26

Re: Tamiye

Diky.Tak to bude muset pockat.Jinak kdyz si chci do tyhle Tamiye dat poradnej motor,musi byt taky od Tamiye,nebo muze byt jakykoliv?Nevim jestli jsou vsechny velikostne shodne.Je nejaky,ktery by jste doporucily.

muzes pouzit jakykoliv motor rozmeru 540.
pokud nemas zadne zkusenosti, pak ti rozhodne nemuzu doporucit ten nejrychlejsi motor, ale spis slabsi (silnejsi muzes dokoupit kdykoliv - treba vymenou kotvy)

Byt tebou, pak bych se podival po rozebiratelnemm motoru s kotvou mezi 19-23 zavitu.

Nekdo poradi i  znacku, nejsem v tom kovany.

celkem dobrý sou třeba Purple tiger, např http://www.rcauta.cz/inshop/scripts/Det … ?kat=97096

27

Smazano - nulova hodnota - zas vykrik do tmy.

Ode mne prvni vystraha!

28

Diky.Tak to bude muset pockat.Jinak kdyz si chci do tyhle Tamiye dat poradnej motor,musi byt taky od Tamiye,nebo muze byt jakykoliv?Nevim jestli jsou vsechny velikostne shodne.Je nejaky,ktery by jste doporucily.

Ale pozor, tamiye davaji do nových modelů regulátory, který unesou vetšinou jen sériový motory, to je další problém... Nebo už nějaký máš z předešlého modelu?

29

Prave,ze nemam vubec nic a jsem pred koupi vseho a proto se tak ptam abych vedel co a jak a nekoupil neco,co treba nebudu potrebovat ci naopak.Hlavne jsem se dlouho nemohl rozhodnout jestli 1:10 nebo 1:18.Ty 18 lakaji porizovaci cenou a mensim prostorem na jezdeni,ale na druhou stranu se mi zdaji moc malicke..

30

Kde bys sehnal hlinikovej drzak motoru?

Číslo AL držáku je 53680 a nejlépe bych ho sehnal přímo v MPM nebo na www.rcauta.cz kde stojí 699,-Kč wink

31

... tamiye davaji do nových modelů regulátory, který unesou vetšinou jen sériový motory....

Jestli jsem to správně pochopil tak devil chce koupit stavebnici TB02R a ta se dodává bez reglu.

32

Jo jo zda se mi pro nase jezdeni nejlepsi volbou,uz i kvuli kardanu,urcite bych  ale chtel to plato k tomu.Myslim,ze v tzom baleni je i slabsi motor.Znamena to,ze s objednanim silnejsiho motoru budu uset koupit i lepsi regulator?

33

...Znamena to,ze s objednanim silnejsiho motoru budu uset koupit i lepsi regulator?....

Máš dvě možnosti:

1/ koupíš "pořádnej" regulátor třeba i s doživotní zárukou, který snese motory od např 5 závitů a budeš mít pokoj. Nemusíš myslet na nějaký limit závitů motoru. Že by tady v ČR byla v dohlednu trať na které bys nasadil 7závitový motor .........  8) . Normál je 12závitů.

2/ zvolíš si motor /třeba 17závitů/ a pak k tomu najdeš odpovídající regulátor. Parametry většinou udává prodejce v technických parametrech v popisu. Pokud ale za půl roku zjistíš, že chceš jezdit motor s méně závity a na ten ti tvůj reg. nestačí .......  :cry:

První varianta je ze začátku dražší než ta druhá. Ale pouze ze začátku.

34

První varianta je ze začátku dražší než ta druhá. Ale pouze ze začátku.

Regulator je podle me jedna z veci, u ktere se vyplati "pritlacit" a poridit drazsi ale kvalitnejsi, je to investice ktera se vyplati, pokud to teda cloveka chytne

35

regulator?

co se tyka toho kdy koupit reulator, to uz kluci popsali, ted jeste typ.

V tvem pripade bych sahl po Graupneru SX9.. stoji cca 2200 Kc a "umi" motory tusim od 8mi zavitu, takze se da predpokladat, ze by ti mohl nejakou dobu vydrzet pokud te auta budou drzet.

