka.. Jak dlouho to vydrží jezdit na 2s lipo?

86

AD kola - mrkni na rajče, kousek výš jsem tam dával link.
Na lipo to pojede podle kapacity, já používám 740mAh a jezdí to dýl jak hodinu.
A ještě jeden důvod , proč používám jiné kola.....ten sistém přenosu kroutícího momentu na kola je na prd, za chvilku se ti to  v těch plastových kolečkách "vyžvýkne", při 3S lipo to bylo při prvním drsnějším přidání plynu.

Naposledy upravil: gecko-x (15. 12. 2012 17:05:01)

TA03 Pajero Evo DAKAR
gecko-x.rajce.net

87

Čau, tak mě by mělo Micro Short Course Truck BL přijít zejtra, tak se na něj už těšim jako malej smile
Pročetl jsem tady tohle vlákno a chtěl bych se na pár věcí zeptat :
1) koukal jsem, že někdo to předělával na jinou vysílačku, ale při tom přestavoval na stříďák. Já už budu mít stříďák v základu, čili elektroniku dohromady myslím, je nějaká možnost jak to hodit na Futabu bez toho abych tam kupoval novej motor a regl ?
2) je lepší do toho hned vrazit peníze a koupit nový věci na to jako servo, lipolky atd nebo na to můžu chvíli jezdit a pak až začne něco odcházet tak se do výměny pustit ?
3) nezkoušel jste do toho nějaký lipolky z HK ? používám je do všech modelů, tak že bych je hodil i do tohohle prcka smile

Traxxas Summit, Traxxas Stampede, Losi Micro Brushless SCT, Axial SCX10
Futaba 4PL

88

Já jsem to předělával  a už jsem měl taky tu verzi se stříďákem.
Pokud s tím budeš jezdit jen doma nebo v menší tělocvičně, nechej to tak. Já jsem to předělal a přestavba mě vyšla na pár kaček jen proto, že se mi podařilo tu původní elektroniku vyměnit za regl.
Na jinou vysílačku, aniž bys vyměnil elektroniku, to předěláš jen na spektrum. Pokud chceš třeba futabu, tak musíš koupit regl, páč původní je integrovaný s přijímačem a ten je kompatibilní pouze se spektrumem. A pak ještě servo, protože origo je 5-ti žílový, servozesilovač je taky integrovaný :-( No a přijímač.
Ale pak zas nemůžeš použít 3S lipo, protože regl zas podporuje max 2-článek (teda v případě reglu losi).
Z náhradních dílů kup jen kola, odchází skoro před očima a to nemluvím o tom protočení unašeče. Jinak mi ten podvozek připadá nezničitelnej, po víc jak 3/4 roce ježdění i venku je jen nepatrná vůle v předních ramenech a to je spíš moje chyba - při ježdění bez boudy, která tomu má zabránit, jsem párkrát narazil přímo kolem.
co se týká těch lipolek tak jsem se rozepisoval výš - používám dělaný 2články z baterek do foťáků, protože je mám za babku :-)

TA03 Pajero Evo DAKAR
gecko-x.rajce.net

89

super. díky za radu. uvidim, jak to bude jezdit a pak když tak do toho vrazim nějakej ten peníz smile

Futaba 4PL

90

tak dneska jsem si ho přinesl do práce smile Ještě že tady máme sklad, kde se dá nerušeně zašít a jezdit big_smile hnedka jsem ho vyzkoušel a už z krabice jezdí parádně. Akorád ho chci vyzkoušet na koberci nebo na nějakej normálním povrchu, protože ve skladu máme dlaždičky, tak jsem tam pěkně driftoval celou dobu big_smile Ale jinak super věc .)

Futaba 4PL

91

používáte někdo baterky do prcka z HK ? respektive mají tam nějaké co by do toho seděly ? baterek tam mají mraky, ale nemám moc času prebírat jednu za druhou a zjišťovat jestli se tam rozměrově vejde smile
Díky

Futaba 4PL

92

Napis maximalni rozmer, co se vejde, baterka se najde jedna dve. wink

XRAY T3R, Traxxas Ken Block, Axial SCX10 Hilux, Axial Wraith, Tamiya Scania R620 - Spektrum DX3E, DX3C, Futaba 4PL
Beta 1400, Multiplex FunCub, Ikarus vznášedlo - Spektrum DX7, FrSky Telemetry
www.mojemodely.cz, www.calcrc.com

93

krwell je to tu hned na 1. straně...
Lipo jsou super Rhino 360mAh 2s za necelých 5USD v HK nebo Zippy 350mAh

94

aha smile už to vidim, nějak jsem to přehlíd pod těma odkazama. Díky mockrát smile

Futaba 4PL

95

a ty Rhino se tam vejdnou bez nějaký další úpravy ? mě to vychází na 20mm šířku a ty Rhino mají 21, tak aby jsem jí tam nějak nepáčil smile

Futaba 4PL

96

neboj, vejdou se přesně..
http://jhery.rajce.idnes.cz/LOSI_MICRO_ … ie0024.jpg

Naposledy upravil: j.hery (07. 01. 2013 20:13:12)

97

super. díky moc, jdu do nich smile

Futaba 4PL

98

Jinak teď jsem to projel doma po bytě a je to bombový auto, krásně to drží i na linu i na koberci smile nabíjel jsem z C60 ale dal jsem tam jenom malej proud abych nedoj*bal baterku než mi přijdou lipolky smile

Futaba 4PL

99

Ahoj, cim dal vic ted pokukuju po 1:24 1:32 Losi  Brushless modelech ale nemohu se porad v nich zorientovat.
Chtel bych brushless 2.4Ghz 4WD truggy ale nasel se jen Rally a SCT delaji Losi neco takoveho? Auto s odkrytymy koly.

HB D8Te: Mamba2, Leopard 4092 1480KV, Hitec HS 7955TG, Pro-Line Trencher X 3.8
Losi Micro SCT 
Dron DJI F550 NazaM V2 Taranis na ceste...          http://wormsnake.rajce.idnes.cz

100

Myslím, že jsem s tímto šáskem viděl i truggynu, jen si nejsem jistej s tím 2,4GHz a stříďákem
Našel jsem toto, musel bys koupit konversní sadu a radio Spectrum (nebo origo losi)
http://www.astramodel.cz/cz/katalog/los … 26968.html
http://www.astramodel.cz/cz/katalog/los … 26573.html
http://www.astramodel.cz/cz/katalog/los … 16000.html
Ale celkem by se ti to prodražilo 3,400 auto+2160 za kombo a 1100 RC = 6660, jestli dobře počítám. Nebo koupit bazar, a předělat to na jinou, než origo elektronoku. vyjde to líp, ale furt je to ranec.
A nebo teď mě ještě napadlo. Kup si rally nebo SCT a kup jinou kastlu, křídlo a kola
http://www.astramodel.cz/cz/katalog/los … 26970.html
http://www.astramodel.cz/cz/katalog/los … 26974.html
http://www.astramodel.cz/cz/katalog/los … 26972.html
To by ti vyšlo asi na 4200 komplet. Pak už jen lipo a nabíječku :-)

Naposledy upravil: gecko-x (17. 01. 2013 21:00:46)

TA03 Pajero Evo DAKAR
gecko-x.rajce.net