Dobre u nej je, ze je mrnavy, takze se da v pohode dat do micra.

36

... tamiye davaji do nových modelů regulátory, který unesou vetšinou jen sériový motory....

Jestli jsem to správně pochopil tak devil chce koupit stavebnici TB02R a ta se dodává bez reglu.

ne, tamyie dodávaj auta s regulátorama, ale ty unesou jen sériový motory, takže v tomhle případě sou k ničemu...

37

.....ne, tamyie dodávaj auta s regulátorama, ale ty unesou jen sériový motory, takže v tomhle případě sou k ničemu...

Tamiya dodává některá RC auta v kompletech i s regulací. Tato regulace je plně postačující pro motor do velikosti 540 v základním provedení - "stříbrnej Johnnson", který se dodává ve stavebnici.  Tyto komplety jsou serie QD a XB. V normálních stavebnicích tento regulátor není. To platí i pro stavebnici TB02R.  Neřkuli - tato stavebnice je dodávána jako Limited edition ve 49 řade a """   *Body, motor, pinion gear, battery and R/C equipment sold separately.
""". Pokud nevládneš angličtinou - kastle, převody, baterky a r/c příslušenství je prodáváno samostatně.

V zásadě máš pravdu. Promiň, musel jsem to jen doplnit pro ty, kteří začínají a nebo nevědí.

38

Jo jo zda se mi pro nase jezdeni nejlepsi volbou,uz i kvuli kardanu,urcite bych  ale chtel to plato k tomu.Myslim,ze v tzom baleni je i slabsi motor.Znamena to,ze s objednanim silnejsiho motoru budu uset koupit i lepsi regulator?

K tomu motoru - zkus se tam, kde to budes kupovat, dohodnout, aby ti tam rovnou dali lepsi motor. Pro zacatek si myslim, ze takova RS540 sport tuned (23z.) od Tamiye by ti mohla docela stacit a nemusis ani premyslet o prevodovem pomeru. Rozdil oproti standardni 540 (27z.) je pritom znat, protoze toci skoro dvakrat tolik. Vymenu motoru za lepsi ve stavebnici mi bez problemu udelal p. Cerny z rcauta.cz, samozrejme + doplatek rozdilu ceny. Nevim, jestli pro rekrecni pojezd ma smysl jit do neceho zbytecne vykonneho, spis se nejdriv trochu otrkej, jestli te to bude bavit, podivej se na nejake zavody, a uvidis - pak utracej dle kategorie, kterou budes chtit jezdit.
K tomu reglu - ta SX9, co ti poradil Hejkal, se mi zda jako dobra volba, alespon podle udaju, za tu cenu.

Michal Nováček - RC.305
... zběhl jsem k expedicím.

39

Tamiya dodává některá RC auta v kompletech i s regulací. Tato regulace je plně postačující ...

Ja to upresnim. Standardni tamijacky regl TEU101 je pro max. 23z. motory, i kdyz na Mojehobby v diskuzi probehlo, ze snese i vic - nicmene bych to neriskoval.

Michal Nováček - RC.305
... zběhl jsem k expedicím.

40

Ahoj, poradíte mi jako naprostýmu zelenáči v RC, jestli se mi vyplatí TB02, nebo mi bude bohatě stačit TT01? Rozdíl je 1500,-

41

Pro vyblbnutí TT01 postačí. Pokud si koupíš TB02 je to slušnej sportovní podvozek s možností dost rozsáhlého tuningu.  wink  Když už bych vybíral z těchto podvozků, tak bych rozhodně šáhl po TB02.  Krytý převody - můžeš jezdit i po nezameteném parkovišti, možnost nastavování/ladění jako na závodním podvozku, geometrie nápravy je totožná jako na autě úřadujícího mistra světa a staronového vítěze LRP Masters. Koncepce TB02 vychází z TB01EVO3 se kterou například kraloval dánský jezdec Steen Graversen na EFRA 2003 a Surikarn Chaidejsurija na mezinárodním mistrovství Thajska. A další jezdci na dalších a dalších světových závodech. Co dodat víc?
Mrkni na http://www.volny.cz/sulc.vlada/TB02EVO3.htm